Sunday, February 8, 2015

Nephew's Wedding- The girl's side.

Last Friday we attended abang boy's wedding tapi yang ni belah pengantin perempuan. Wedding was held at Dewan Perdana Felda- hari jumaat pulak malam- kena lah rushing dari office- mula2 macam nak give a skip rasanya macam tak terkejar tapi kesian my sister,my nephew ramai yang tak dapat mengiringi- family kat Johor,kat N9 tak dapat datang- so we kat KL ni mestilah pergi jugak. Kalau kat kampung anak kakak atau abang kawin kita kan berkampung tak balik rumah potong bawang,kentang bagai- ni cuma perlu bersiap dan makan:)

It was a sweet wedding at Dewan Perdana, ini first time datang sini- selalu dapat invitation tak pernah pergi sebab kat pus at bandar KL kan- Alhamdulillah- the traffic was okay, semuanya selamat.

Tia Mia pulak first time attend wedding- they were excited especially wedding sedara yg close- ketawa2 dia org tengok big screen nampak muka my nephew. March will be kenduri by my sister- we look foward to that.

Sharing some happy moments photos here ( photos are by iPhone- lupa nak bawak camera:):


The two girls at the entrance- busana by baju raya last year;)


The Grand Ballroom- we sampai awal so ke surau then after that they pengantin bersiap dull.


The romantic mood in the hall.


We selfie selfie first kat atas nanti kat majlis orang malu sikit:) Rushing dari office pakai tudung lembik ni guna lah inner ninja panjang with sanggul from indon- definitely not suitable for me- the muka was so ketat- it pushed semua pipi ke depan- jadi Royal Gala lah muka- si ikin tak pe jugak dia bakal ibu:):) ( memberi alasan kenapa muka bulat kih kih-tapi memang betul saya akan bukti kan di akhir rancangan ini)


Me, Mia and my cucu. Orang cakap my cucu,anak sedara semua muka sama saja- dah satu acuan macam tu lah:)


Photo session out side the waiting room- cantik kak Alisa kan.


Happy moment.



Then we went down  to the dining table.


The deco at meja pengantin.


Silver and gold was the theme.


One picture with abang boboy first.


The girls had to sit with Kak Ikin & Co as mama and papa will be seating with pengantin.


Tia.


Mia.


The table.


Meja pengantin.


The hidangan.


Me and my boboy:)


Cake cutting.


The two madamoseilles:)


Happy dapat bunga pahar with popcorns.


Me with my monsieur yg degil tak nak pakai baju melayu kalau pakai songkok tak nampak white hair tu;)


Nyorok sikit bagi effect kurus;) by the time nak balik tudung habis dah turun sampai ke kening:)


My girls with their second cousins.


Their father is my nephew- so betul lah second cousin with Tia Mia and my cucu sedara..


Tahniah to my sister and brother in law especilaly boy and his wife- welcome to the family Kak Alissa.



Alhamdulillah majlis selesai boleh balik.


Balik terus tak sabar cuba tudung baru untuk pastikan muka tak bulat- tadaaa memang salah inner ninja tu..kih kih.


Ada orang sesuai pakai inner ninja- saya tak boleh- nanti telinga pun panas- kena pakai yg loose macam dari Najjah etc. Everytime kenduri yg perempuan2 sibuk dgn kain baju- macam2 yg nak di sediakan- Tia Mia nasib baik ada dah baju flower girls dia- pun tak payah beli - boleh pakai baju concert sekolah last year- cuma pakai sekali- tema pun sama biru.Kumpulan Whatsapp group yg perempuan sibuk bercerita macam2- itu lah keseronokan bila ada yg nak kahwin:):) Moga semuanya di permudahkan. Ingat dulu2 malam2 seronok tidur ramai2 dalam bilik yg bakal pengantin- kadang2 tidur celah2 dulang hantaran:)



………………...


8 comments:

mamabeauty said...

your face still tiruslah dear tak ada nampak tembun pun hehe..

pakai yang loose sikit mcm neelofar punya tu..

Chekgu Azrine said...

akk still cantik even tudung dah herot2 pun...hehehehe

eda said...

ala so sweet la you kak zu ...
tirus je muka ..
unik heheh ..

inner ninja yg salah ..hehe

selamat pengantin baru to pengatins ~

Ila said...

Haha...kak zu lawaklah...terhibur baca. Kalau tembam pun tetap comel...

Jaja Zainal said...

assalammualaikum kak zu....

Salam perkenalan dari saya....blog kak zu sangat inspiring....especially dalam hal kasih sayang kita kepada ibu bapa.... :) anak-anak dan masak memasak... :D

Jaja Zainal said...

assalammualaikum kak zu....

Salam perkenalan dari saya....blog kak zu sangat inspiring....especially dalam hal kasih sayang kita kepada ibu bapa.... :) anak-anak dan masak memasak... :D

MamaDaniel said...

Bab celah dulang hantaran tu mcm pernah terjadi.. ;)

TukangBekling said...

thnsk gan atas infonya ,,,, moga bisa berguna bukan buat saya aja,,,,,http://obatkuat.coffeecup.com