Monday, March 25, 2013

My Little House is now fulled with blooms:)

Salam!

I brought some happiness from the Highlands back to my little house. It may not last long but 3 or 4 days with that kind of happiness is enough;)

I went to Pasar Pagi at Kea Farm not to buy vegetables but to buy these;)

And the Chinese makcik was so happy layan me, she gave me more and more:)

I think i nak quit working and jual bunga at Pasar pagi at CH:)

My Hb bagi peluang to me beli bunga and he went to the next shop to buy vegetables- beli lah apa pun sayur dear..i tak kisah:)

When the mama is happy the girls will be happy too;)


But bila banyak sangat stop the two dah boring..he he he.

I tahan tapau lunch masa balik so that we dont have to stop for eating..takut tutup aircond my cut flowers semua layu- pengorbanan demi bunga2;)

Balik terus buat project- these flowers can last for years (kata si makcik penjual bunga tu ler) Bila dah kering pun dah colour masih sama.

Cheq sungguh happy lah no..kalau duduk kat Cameron rumah cheq mesti tak boleh nampak pinggan penuh bunga:) 

And isn't it nice to have strawberry bergantungan kat tepi tingkap sinki? 


Walaupun sekejap..jadi lah.

Roses everywhere:)

The small area at the back is brigthen up by the blooms:)




Terus rasa nak duduk2 jer kat belakang rumah:)(pretend membasuh kain)


Heni was away attending jiran kampung dia punya wedding in selayang- so the kitchen  was all mine on Sunday- no body letak baldi sana sini;)

When the maid is away the hb will accompany the wifey to cook:) So nice kalau boleh selalu macam ni:)


 Makan pun berselera:)


These what the husband bought from the Pasar-so i cooked it for him plus the chicken soup;) I told him " i cooked what you bought from cameron" He said " Ayam pun ke??" Ishhhhh;);)

Also when the maid was away we had our little breakfast at the back..why? sebab senang mama nak basuh after that he he;)

Tak besar pun but we had enough space for us:);) Uwan and Heni were away but we have Tim and Lauren in their little pink house to accompany us:)

Ta Ta... I have to continue working on my plan to open a flower shop in Cameron:) May be i should open a Tea Room- with everything white,grapevines,strawberry and Ivy crawling everywhere:):)

P.s- Where to have the steamboat?- i gave the name of the shop in my old entry before- i cant recall exactly but it was something like "Nyonya fern- halal shop at Tanah rata not far from the Bank- please google up to get the address.Thanks.



22 comments:

susumanis said...

wah so cantik lah, wanita dan bunga so susah nak pisahkan macam irama dan lagu gitu..hihihi

JaSmIn said...

tgok bunga2 kembang mekar kt entry ni pon dah buat hati stress jadi tenang..mmg patut u jd penjual bunga hidup senang tnpa stress hehehehe

HadSha said...

Hi salam sis.. Wah seronoknye tengok bunga2 an ituu.. Btw bunga kaler purple yg dark purple skit tu, yg makcik tu ckp boleh tahan setahun, sebenarnye boleh tahan lebih lama lagi.. Saye ade beli untuk buat hantaran my bil 2 tahun lepas.. Still standing.. Hahaha.. N kakak ipar saye, pegawai kesihatan dbkl, ada cakap, sayur2 an dr CH paling tinggi penggunaan bahan kimia.. Sebab tu sayur2 an nye nampak segorrrr aje.... :p

lina said...

kalau pergi ke cameron, tengok bunga2 yang jual tu rasa nak borong je semua. cantik2 pulak tu.

Nur-nba said...

Oh cantiknya bunga lavender tu.. Masuk sini rasa tenang je melihat gambar2 yang Kak Zu kongsikan.. Suka sangat.. Teringin nak ke CH la lepas ni..

Dura Zul said...

Nice picture zu...sgt2 colourful..

Dura Zul said...

Nice picture zu...sgt2 colourful..

umiyumi said...

Salam Zu,
wahhh meriahnya rumah dengan bunga2an siap strawberi bergantungan. Sangat cantik suasana berseri2 sekali. Umi pun dah start bulan ni beli bunga fresh letak dalam pasu. Musim ni bunga tahan lama sikit..sangat seronok beli bunga ros kat pasar tani kat sini mmg cantik2 :)

Elena said...

Jiwa akak sgt serupa dgn saya tang bab bunga tu....saya pun boleh letak whole house and msti x boleh berenti senyum punya tgk bunga2 tu.And lg satu ....yg lagi sejiwa dgn akak bab hangkut meja breakfast or lunch kat backyard tu. Masa baca ayat akak saya rasa gelihati ingatkan saya sorang je camtu..tapi backyard akak lg cunnnn la dari saya punya.Alhamdulillah saya dah safely landed kat CH now.Sejukkkk bcos hujannn.Saya pun just bought one bouquet of pink and white roses sblum check in tadi...esok smbung beli lagi. Ok bye ....brrrrrrrr sejukkkkkk :)



.


..

Ikin Othman said...

Wow kak azu. Cantiknye bunga color purple tu. Lavender ke tu? Cantik. Nnti I ade rumah sendiri i nak hias guna fresh flowers jugak mcm rumah kak azu

Ikin Othman said...

Wow kak azu. Cantiknye bunga color purple tu. Lavender ke tu? Cantik. Nnti I ade rumah sendiri i nak hias guna fresh flowers jugak mcm rumah kak azu

zailamohamad said...

salam sis, i pon kalau p CH mesti akan beli bunga..i selalu letak sedikit gula dalam air & potong menyerong tangkai bunga kat bawah tu (i baca tips dr majalah Impiana kalau xsilap supaya bunga tu tahan lama) & memang bertahan sampai almost 2 weeks juga sebelum semua start kering:)

Mamasya said...

Aslmkum Mamatiamia
nampak fresh dan cantik suasana dlm rumah bila dihias dg bunga2 yg cantik. sula tengok pokok strawberry tergantung itu.

♥MAMASYAZA♥ said...

memang cantik bila rumah dikelilingi dgn bunga2an. anyway akak sgt tertarik dengan petai goreng ikan bilis tu....terliur la

Kniedaz said...

geram tengok bunga-bunga tu sis!

shamsuhada said...

Salam Azu, lama tk singgah sini. Aku pun just came back frm CH. Memang heaven. Nak masuk Smoke House tapi tak dpt sebab tk stay situ. Cukup lah dpt ambik gambar dr luar aje. Kt kea farm memang marvelous, rasa nak borong apa yg ada kt situ. Belum turun dr CH dah ckp dgn hubby nanti nk dtg lagi.

Anonymous said...

K Zue,
thanks for ur CH post..it makes my heart n my day berbunga2..suka suka suka..owh how i miss CH

-Faza-

momnsofea said...

...hi hi sana sini bunga

Rozz Hazidi said...

Salam mamatiamia..

Wow! Semua sudut ada bunga....suke suke suke..

Shila Muin said...

Assalam Zue. I suka framekan bila bunga2 tu dah kering. Masa konvo dulu dpt bnyk bunga I framekan. Cantik

Anonymous said...

Assalamualaikum K.Zu,

Sentiasa ternanti2 entry K.Zu..

*hugs*

-Amira
UK

Anonymous said...

Kak zu, where are you? sob sob sob. lama menanti posting sweet2~

-ummi / dian.adeela-