Wednesday, February 11, 2009

WE WERE AT BORDERS & GOT BAJU BARU

Ni la Tia Khadeja yang suka berposing..sampai hilang mata

Mia and papa at Borders



Tia sekarang ambik gambar suka posing camni

Last week mama and papa took the two girls to Borders..wahhh seronoknya dua-dua..bukan nak baca buku tapi menyepah buku..dua2 angkut semua buku dari satu rack dan letak kat rack lain..hmm penat mama papa mengawal.Dah tu tiba2 terbau satu bau "asam"..alahai kena bawak cik mia masuk toilet la pulak..main air jugak dia kejap.Dah tu kita orang pun lapar..so we carik the nearest cafe..berhenti la kat "rojak-Rojak"..mama order chicken rice and tahu sumbat,papa pulak chicken set with vege..both mama supa macaroni sup yang bawak dari rumah..makan sikit dah buat bising2..rupanya both mengantuk..langsung tertidur..aman la mama papa nak makan sikit.

Bangun tidur terus nampak animal ride..nak naik pulak..so both naik and enjoyed so much until Tia nangis tak nak turun..mama geram betul..so mama cakap kalau perangai banyak next time jangan keluar..stay at home jerr..pandai lak dia dia terdiam tu.

Monday cuti Thaipusam kak ikin and abang din datang..they bawak ole-ole banyak for us..both baru balik dari kenduri kawan kawin kat Trengganung,so both kenits dapat lovely batik dresses,mama pun.uwan dapat kain batik and telekung..dah tu ada keropok lekor yang sedap jugak..thanks so much kak ikin and abang din.

7 comments:

annhuzi said...

Tia, ur pose is sooo adorable. Mia tak terikut2 ke? so how many books did mama buy for you two to add to ur home library collections. surely mama doesn't have to buy 2 identical copies, kan? enjoy reading then later both of u can be gd storyteller just like ur mama :)

4 Kay-E said...

Tergelak tengok muka Tia... Senyum sampai hilang mata... hehe... Kiut sgt. Terserlah dgn cheeky face dia...

Mia style apa pula? Mesti kelakar tengok telatah both of them :)

Mcm Elin&Erin dulu selalu jadi clown dlm rumah - buat org ketawa je. hehehe...

ikin80 said...

cutenyaaaa....geram betull
kelakar bila teringat diorang sebut ubek as ubat...hehhehe

MamaTiaMia said...

auntie ann, mia said: kita pun suka posing tapi lebih suka merajuk:)the last trip mama didn't buy us anything coz she bought many book before that..and she wants us to finish those first..hmmmm

IbuEriem said...

waahh best nyer aktiviti Tia Mia..
mmg sgt2 cute Tia pose mcm tu..nmpk muka cam cheeky jer..hehehe
re: thnx mama Tia Mia..header tu amik masa summer last year..kat nottingham castle..tu y gambar robin hood tu...

sofeaann said...

HI MAMA TIA MIA !!!
THIS IS SOFEA 'S NEW HOME !!
DO COME VISIT YA !!!
HUGS & KISSES !!

Nur-nba said...

Bagus sebab akak tanamkan minat suka membaca pada Tia dan Mia sejak dari kecil lagi..