Monday, May 31, 2010

Hot Croissants.

So happy baking the croissant this morning:) It is just frozen croissants from Village Grocer Bakery but mama was so excited, mama always love croissant,difficult to find the really good one here. It is nostalgic too:) In the old days masa travel, bila sewa bilik kat rumah makcik Peranchis,selalu tengok dia baked croissant ni kat dapur.

Set the temperature to 190 degrees..dia pun mula kembang sikit..

Then kembang lagi..bau pun dah naik,tia mia cakap "horn bread,horn bread"

See,the golden colour..the smell was so nice,it filled the whole kitchen...hmmm as if you are in the French kitchen:)

Walla.. the hots croissants..go so well with butter and good jam or with scramble eggs.

A Hot croissant with soft and creamy scramble eggs and a mug of aromatic coffee..your Tuesady morning will feel like a weekend..bon a appetite:)

With these two cheeky girls mama's weekdays morning is always a groovy sunday morning:) Love Ya girls.

Sunday, May 30, 2010

Beach Babes:)

Wahhh..today,exhausted body but happy mind:) We went to PD on Friday,couldnt get the usual Thistle,as it was a last minutes thing,Avillion and Legends Water Chalets were fulled as well,so no five star accomodation girls:( We managed to book 2 bedrooms aparment at Bayu Beach Resort,we took uwan along.

Nothing much at the apartment,very basic but it is clean and quite spacious.The bathroom and bedroom are clean too that is the most important,not too bad for a 3 star rated apartment, accomodation choosen by the International website never fail mama most of the time.This two bedroom cost us RM430 with breakfast for 4.

No ASTRO for papa,TV reception pun tak lah bagus the plus thing here is the white sandy beaches infront of the apartment..Thistle pun beach jauh sikit,this one really outside your balcony.

See..tengok kat balcony,pantai dah melambai-lambai for you and that day the weather was great at PD..tak panas..suam2 kuku jer.

The girls pulak tak sabar,long bath kat bathroom pun jadi lah dulu..janji dapat main air and sabun.

Dah makan,dah mandi,dah buat yang wajib,the girls and papa waited for the sun to hide before going down.This time since uwan ada,mama bawak bekal boleh dia ulang2 makan,bawak mee goreng,nasi,kari ikan masin dengan terung,ayam goreng masak kicap,telur rebus..haaa..haaa banyak kan.

Ishhh this girls can't wait to shake her bon bon at the beach..whose's bon bon is this? Anybody can guess will get a free ticket to French Riviera..haaa..haaa

The two happy girls and and a chasing uwan at the back.

Yeahhhh this is the ultimate place for them..main pasir sampai tergolek..the weather was so kind to us..windy,breezy,walking and tucking your feets in the white and fine sands was paradise..walaupun kat PD:)

Duduk lah main pasir dari pukul berapa tah..papa cakap biar lah dia orang main puas2.

Took a dip in the water too..the water was nice.

Penat lah uwan menunggu bebudak ni main pasir,buat sand castles, tanam kaki dalam pasir,tukang layan papa lah..bila sampai bab macam ni papa memang number one,tukang pi ambik air,buat macam2.

Sorang cakap good sorang cakap bad..swimming suits baru tu papa belikan kat Midvalley hari tu:) Uwan pulak fikiran dah melayang sampai Kolo Pilah.

Enough of sands both jumped into the swimming pool.

Happy budak Tia ni.

Uwan kena lah tunggu kat atas..tak pe uwan after this we beli satay haji samuri for dinner okay.

Malam..ni haaa style tidur angkat tilam turun..wahhhh heaven betul..syokk lah tidur semua orang tak sedar sampai pagi...dua orang tu layan Pingu dulu.

Uwan tersandar kenyang after dinner dengan Satay Hj Samuri..duduk bergaya dengan jubah Heni beli kat dia kat Indonesia.

Hari kedua bangun..everytime tengok pantai pagi2 dengan berkabut macam ni..mama nosltagia..tapi tak tahu apa..macam rindu,macam teringat sesuatu..tak tahu lah masa bujang and baru khawin dengan papa dulu memang banyak pergi beach..

Yeahhhh,second day ready to rambaaaa lagiii..on the way to breakfast.

This two girls..sepanjang2 jalan nak ke Cafe tu kat luar apartment banyaklah unit airconds kat luar mostly they are 'York" brand. Dua2 tanya " What is that called?' mama jawab "York', apart from York they have a few of "Pensonic',"National","Sanyo",Acson"..sebab banyak berpuluh and both asyik tanya mama malas lah nak tengok brand tu semua..mama jawab"York" ajer..tapi Tia marah dia tahu tak betul "no mama the brown one..not York"..so bila mama tengok "Ohh that is Pensonic"...jalan lagi bila tanya mama jawab ajer "Pensonic"..Tia marah lagi "no mama the white one".."ohhh that is sanyo'..tahu dah baca dua orang ni..cuma tak boleh pronounce properly jer.

