Monday, November 15, 2010

Sebentuk Cincin Belah Rotan.

Yeayyy..I am so excited..Why?you getting engaged little lady?..No..no..no mama..Love is in the air..i can smell it:) (Pictures Courtesy of Kak Ikin/badin)
Merisik semestinya cincin belah rotan..:)Saturday..we went to Kak Nur's house in Damai Perdana,Kak Nur's eldest sister Kak Idah di risik,13 years as single mother..raised her 4 children alone successfully,her eldest son is in Uni now,her second in college and the twins are now  Form 5.Kak Idah tua dari mama 11 bulan saja,she kahwin awal,Allah sbt ada perancangan untuk semua,tak pernah lewat untuk jatuh cinta sekali lagi dan bahagia..keperitan membesarkan 4 anak sendirian tanpa bantuan hanya telinga keluarga dan Allah Sbt sahajalah yang tahu..doa mama biarlah yang ini hingga ke akhir hayat,moga bahagia moga sejahtera.Since kak idah based in Johor,maka rumah sewa Kak Nur lah jadi tempat merisik,rumah kak nur rumah bujang,maklong pun tak berapa kuat..so kaum keluar datang awal menolong apa yang patut.


Cuppies hantaran hasil tangan maklang dan kak ayan..very sweet:)


Majlis sederhana untuk pasangan yang dah matured..yang lelaki pun ada 4 orang anak...dah di Uni jugak..gembira melihat mereka boleh menerima bakal keluarga baru dengan baik..sopan,ramah dan sangat mesra.
Kerna Kak Idah dah tiada papa,maka Pakcik abang No 2 mama lah yang jadi ganti..Pakcik ditemani dua adik ibarnya..papa dan paklang..semuanya happy sebab rombongan datang dengan senyuman dan budi bahasa..


 Alhamdulillah..risikan di terima maklong tanpa banyak cerita..cincin belah rotan pun di sarung..InsyAllah bertunang ditetap bulan depan.

 Ini lah Kak Idah,kakak sulung Kak Nur,anak sedara mama..bersyukur dalam sedih dia..mesti teringat yang telah tiada..moga bahagia sentiasa hendaknya di doakan.

 Bila dah Amin..makan time lah..Laksa Johor di masak maklong orang Johor..mestilah sangat sedap..duduk ditangga lah mama makan..

 Sangat susah nak suruh TiaMia bergambar dengan Twins kak idah..second cousins dia orang..langsung tak boleh duduk diam..

Inilah aje yang terbaik dapat snap..twins Hanif and Hakim with Tia and Mia.

Then sessi bergambar..maksedara and dua anaksedara..Kak Ina(ibu anak lima masih cam anak dara ni..he..hee) kiri dan Kak Nur di kanan..
Ladies dari kedua belah pihak pulak bergambar..Kak Nurul yang Tiamia sayang berbaju polka dots di depan kanan sekali..anak perempuan no 2 kak idah..ladies dari pihak lelaki yang berbaju maroon dan biru duduk sebelah Kak Nurul..yang berbaju maroon kakak kepada pihak lelaki.


Then bergambar sekeluarga ..mama tak ada di luar menyuap tiamia makan laksa johor..mari berkenalan..di baris belakang,jejaka muda bersongkok ditengah itulah anak lelaki sulung bakal pengantin lelaki..peramah orangnya.
Laksa johor maklong sangat kaw..tak kira Tan Sri atau siapa..makan tak nampak kiri kanan ni..


Then family kita bergambar dengan pakcik,kak ikin and hanif,hakiem...tak senang nak berkumpul macam ni.

haaa..macam tu dia perangai anak2 mama..hyperactive..dijamu dengan sweets,toblerone...


semua nak balik dahhh..


kasih sayang....


my favourite photo of the week:)

10 comments:

shamsida said...

funny ler Tia dam Mia ni...orang sibuk nak balik, diaorang pun sibuk berpeluk berdua...comel sangat...

Drama Mama said...

congrats! still cantik dan anggun la bakal pengantin walaupun anak dah besar2.

comei dua kenit tu! i loike!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

My Putri said...

love ur dress...u look fabulous !!

AQisH said...

kiutnyer yr twins tuuu..aisshh bilalah nak dpt anak rambut mcm anak2 u tuu..padahal rambut maknye mmg maggi2 gitu ;-)

MamaTiaMia said...

sakam raya qurban buat kak sham,drama mama,sofia and aqish..selamat makan lemang okay..me nak balik kampung kejap lagi..nanti kita visit2 lagi ye:)

Maya Marisa said...

salam aidiladha to u & family.
wah, looked like each and everyone had so much fun on that beautiful day. congrats to ur niece yea. alhamdulillah, allah temu kan jodoh.

Uncle Lee said...

Hi Mama, I really enjoyed looking at all the pics. And Holy Smoke! Laksa Johore! How I miss that!
I have eaten laksa Penang, Johore, Alor Star, Malacca and Kelantan....and really miss them.

Great photographs taken too. Love the colourful clothes. And yes, the last pic of your 2 dolls really cute.
Have fun, Lee.

annhuzi said...

cantik rambut tia mia. i dah boleh bezakan..mia yg baju white kan?

ur family semua awet muda! ur cuzins anak lima, empat and anak2 dah dewasa still look 20s macam maksunya :)

cippa said...

Azu, there will be a time, you pulak will be the mak pengantin...macam mana rasakan when they have to leave the nest..

MamaTiaMia said...

eloo everybody kita dah balik dari kampung,nanti kita visit2 ye..

auntie ann..salam eid mubarak dari kami:)and thank you thank you said mama:)