Wednesday, March 18, 2009

knowledge sharing@Creative Industry Conference

Mama dapat jemputan dari Ministry of Information (MOI) untuk jadi salah seorang speaker di Creative Industry Conference, Nikko Hotel semalam.Mula2 takut jugak nak terima big conference macam ni..dah beberapa kali jugak bagi talk kat company mama dan jugak di RTM.Mengenangkan good exposure mama pun terima,most of the speakers semua yang besar2 macam Tan Sri Dato' Azman Mokhtar,CEO Smedec,CEO SMes Bank, Head of Distribution,National geogrhapic,Director of MyIPO,Shuhaimi baba,officiated by Minister,Datuk Shabery Chik..ada banyak parallal sessions so audience boleh pilih nak masuk dengar yang mana satu.Mama gave talk on "Intellectual Properties in TV Industry"..mula2 nampak tak banyak audience slowly after that penuh pulak..the moderator untuk session mama was Associate Professor from UITM..alhamdulillah mama dah completekan the tasks and managed to answer questions posed by the audience.Hopefully the audience rasa satisfied.Thanks to MOI for the invitation and especially Datuk Nurhayati from RTM yang pilih mama as one of the speaker, they gave lovely souvinier for speakers too:)

The Nikko Grand ballroom
Checking the slides before starting.

Anak2 mama ni pun rajin belajar jugak..rajin nengok VCD sampai macam nak masuk dalam screen..si Tia lah ni..her favourite"Hulla Ballo"..good VCD,creative teaching.


Two nakal kenits, mama hopes mama can be a good teacher to them..everyday dengar lecture mama ni...

Sampai berkerut muka...meleleh air liur dengar lecture mama..




4 comments:

IbuEriem said...

Mesti Tia Mia pun petah cakap macam Mama..good xperience tu klu dapat kasi talk dlm big conference..Ibu eriem ni nama je lecturer..tp bila nak present paper, menggigil gak..hehehe...
re: byk brg2 best boleh kumpul kat cni..tp ibueriem xkumpul lg sbb blom ada rumah kat malaysia..takut klu beli, xsesuai plak dgn rumah y baru nak carik2...

Idida Aziz said...

smp tertunjit tunjit dia yer nk menengok Hulla Ballo.... budak2 skrg ni mmg beruntung betul la...mcm2 ado

dh lama xdiri di khalayak ramai...nebes abis mcm org kene parkinson pon bole....hahahaha

Sofea said...

wow !!! good job well done !
must be heck of an experience !!!!
jantung mesti berdebar giler2 :)

4 Kay-E said...

Azu,
that's good for ur experience! well done! Tia&Mia mesti proud dgn mama w/pun mama asyik berleter je. hehe...