Monday, April 20, 2015

Alhamdulillah:)

Salam buat Zakiah jauh di Germany dan Kak S- so sweet of you both risaukan saya:):) Alhamdulillah me, Uwan and family are okay- cuma these few months memang lah totally busy- Bangsar to my home is always jam- workload is increasing, responsibility too- had to attend many meeting through out the week- balik rumah macam dushhh pengsan:) I still cook, still browse internet cuma tak have enough time to update my blog sometimes. Tapi mengingatkan kata2 Kak S-'seperti gila talak setiap hari singgah di blog ni" I smiled and promised that i will update tonight:)



Salam- terima kasih yang bertanya khabar:)


We are okay too:)


Uwan is Alhamdulillah so much- she is the pillar of our strength :) See that smile- with limited vision and move she can give that smile- we took this picture last Saturday when we went to Sg Bagan Seafood in Tg Harapan, Port Klang to celebrate my sister and brother's birthday.


I have been blessed by Allah Swt- kesyukuran tidak terhingga- ada nikmat bertambah diberi Allah Swt this month- one day i went back home- i put her hands on my head and I told her that Allah has blessed me with few more things- i further said " emak ampunkan Azu" ( that's is all that i want at that time- i really need her blessing)- She said " tiada dosa kau pada emak" i cried and cried, sedih dan syukur menyelinap ke seluruh urat dan anggota badan. Moga Allah Swt ampunkan saya- beri kekuatan menjadi lebih baik setiap hari.


We had a good family gathering here last Saturday.


Happy Birthday Pashik and Maklang. Itu Kak Ikin yg dah heavily pregnant memotong cake- Alhamdulillah- In sha Allah more girl power in the house.


We duduk2 until malam dan Maghrib ber imankan my brother di surau yang sempit di sini. Gadis bertudung hijau itu ada kegembiraan nya jugak bulan ini;)


Then ada orang jual lantern happy lah this girl:)


This is the happiness for the girl in the green tudung just now- Moga pertunangan di berkati Allah Swt Kak yan- we love you:) Tuan blog tidak berbaju kurung dalam gambar ni sebab dah nak balik dan dah tukar baju- berjam menunggu abang Moo ni datang nak ambik gambar;)


Moga diberkati selalu- nanti nyanyi satu lagi kat kita orang eh:) bertahun- tahun berkawan- ini lah satu boyfriend si Ayan- macam Si Boy his brother- dia sangat setia pada yang satu;)


Beautiful engagement cake;)


Nice tempat menyarung cincin in my sister's garden.


Alhamdulillah with rezeki di beri Allah Swt- setiap rezeki saya adalah rezeki anak2, rezeki Uwan dan seluruh ahli keluarga- I moved to a more spacious room. I have bigger responsibities now and a lot of work to do too.


I have more plants too;)


I made this on my own using an old frame and i hanged my art piece on my office wall.


This is my working space now.


I have a small meeting table with six chairs therefore I intend to keep the room minimalist except with few pot of  greeneries.


But it is an open and glass concept here- semua org boleh nampak semua orang- i think i wanna get a big  table and floor lamp so that i can switch off the ceiling light and have more privacy;) Alhamdulillah everybody in the office semua nya nice- especially my assistance- she is super duper sweet- it is not easy to survive in a corporate world- sometimes you just stand in your corner- you never bother anybody but still there will be people who hate you- but to Allah kita berserah- semua rezeki milik Nya, kebahagiaan, kekayaaan, kasih sayang mahu di langit atau di bumi adalah milik Nya- harus lah kita malu sekiranya kita merasakan hak Dia adalah hak kita yang mutlak.



How about these two? These two pun sibuk jugak macam2 activity di sekolah- this is a picture from the International Week- They are the champion for Lower Primary Category- their class represented Switzerland;)


Busy? So no cook?? nayyy…macam biasa tiap hari jugak masak- cuma masa yang kena adjust:) My sambal sotong bersantan.