After breakfast..pergi beach lagi..breakfast at Bayu tak sedap mana,tapi makanan cukup walaupun orang ramai,ada nasi lemak,kueytiow for uwan and the girls pulak ada scramble eggs,yee mee etc.

cewahh happy cik kak...

Took five for lolly ice under the coconut tree.

Before heading back to KL we took our lunch at the usual place,cafe by the sea at Tanjung Tuan...sedap selera uwan makan kat sini.

We had a wonderful time:)

The girls really bring joy to wherever they go..they know how to enjoy themselves:)

Wednesday, May 26, 2010

Beach

Yeyyy esok holiday..Tia Mia dah siap surfing board,goggles and new swimming gear:)

nak go beach,nak go beach....

Wish we are going here,beach with palm trees,delicious coffee aroma,nude bodies..hee..hee

dreaming of their gelato...


Their sweet seabass...tak pe lah PD pun ada ikan jugak,ikan keli goreng berlado..ice cream pun ada..tepi pantai jual bunyi kling,kling,kling..nama mat cool lagi:)



Ehhh ini PD ke..napa banyak sangat luxury boats ni..mama nak pergi sini lah...tempat nama macam obscene ni..Cote' D Azur..tia mia pi makan mat cool yey...

Tuesday, May 25, 2010

8th Anniversary Photos

Alhamdulillah,seronok jugak makan sikit2 malam tadi,pakcik datang baca doa,abang Din pun celebrates birthday dia sama.So, come see the pictures,mama has uploaded video for the very first time here too..right at the end tapi picture quality not good,really need to look for new camera:)

Papa sent flowers to mama at office..mesti lah suka, mana ada girls tak suka bunga,sampai pulak lunch time landed at pak guard's house first.mak guard called mama and dapat ucapan dari semua guards..thank you.Papa mamas love your bouquet:)

Cake tempah dari our Kak Ayan,her famous heart shape cake,really cantik,mama suka..rasa pun sangat sedap..very soft and moist inside.

Very lovely and sweet isn't it? mama suka:)

Mini cakes for abang din's birthday.."good boy" kak ikin lah..happy birthday abang Din.

tak boleh makan dulu..maghrib first, budak kecik ni sibuk jugak nak semayang haaa..

Alhamdulillah,dapat pakcik baca doa..masa ni kak ikin and kak ayan belum sampai lagi.

Budak ni dah tak sabar nak ber party..

kak ayan pun arrange lah cake..nak start dah..

Tia be patient okay..we will start soon.

One family picture..three girls and a man:)

Okay pakcik recites doa first..pakcik pun happy macam bukak puasa pakcik cakap.

Ni tak sabar nak tiup lilin ni haa..

Okay sudah..cake pun dah potong...tia mia yang ambik alih potong tu...

See how they cut it..after few minutes all the heart shapes gone...

Then nyanyi2 kat abang Din pulak..yeahhh kak ikin's man dah 31 years old..may Allah bless you both always ya..Amin.

Dua orang ni lah yang paling seronok ni...

Hee...Tia nak buat apa tu?

Uwan tolong lah pulak..layan cucu nakal ni.

Makan time!..lauk semua dari Haslam cafe lah..tak larat lah mama nak masak semalam..cuma sambal "bumbu desa" pedas gilerr tu ciptaan heni..memang lecet melecet makan..tapi sedap sangat kena gulai daging salai,masak lemak putih fucuk,goreng keli berlado and ikan kering.

Sila,sila tambah..tak habis nasi kat periuk jangan berenti lagi tau..


Dah makan..duduk lepak kat luar,maniskan mulut dengan tembikai and rambutan..tu yang pakcik rasa macam bulan puasa pulak tu.Pakcik cakap papa baru 8 tahun kahwin dah pakai kain jer ni haa...ye lah papa:)tapi sian papa penat baru turun dari colmar tropicale tu..

Pas tu bebudak perempuan ni semua..main futsal malam2 tu..

Berpeluh gilerr lah.macam mandi..kak ayan and kak ikin akhirnya pancit tak larat..Tia cakap "you don't want to play, i play myself"..hee..heee dengar tu...lastly presenting the first video ever..mama ni kan buta IT tak pernah pandai nak upload video ni ha..harap2 boleh buka ye..thanks to semua yang datang..seronok.


video