Thursday, March 29, 2012

Entry Berbau:):)

Salam Ladies:) and Gentleman/men:):)



Broken heart can be mend with sambal petai goring tempoyak..bau bukan penghalang untuk terus anggun..cewahhhhh:):) 


Before we indulge ourselves in 'room service' tomorrow..let me satisfy my lust for petai first;) kinda sounds like 18sx yea...heee...heee.."feel the heat" is the tagline for sambal petai goring tempoyak:):)


And i cooked lemak udang kertas besar with tomato too..they are gorgeous and delicious!


And i wanna show these super cute cuppies from Bisou..i bought for Tia Mia:):)



Finally this lady  who cook petai and tempoyak with passion wishes everybody a wonderful weekend:) ...Nite,nite:) 





17 comments:

  1. Salam kak baru jer aritu tanya tempuyak goreng arini akak dah masak memang terliur kak makan ngan nasik paneh2 nih

    ReplyDelete
  2. salam mamatiamia,

    lamanyer tak jengok ur blog. banyak betul nak catchup nie.
    wat a coincidence, i pun put up an entry on petai jugak. it's my dad's. i think i ada mention kat u dulu about my dad's petai. goreng with kulit skali. tender in the inside, crunchy on the outside.
    also wat a coincidence, i pun on cuti jugak tomorrow. heading to bangkok for some RnR with my SIL.

    ReplyDelete
  3. Ahhh petai so yummeh yummeh hihi, salam n love, susumanis

    ReplyDelete
  4. Salam Mamatiamia.Entry berbau... sampai ke Cairo ni baunya...terus dtg jamu mata...hi..hi.dua2 lauk favorit akak ni.slmt bercuti...moga mamatiamia ceria bersama keluarga....

    ReplyDelete
  5. Alahai petai...masa kukecik2 dolu dolu mmg xleh telan siap muntah2 n gosok gigi bsungguh2 smpai tbayang2 baunya 2 3 hr tp bila masuk usia 20an dah boleh telan...

    Tempoyak? I love durian...tp tempoyak plg xblh mkn sb bau dia...tapi tahun lepas abah saya buat tempoyak sendiri dan dia buat bertong tong banyaknya smpai saya marah2 bila blk kg di terengganu ni.
    Bila dah hbs pantang,sy cuba ceduk sikit sb rs teringin nk makan... ya rabbi sedap sgt sgt! Tgk entry akak ni mmg rs nk leleh2 dipagi hari yg dingin...

    Saya suka tgk presentation kak zu(ckp mcm ni sb xde peluang nk rasa) :-P... suka tgk gmbar kak zu pakai tdung putih ni. suci muci...mcm baru balik umrah. serius!
    Btw, sy ada ternampak dlm fb gmbar ayan di tag oleh kwnnya... ayan dah bertudung ke?? If yes alhamdulillah...

    Love, dian adeela

    ReplyDelete
  6. ya Allah tgk petai tu, aduh x tahan, terasa2 kt tekak dah... sy sgt suka petai...selalu sakit hati kalau k.zu tunjuk masakan yg ada petai.. akekeke, mlm ni kena cari petai jugak!


    saya baru 1st time comment kt blog k.zu ni... x tahan dah pasla petai tu sggh mengancam...tia & mia sgt cute, oh ya uwan pun sama :)

    ReplyDelete
  7. sodap ehhh sambal potai dengan tompoyak ni...oiiii iiii...abis diet den tegok blog zu ni penuh dengan makan yoo...

    ReplyDelete
  8. bau yg kalau mak mertua lalu pun boleh tak perasan dah sebab terlalu fokus menghayati bau yg lazt itu.. he.he.. nyum2.. tempoyak is no, no to my hubby.. so sejak kahwin, bau yg best ni mmg jarang ada kat rumah kecuali time dia outstation..

    ReplyDelete
  9. zu; walaupun "entry berbau" tapi menggiurkan haha..happy holiday n have fun..take care too..i plk akan "berseronok" dgn team building course..

    ReplyDelete
  10. omg!!!!! that petai so menggiurkan

    ReplyDelete
  11. kak zu!

    that tempoyak petai bilis tu my favorite! sgt sedap mkn with nasi panas.. tak payah lauk lain lg dah... adoii drooling lah :)

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Zu,
    Cakap pasal tempoyak, hari tu fridge rosak...habis tempoyak satu tupperware kena buang.,..sedih.tak sempat masak lagi...
    Nak kena buat /beli lagi nih....

    ReplyDelete
  13. sedapnyer!!! tgk pic pon dah terliur belum rasa lagik nie phew i miss the gulai tempoyak so much huhuhu...

    ReplyDelete
  14. entry berbau...tapi kakak tetap manis...manis macam selalu :)

    ReplyDelete
  15. Aslkum....
    Kak, tadi baca entry Pekan Ahad....

    Jeng!Jeng!Jeng!
    se mcm kona yo tompek tu.Buah lanjut,buah kundang,siput sodut dan opkos the fames amous daging salai.... Tanah tumpah darah den tu heheheheh!Kek mano kg uwan nih? Ontah2 jiran sekampung mo uwan tak? se maghin ghumah kek talang ulu

    Saya juga potai,joghing dan keghodeh lady..

    ReplyDelete
  16. salam kak zue,
    uuuumangggggaiiii mmg d bom btul la potai tu,
    kak, ajar sket camno nak buek sambal potai sodap neh..heheheh.buleh kan kan kan?

    ReplyDelete
  17. salam mamatiamia..saya ni silent reader akak..nk resipi sambal bilis with tempoyak tuh.....pls2! mengidam nih..

    ReplyDelete