Saturday, December 11, 2010

Mari Ke bendang menanam padi.

 Ini gambar last week baru dah upload last week half,hari ni added some more,jadi tunggang terbalik gambar..tak per lah tengok aje..Jom tengok pi bendang:)

 Lepas breakfast kat shah alam,we took uwan to see sawah padi kat Bukit Pertanian Cahaya Seri Alam..happy lah uwan..

 Cantik kan sawah padi..menghijau..ada orang jaga...banyak burung datang makan..dia pun halau dengan bunyi loceng dan suara "huuuuu..huuuuuuu...hiiiiiii.."suka tiamia dengar..

 Tia terpesona bila cakap "this is the rice we eat"..good lesson for both..

 Buah padi yang mula nak masak..uwan ambik sikit lepas rindu..
See..tengok uwan sangat happy..Tia yang snap gambar ni..pandai kan Tia ambik ada bakat..siap ketepi supaya nampak scene kat belakang.

 Menyusur parit di tepi bendang..happy dua orang ni dapat padi..

 Dah penat we stopped for ice cream..

 Bila lapar we called kak ikin and pergi rumah dia..yeahhh we jumpa cookie and truffle..tapi tiamia panggil "trouble"..

 Kak ikin..we lapar nak makan..

 Papa dah siap sedia nak lunch..seronok banyaknya lauk kat rumah kak ikin..ada gulai telur itik,ketam and her special kepak ayam madu..tiamia makan banyak..

 Then ada tapai pulut manis pulak..sedapnya..

Seronok lah dua org ni..buat macam rumah sendiri..
ha..haa..gambar dah terbalik..ni gambar awal..masa breakfast kat shah alam..


sedapnya dua orang ni makan..brunch sebenarnya sebab lewat..
Mia sangat comot lah..


masa mula sampai..kena jalan slow2..nanti uwan tak larat..
ha..haa..sebab apa frust tia?


sebab mama tak nak naik basikal..sorry lah mama fail naik basikal ni..
Yehaaaaa..mari ke bendang..mari ke bendang...

5 comments:

Amirrah Zawani said...

wahhh nak ikut pg bendang gk lah..
tia mia comelll... baju pun comell :)

MamaTiaMia said...

hi mirra..yeap jom kita ke bendang:)

4 Kay-E said...

bestnye gi bendang.. nasib baik takde lintah :P

ni mesti kes internet prob.. gambar tunggang langgang. hehee... seronok Tia&Mia jalan2 ye. pas tu serbu rumah k Ikin for food...

AQisH said...

wahh..gamba2 u ni mmg tidak mengeciwakan lahh..i loikkee ;)

MamaTiaMia said...

ita..tu lah..tunggnaglanggang gambo..

aqish..i pun loikee*wink*