Saturday, May 28, 2011

Marking the 9th Years.

Today kak ikin came to our house,dia baru balik Paris/London,hantar goodies kat kita,mama kirim another Longchamp,the new design,mama really suka.Kak ikin bought cantik trench coat and sandal for you both,uwan got beautiful scarf and classic brooch from Portobello market.Thank You kak ikin we love all the things.Tanya kak ikin mana gambar sikit ajer letak kat Facebook..she said FB susahlah nak letak gambar banyak2 macam2 comment nanti..very true indeed..blog ni walaupun ada problem kadang2 tapi still the best place to record your life..viewers pun our berhemah,we write they come and read..the left good comments..sometimes we become good friends..dapat good doas..rasa terharu pulak.FB on the other hands kadang2 letak update kita boleh jadi sensasi pulak..ye lah masing2 macam2 view..so we continue telling our stories at this blog.

Papa sent tiger lilies and carnation to mama at office..the smell really sedap..thanks papa, really appreciate it.



Anniversary kalau tak ada cake cutting macam tak best pulak..so we got ourselves small baskin robbins cake..cream cookies with chocolate cakes.


Blow and doa..moga terus di berkati..Amin.


Dua orang ni tak sabar nak terkam..they really love the pink cake.


Yang tua cahaya hati,yang muda permata hati..cahaya dan permata dua2 perlengkap hidup..Alhamdulillah.


Happy daughter and papa.


Hari  dapat trenchcoat from London dari kak ikin..cantik,,mama suka nanti kenits boleh pakai September.

Mama loves this Longchamp..casual,roomy with many compartment,banyak boleh taruk barang..and very much cheaper from the online pricelist...sgt sesuai utk lasak2..jatuh atas taik kuda pun boleh cuci..hee..hee



After lunch we went out..papa has promised to buy mama a wedding anniversary gift..first we eat this yummy treat first.


It is a special ring..it has nine diamonds,one solitaire in the middle with eight little ones around it.. just perfect to mark our nine anniversary.


Mama is very glad papa likes it too..actually mama dah tengok a week before,really like it..tadi bila sampai kedai carik2 tak jumpa,the salesman pun cari2..ingat dah ada org beli..nasib baik dia ada menunngu lagi kat situ;):)..thank you papa..



So today is a happy day dapat LC dan Miss Nine stones:);)

7 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah...maksu suka dengan semua barang :) :). Miss my blog too. Will update later.....hehehe.

Wahhhhh Like 200000xxx the bling bling.Very sweet, classy & elegance.Semoga bahagia selalu dan murah rezeki sentiasa ye maksu.

LOVE. IKIN. X0X0

Anonymous said...

suka u describe uwan as cahaya hati dan tia mia as permata hati.
very cantik the coats, the bag and of course the ring :)
Alhamdulillah, kebahgiaan bersama keluarga tercinta bersama cahaya dan permata hati.

annhuzi

Queen of The Desert said...

Happy anniversary! Wish you many more happy and healthy years together.

Suffia.

AQisH said...

woww...epi anniversary azue...nice kek..sedapnyer..semoga berkekalan ke akhir hayat..as usual..your photos r superb ;)

MamaTiaMia said...

hi ikin..yeap,yeap we like all things..syuke2..thanks:)

hi ann..lama tak dengar cerita,hope semua sihat ajer di kota singa..yeap ann..yg tua cahaya hati,without cahaya gelap lah hidup,yang kecik permata hati tanpa permata kurang lah seri..alhamdulillah kalau kita ada yg menerangi dan yang menyinari..happy weekend to you.

hi QOTD..thank you so much;)

Aqish..thanks foor good doa:)

Idida Aziz said...

semoga berbahagia dan kekal berpanjangan azue...

azue....cantik betul trenchcoat polka dot dr ikin tuh....mesti comel sgt bila tia mia pakai nanti....achik tunggu september nanti ok...hehehe

zeta said...

owh semua hpy celebrate..foods pon byk tu..esp the..mesti sedapkan.. :)

ya..like annhuzi..i pon suka bila u ungkapkan uwan sbg cahaya hati..lebar senyuman dan lega hati sorg ibu mendengarnya.. :)

the coat..cantik..bleh aunt pinjam x TiaMia..hahaha..
Mama..ur ring..cantikk!!!!


p/s: i tukar profile setting blog i..btw..this is my blog add mama..

http://www.petiteplussizes.blogspot.com/