Monday, February 8, 2010

Iklan Apa ni?

This morning started with " Papa, I am going to office first..leaving now" Papa said " wait lah for me yot",mama said " i can't, you baru sarung baju i want to go early today "Papa replied " okayyyy if you say so..bye..byee..." dalam hati,kenapa pulak papa ni today nak orang tunggu dia nak turun sama2 ni..mama pun rush,nak ambik kunci kereta,nak masuk kereta..suddenly mama's car was not there..haa..haaa.. baru ingat rupnya semalam balik dengan papa..mama tinggal keta kat office..patut lah papa confident suruh tunggu..then mama pun sengih2 tunggu papa.Semalam one whole day mama kat High Court KL,ada old matter,dah lama betul tak pergi court,dulu masa jadi practising lawyer tiap2 hari panjat court,masa dulu High Court kat wisma denmark..semalam tengok macam2 perubahan and macam2 cerita kat court so interesting..sampai2 kat lobby terserempak gang "Reformasi"..nanti lah cerita esok..today tengok gambar iklan2 yang quite scary ni jer lah and a bit of weekend story.

It was a busy weekend..Mia had high fever and both ada a complete set of cough and flu..so saturday we didn't go Shichida.Sunday mama and papa stilled had meeting but we took kenits to Wendy,s at Giant in the morning.Uwan and Heni had their shopping day,uwan bought many 'benda-benda dalaman" haa..haaa..colouful somemore..uwan ada pencen..so every month bawaklah dia keluar kalau dia nak beli apa2 sendiri..boleh tahan jugak dua orang ni..mama took Tia mia to the entertaintment zone tinggalkan uwan and heni kat Giant to take things they like..wahhh 2 hours passed mama masuk Giant dua orang ni tak siap lagi membelek benda biru,merah,purple..kihh..kihh.

Nak naik macam2 rides lah dua orang ni..

Then masuk Wendy's..

Dua orang senior lady..duduk berehat setelah membeli banyak benda2'dalaman'..he..hee..uwan pakai head scarve yang mama beli 11 years ago kat Paris..masih elok lagi uwan simpan...

Haa..iklan mulut besar pun mula..

Eeee..takutnya Tia..besarnya mulut Tia...

Adik pulak lidah panjang ni..yee..

dasatnyerr dua beradik ni...

Hmm..gasak lah girls...

Evening we went out for early dinner..sian tinggalkan dua orang ni kat rumah sebab after lunch papa pergi ulu yam tengok site mama pulak pergi lawyer's office dataran sunway to prepare for yesterday's case..so ni pujuk kenit lah bawak keluar dinner..we found one good cafe near our house.
They served good steak at reasonable price..

and good seafood olio...it was a good dinner..everybody happy..took kenits to 711 for their ribena pastilles. Okay lah tomorrow sambung cerita pasal court.

10 comments:

umimiqdad said...

hihihi...
nilah namanya menjerit sampai nampak anak tekak :)
so cute Tia Mia buat muka camtu..

Liyana s said...

wah wah...really a scary iklan laa tia, mia..aunty takut sbb tak nampak gigi both u!! nampak anak tekak jer. be careful, nnt lalat masuk..hehe. tia mia dah sihat ker? aunty pray for ur speed recovery!

k.zu,
sedap jugak singgang tenggiri + belimbing buluh pedas2. biasanya saya tak tumbuk cilipadi.letak sebiji2 so danish dan batrisyia boleh makan. bila saya dan asben nak pedas, baru pecahkan cili tu dlm pinggan masing2 :)..kurang kick skit la.hehe.

masa balik kg last 2 week, sempat belajar asam pedas mil, org pekan pahang..patutla selama ni buat asam pedas tak sama rasa. rupanya ada secret ingredient ..ada letak tempoyak!hmm, saturday cuba la buat. baru asben bg high marks! hehe. resipi org negeri camne? ada letak tempoyak tak? resipi s'gor takde. kalu singgang lak (resipi mil), ada letak gula melaka skit..mcm2 resipi kan..tu baru resipi tempatan. blum worldwide lg.hehe

4 Kay-E said...

Kelakarnye Tia&Mia dgn mulut besar tu... tak takut tak boleh tutup ke? sampai nampak anak tekak. heheee...

Azu,
Tia&Mia mmg selalu suka buat iklan mulut besar ke? :P mesti kecoh dgn telatah 2 kenit ni.
Nanti dah besar, malu2 lah... bila tgk cite romantik, dah mula senyum2...

sedap tgk steak tu...

re: kita jumpa kat m;sia nnt insya-Allah...

MamaTiaMia said...

ummi miqdad, tia mia memang suka lah tunjuk anak tekak dia.

liyana- thanks doakan tia mia.memang sedap asam pedas taruk tempoyak tu:)N9 punya singgang biasa jer,kita orang paling asam rebus,hanya tumbuk cilipadi,kunyit,bawang and serai,guna air sikit jer kalau lagi pekat lagi sedap la..makan nasik panas2 sedapp:)

ita, itu mesti erin and elin dah tengok cerita romantic senyum2 yerr..tia mia tak pandai lagi..asyik nak tengok doraemon jer kerja dia.insyallah kita jumpa nanti.

Idida Aziz said...

iklan sakit tekak sesuai nih azu....hehe

zubye said...

Azu! cantiknya dress budak dua org nih.. siap ada reben di dada lagiii.. auntie rasa cam nak tempah lah dress camtu.. kiut! amboiii besarnya bukak mulut sampai nampak anak tekak semua tu ha..

ps: kiter dah try dah resepi gulai ikan tu.. buat pedas2 sampai berasap telinga.. tapi puaslah kiter carik petai tak jumpa.. last2 kiter tukar dengan belimbing buluh je.. ikan pakai ikan merah.. selamat laaa toilet kiter hari tu takde wangian tambahan.. tapi tak kira nanti nak gak try yg ada petai punya..heee..

My Putri said...

wow..besar nyer tia n mia leh bukak mulut..
g jumpe dr nti check throat mesti senang ... hehehehe.... xyah gune stick yg untuk depress the tongue tuk tgk throat pun da leh npk senang.. kakakaka...

Eine Frau aus Botnang said...

Hi dear, dah lama tak makan kat Wendy tu. Teringin pulak dah ni. Biarlah mulut besar camne pun TiaMia are still cute. Tengok komen2 kat atas buat I terliur terus bila terbaca pasal masak singgang, tempoyak, asam rebus suma, memang feberet. Anyway, cannot wait to hear about the court story, tentu lebih hangat dari biasa kan?

annhuzi said...

pretty dress! tia is d one who opens mouth bigger right? watch out for flies!
wana hear juicy court stories ;)

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社