Sunday, March 14, 2010

Miss Tali

Ta der activiti yang happening this weekend hanya menjalankan tugas sebagai ibu,isteri dan anak miss tali (mithali) saja. Saturday papa had to go signing ceremony in Penang maka kena lah mama jadi ibu miss tali. Dah nak kena hantar dua orang budak sangat nakal ke Shichida School,first tu papa cakap suruh mama mintak tolong kak ikin or ayan but weekend semua orang pun banyak commitment,mama fikir tak pe lah sampai bila nak mintak tolong jer..dua orang ni pun dah besar mesti managable.So saturday mama strapped dua orang belakang kereta dalam seat dia orang,bawak pergi Shichida, the Sensei arranged for anothar Sensei to come in and help mama for activities that need parent to assist, everything turned out to be fine,memang lah nakal dua orang ni but manageable.Lepas class singgah beli chocolate waffle lah sebagai upah.Sunday pulak so hot,bukak aircond pun macam tak berkesan,pagi bawak uwan and the girls pergi breakfast kat the best wantan noodles at the Homst then balik mama marathon masak lauk,gulai ayam masak lemak cilipadi serai,gulai labu,goreng ikan masik jeruk with chili turkey,sambal tempoyak,wahhh berselera betul papa and uwan makan.After that kita masuk bilik on aircond,tengok VCD,then zzzzzz..bangun aduh panas betul,and lapar lah pulak,mama masuk dapur buat double choc cookies,goreng nugget..dah makan masih panas aduss tak tahan lah..pukul 6 sarung baju pergi ronda2 kat mall kejap..then baru lah balik.Penat betul hari minggu ni..sebab panas lah kot..mama kalau panas memang kalah..apa pun beribu kerja mama buat..papa..pun panas tapi kerja dia kurang..elehhhh macam penat balik dari signing ceremony kat Penang tu..elehhhh pergi Golf Course,kereta ada orang drive,makan sedap2..apa penatnya papa..mama ni haaa..berkuntau2..dua orang kenit ni pulak kalau mama ada kat rumah satu benda pun tak nak heni buat,semua mama,mama dalam toilet pun sanggup tunggu,kalau mama mandi siap duduk tepi pintu and Tia cakap" mama are you done ?"..cewahhh sungguh pandai lah sekarang,boleh borak macam budak besar dah..bila mama marah dia orang cakap "kakak loves mama like moon,adik loves mama like mountain"...haaaaa kan susah nak marah,kecik2 pandai politik ni:) apa pun mama sayang biarlah penat...hmm peluh keluar meleleh satu baldi tapi lemak kat tempat2 yang sepatutnya tak terbakar jugak..camana.. ni lah bahana ikan jeruk masin goreng dengan tempoyak!

Petang Ahad..dalam suasana panas2 tu pi buat cookies ni haaa..next time rumah baru kita instal air cond kat dapur lah papa:) Nampak tak cookies berkilat tu..baru harum semerbak dalam rumah tau..rajinnya mama ni..haaaa..haaa..

Haaaaa.. ni lah pembantu nya..bancuh Betty Crocker mixture jerr..copat dan sodap jugakkk..

20 mins dah siap..biar dalam tray kejap..bau sungguh mengancam tau..macam ada kedai famous amous kat dapur masa tu..

alamak..terlambat..over crunchy lah pulak..tak pe lah tukang makan ada..biar dia yang kasi the verdict...

Camana girls..okay tak? hmmm biar adik tengok texture dia dulu mama..nampak macam okay ni haaaa...

"Kakak rasa okay lah ni mama..tapi famous amos lagi okay"...Cissss

papa tu panas sangat sampai tak berbaju..so mama cut dia punya photo..Tia selalu marah cakap "papa wear shirt..bogel shame,shame"...

Model..double choc cookies...banyak jugak masuk perut..

and kena goreng nugget kat uwan..dia mana suka cekelat,cekelat ni haaaaa....

after dah kenyang..panas pulak no more glamour..haaaa dah jadi budak kampung parit lari berlenggeng nak tangkap anak ikan dalam sawah...macam mama masa kecik dulu ni...see the perut so boncit.
adusss anak2 mama..memang jadi budak pilah dah bila ghopa macam ni..panas punya pasal ni:)

haaaa... iklan nugget pulak..nampak yummy kan nugget Tia..cicah sepuluh kali dalam tomato sauce...
Siannya dah kenyang masih panas kan..kita ajak papa gumbira kat mall lah..mama pun tak tahan dah ni...
So we went carousel kat One U..okay lah ada jugak buat benda yang fun untuk both..

haaaa..jangan jadi vandal girls..barney dah penat dah..dia tak nak bunyi lagi..jommm balik mama nak pi beli new water pot kat jusco pulak..

2 comments:

Miss Anatomy said...

kecik2 xpe bukak2 baju ni.besar2 xleh da bukak nt kene bang!hahaha

Drama Mama said...

hahh i tengok mula2 wahhhh hebat mamatia mia sempat lagi nak adun cookies haha..tapi nampak sedap la, serious!

tia mia sangat sexayyyy okeh dengan perut boncit sikit tu..cute! hahaha