Sunday, December 27, 2009

Perasaan

Hari ni mama pergi office dengan perasaan bercampur baur,rasa seperti ada yang tak selesai.Uwan not in a good mood this morning,dia sedih teringat kampung, dia cakap 'nak balik duduk kampung,rindukan kampung,kesian rumah takut rosak' mama cakap dengan uwan dia dah tak boleh duduk kampung sorang2 lagi even kalau ada orang gaji pun dengan keadaan uwan dah uzur,pelupa orang boleh ambik kesempatan.So susah bila sampai bab perasaan ni..cukup makan minum,pakaian,duit tak menjamin kita rasa bahagia sentiasa, macam uwan mesti dia sentiasa jugak teringat kampung laman. Maybe mama tak buat sepenuhnya..mama terlalu sibuk buat perkara yang rutin,mama hanya siapkan masakan,keperluan dia yang lain, tak berkesempatan membelai perasaan nya..macam ni kah perasaan mama bila dah tua nanti? rindu,sedih..aduh rasa bersalahnya mama.Kepenatan,kesibukan mama sepatutnya bukan alasan mama patut membaja jiwa uwan jugak..mama harus ada masa bersama dia anak dan emak, bukan sentiasa dalam keriuhan you both yang sentiasa mencuri masa mama..tak senang membahagi hari minggu yang pendek..memasak,mengemas senang dibuat tapi tak senang nak meluput rindu seseorang..' cubalah,cubalah..beri sepenuh commitment"..mama mesti cakap macam tu pada diri sendiri..mesti perbaiki lagi hubungan dengan semua orang..mesti lebih kuat dan tabah.

Hujung minggu dua orang budak kecik nak swim..so we pergi club.
Budak ni dah tambah nakal..macam2 dia tahu,Tia cakap " Tia sayang mama banyak macam sky,macam ocean..." moga perasaan Tia tu kekal sampai mama tua,sampai mama dah pelupa..dah uzur,dah tak dapat buat macam2 untuk Tia.

papa memang sayang you both..Mia ingat, papa buat semua benda untuk Mia...Mia berak ke muntah ke papa buat apa saja..kadang2 lebih lagi dari mama..jangan lupa itu bila papa dah tua.
Seronok dalam changing room..
Dah mandi rushing balik..ada shichida class pulak petang.
main2 kat lobby club kejap.
Sayang jangan nakal..jangan kacau uwan,kacau heni..sayang uwan selalu okay.

5 comments:

4 Kay-E said...

terharu baca entry ni ...
hmm...

we always pray for the best to our children & hopefully they will remember.

annhuzi said...

u r a very good daughter, taking care of ur mum and ur girls are learning a great lesson from you. insyaAllah they'l take care of their parents as well as u had taken of ur mum. may ur mum get to spend more time at her beautiful kampong. gd thing ur kampong not too far :)

Idida Aziz said...

kesian uwan....
sekurang2nya uwan masih ada anak2 yg masih jaga uwan dengan baik...kita nanti belum tentu lg...harap2 anak2 sudi la menerima kita ms tua nanti...sedey la pulak baca entry nih...

MamaTiaMia said...

hi ann, i wish i could do more than that,i hope uwan is happy and tahnks for all the good words ann.

idida, kita doa yang terbaik lah untuk anak2 and diri kita kan:)

Miss Anatomy said...

payahla nk bezakan mn mia mn tia hihi...kompius tul!