Saturday, September 13, 2014

Oh Bulan Di Mana Engkau Berada…..

Salam!

Terima Kasih berkongsi hati dan perasaan in my last entry:) Kita manusia biasa suka melihat bulan,merindu malam dan menanti siang:):)

Wahhh dah cuti kan,kan..happy mode:) Myself dah 2 minggu hanya 1 hari masuk office:):) Too many conferences in September! The week before last week kan 1st September tu cuti, 2nd September on Tuesday tu until Thursday ada conference- Friday baru masuk office. This week pulak sama jugak Monday until Wednesday berkampung di Royal Chulan Hotel- Thursday patutnya ada conference di Cyberjaya but kena ganti big boss di mandarin Oriental- semalam Friday baru masuk office- and next week Wednesday and Thursday berkampung 2 hari semula di Mandarin Oriental- I guess semua company nak habiskan budget training for this year:)

Anyway i shouldnt complaint too much- Conference : apart from knowledge, good food, meeting old and new friends- relax and de-stress;):)


It was a good World Summit last week- first time held in Malaysia- it was a world event- Media on Children.


Officiated by Datin Paduka Seri Rosmah@Kak Mah- to my eyes- lawa dia this time- she looked slim and can deliver the speech in English very very well:):) Yang patut kena puji patutlah kena puji kan:)


Ramai betul delegate and participant- the food semua sedap kat Royal Chulan this time- macam kenduti besar-besaran hotel ni with more than 500 delegates around the world.


First day sat at one table during lunch and get to know delegate from Netherland, Korea, etc..dia orang ni semua rajin nak berborak..tak dapat lah makan senyap2.


This dessert seriously sedap- Apple Pie with Vanilla Ice Cream- the best apple pie yang i penah makan so far;):)


Surau wanita Royal Chulan pun besar dan selesa.


This is the last conference for this lady- She is one of the Secretariat dah kenal dia sejak2 zaman attend conference masa bujang2 dulu- always jaga dan treat me very very well..going to miss you much Kim- ABU conference is not going to be the same without you:(:( Happy retirement and we shall keep in touch.


Day 2- Spicy Szechuan soup as starter..sedap:)


When you sat with people around the world you have to be a food ambassador- This is sago gula melaka with a modern twist- aya yaaa yaaa pun sedap jugak- so habis arwah semua diet during conference;)


Last day of Conference i got 4 tickets to go to Romanian National Radio Ochestra at Filharmonik,Petronas.


We took Tia Mia- we cannot snap picture in the hall- ni curik2;)


Toilet break ambik gambar dlm toilet jer la.


After toilet break tak boleh immediately masuk kena tunggu kena bagi Q dulu.


Sebelum balik lapar and we went for supper at London Sandwich cafe.- byk shop dah tutup nasib baik ini bukak lagi.


And the sandwich kat sini sangat sedap- owner Londoner and the toast with thick cheese really delicious - habis 2 org ni makan.


Thursday sampai kat mandarin Oriental really pagi- event start pukul 9.30 pukul 8.30 dah sampai pulak.


Briefing for Heads of the Companies - first time attending briefing with this setting:)


I sat next to one famous CEO from Telco:): 


Hari ni semua orang berlari-lari keluar kota bercuti kan..kami tak pergi mana- cuti pun tak berapa panjang- Wednesday Tia Mia ada injection pulak- nak pergi cepat2 bukan mudah- tak semua tempat sesuai buat Uwan- nak hantar to my sister's house kesian pulak- so kita pergi dekat2 ajer lah- day trip- malam ni bawak Uwan dinner kat luar kat tepi laut.


Selalu ke Port Klang ni lunch saja- ni first time datang after 6.00 pm- sangat nyaman suasana, laut tenang membiru- kapal2 mula memasang lampu,ikan pun naik banyak ke permukaan- Uwan tak nampak pun dia boleh rasa agaknya- sedap seleranya makan kacang goreng sementara menunggu nasi.


Environmentalist and WWF people mesti marah we makan Sharkfin soup- so sorry- cant help it- Tia Mia love it very much- the sharkfin soup with crabmeat.



Leka menengok ikan timbul...


Antara yang sedap di sini sotong celup tepung, nasi goreng ikan masin- makanan di sini ala2 Muhibbah  di Sg Pencala- kalau nak makan ikan bakar boleh ke Muara Ikan Bakar tak jauh dari restaurant ni- yang kami makan ni Sg Bagan Seafood.


Sotong celup tepung dia simple and nice.


Bila malam menjelma sangat cantik- kapal2 bergerak pulang, semua lampu pun terpasang.


Semakin malam semakin ramai orang.


Ralit..


Kami Maghrib di sini sebelum balik, ada surau di sediakan.


Itu lah kisah hari ni…Oh Bulan Di Mana Engkau Berada….

Happy long holiday peeps!

……………..

4 comments:

Mak Wardah said...

Enjoy your holiday

cikgu farah said...

salam kakzu. x pernah nampak kakzu post foto garage kereta. agaknya kat mana akak parking kereta ye... sorry klu terlepas pandang. saja nak tgk gmbar ye hehe

Ina Hashim said...

salam kak zu..

one of the featured spekaers kat world summit tu is my officemate :D

Suhaila abd manap said...

Salam perkenalan...I'm your silent reader...suka sangat baca blog u...very adorable dgn rumah u...I ada anak lima, u can imagine how my house without maid...huhuhuhu....jemput jengah my new blog..tq