Tuesday, January 13, 2009

Hmmm...

hari ni penat macam2 mama buat..pergi bank la,post office la..esok mama and papa taking one day leave to take you for chicken pox jab at damansara specialisist..hopefully both will be berani..no more nangis-nangis la..penat nak kasi diam tau.

pagi tadi pulak aduss...mama sian betul nak tinggal you all..tia kejar mama and hulur tangan dia celah gate..sian dia..mama bergerak ke kanan..dia pun lari ke kanan gate hulur tangan kat situ..mama bergerak ke kiri dia pun lari kekiri hulur tangan celah kiri gate pulak..last2 dia letak muka kat lubang gate yang tengah2..wondering why mama is leaving her,wearing nice dress without taking her with mama..while she's already dressed up with nice gown..sian nyer anak mama..mama kena pergi kerja la sayang..both of us need to work. so that you can have comfortable life.

Semalam mama beli banyak benda jugak for both walaupun bulan ni financially sick due to the renovation la..dan macam2 kos lagi..tapi sian anak mama..both really suka kat giant abacus (sempoa) at Shichida..bila kena bagi pegang tak puas2..nangis lagi..so mama bought two wooden abacus, 2 new books,2 gowns and two box of flashcards for both..alamak memang mama tak pandai jimat la..sakit2 pocket pun tak tahu nak pick up only one item from the rack..mesti lebih dan lebih,..what to do..alhamdulillah..mesti ada rezki Allah bagi kan..both mesti doa for mama papa.Usually kalau mama duduk atas sejadah sembahyang both mesti sibuk nak sembahyang jugak..bila mama angkat tangan berdoa..dua2 pun tadah tangan jugak..so mama pun bisik la doa mama..mintak both sihat,jadi anak soleh,bijak and less nakal.

nani kita cerita lagi okay.

4 comments:

ikin80 said...

Hehe...cepat upload gambar maksu...

nerry nerry strawbery said...

huh dah ado blog jugak... blog aku baru ada gambar profile he he..

Idida Aziz said...

wahhh bestnyer ada blog jugak..
ida lom sempat nk godek2 blog pon lg...yg ni sumer husband tolong buatkan dulu...nanti lagi best baca story kat cni...

Re : xmakan ikan haruan dh...tp pati ikan haruan masih makan..tiap2 hr makan lauk sawi plak skrg ni nk tambah susu

ann said...

memang sedeh tengok anak nangis kena tinggal