My to die for asam pedas (over ajer kan)


My super delicious seafood Aglio Olia ( perasan lagi- biarlah kita penat masak tau)


My lovelies- menggayakan the pyjama designed by me- ha ha i am into a fashion designer too okay- start with the pyjama first:)

Take care everybody- have a good heart- love everybody, love will come big to you- syukur everyday- syukur menyebabkan kita rasa cukup banyak, kurang sedikit. 

……………...

25 comments:

fai said...

Alhamdulillah...lama tunggu.very happy to know that all goes well for u. Salam Rejab :)

syalinda johari said...

As-salam...

yaaay..ada update dari kak Zu yang cantik..

secantik twin berdua itu...

take care....jaga kesihatan...

dan semoga sentiasa diberkati Allah SWT...aminnn...

ida syarida said...

Lama kak azu tak update. Rindu tau....

Akmal Iqbal said...

Alhamdulillah..hari2 menjenguk sini. Hari ni bila baca cerita kak zu..rasa macam ada habuk masuk mata lah..part yg kak zu dgn uwan tu.

che mazila che husain said...

alhamdulillah..
at last ada gak post dari Kak Zu, memang hari2 bukak, asyik tgk title "missing my garden".

Alhamdulilah akak n family sihat esp uwan.

bye.. take care...

lyza safa said...

miss your entry kak zu..... moga happy sekalu...

Ainizatul Maarop said...

Alhamdulillah..miss to hear your story kak and Salam Rejab too.. :)

Ila said...

Assalam Kak Zu...terubat juga rindu akhirnya.

Malinda Ismail said...

Hari2 pon skodeng sini nak tengok ada tak n3 baru...kikiki...dan n3 ni buat mata saya masuk habuk ...hehe

Chekgu Azrine said...

Rindu bebelan akk..

Ilusi Ungu said...

yeay..
akhirnya akak update jugak..
taktau kenapa everytime baca blog akak rasa tenang je.. :)

Moonchild said...

yeay..ade entry baru...trus berbunga2 hati tgk entry akak..thanx.

siti aminah said...

lama kak Zu tak update.
terkejut tgk kakyan getting engaged with the coolest myo. le faveret! :DDDD
praying for the best of them and kakzu rajin update.

salam dari siti, your not so silent reader anymore.

Mrs pink said...

i'll be waiting for ur post kak. akhirnya..hehehehhe. if u have a free time later.. boleh share resepi to die for asam pedas yea. congratulation kak and have a nice day ahead

cacah said...

love you kak zu.
so nice to read from you.
buat berjangkit all good and sweet words. hug uwan for me please. :)

SALWANI said...

i also almost once a week singgah disini..satu terapi sebenarnya blog kak zue..wish one day kita boleh bjumpa...

Zuliana M Akob said...

love your writing! nangis baca tang you and uwan

eda said...

alhamdulillah .. tahniah kak zu naik pangkat !!

welcome back kak zu

farah said...

You're back! Masya Allah your words always touched the raw and sensitive nerves of mine. Congratulations on your promotion too! You are such an inspiration. I am too in the legal field and wondering how you cope with it all. Sometimes I feel like quitting the job!
Hope Uwan is blessed with good health for years to come.

*Mrsfarahzaki * said...

fuhh..lama tggu kak zu update ((; tunang kak yan tu myo eh.. congrats both....

nurulafida said...

good to see you blog again zu..he3x

Zaila Mohamad said...

yeay akhirnya update juga :)

saya cukup admire you sis, keep on blogging

mimia said...

boleh mintak resipi to die for asam pedas please? :)

muis ismail said...

yg pyjamas tu nice sesangat..ada size utk adult tak?hihi

xanti said...

salam kak zu, lama sudah baca blog akak baru hari ni berkesempatan untuk menulis , Saya sangat terharu cerita mengenai family kerana saya sudah kehilangan kedua ibu bapa saya yang sangat dicintai, saya ni anak tunggal bila baca cerita akak saya rasa sgt sebak dn sedih, akak sgt bertuah kerana boleh curahkan kasih sayang lagi, alahmadullilah. sangat sukA dgn blog akak .zati