Friday, July 30, 2010

Great Moments

Many wonderful things happened yesterday..penat and fulled with excitements..camera rolls..come see the picture:)

Seronok and bermakna sangat bila your bestfriend took a day off and popped up at your office to celebrate your birthday  hand loaded with sweet things-a bouquet,homemade brownies,herself and super adorable sofia:)


The sweet Bouquet


and her special homemade brownie fudge,,they are delicious:)


Nite..we had small but wonderful makan..terimakasih pakcik datang jadi imam dan baca doa,bawa hadiah untuk mama,thank you makcik,kak ikin dan abang din datang rai kan birthday mama..we love you.


Dinner dari Authentic Indonesian restaurant Sari ratu-Ayam Pop,sambal merah dan hijau,gulai tunjang,kari daging and asam pedas ikan merah.


Pizza for small and big people:)


We had great time mengisi perut..kecoh satu meja dengan yang kecik dan besar.."haaa hulur lauk tu..sapa nak nasik lagi..oiiii podeh nyerrr..haaaa yang ini sodap"..so seronok,macam buka puasa.


We tiup lilin..cake mama semalam adalah cake yang begitu traditional saja mama tempah macam tu..mengingatkan zaman mama dan uwan dulu,masa uwan masih muda pakar buat cake..dia selalu buat cake pelangi,dah tu dia buatkan mama sebiji cake kecik,semangkuk cream untuk menghias..selalunya kita tabur kelapa kering dan atur ceri dalam tin..macam dia ats ni lah..so nostalgia lah cake ni..tribute to uwan yang melahirkan mama ke dunia ni.


Meriah kan warn cake ni..sebenarnya rasanya hanya lah plain butter cake.sebab tu mama suka.


Seronok meniup lilin dengan budak2..sibuk dia orang menyanyi."mama,mama together,together..."


Lepas dinner kita duduk minum coffee di luar..makan cake lagi..sembang2,seronok rasanya..


Sedap tak coffee mama kak ikin?


Nyaman jer melepak dan bersembang di luar..


Mama bukak hadiah....dua orang kenits sibuk jugak memilih yang mana satu dia orang boleh ambik:)


Dua orang ni dapat new pink tent semalam..suka sangat,baju pun pink jugak..baju hadiah jugak tu:) Alhamdulillah.

10 comments:

cippa said...

Dear Kenits..auntie nak join sekali main dalam your pink tent..

mamasya said...

Happy belated Birthday mamatiamia, moga sihat walafiat, bahgia selalu bersama keluarga tersayang.

4 Kay-E said...

Si kenit sukanya bersantai dlm tent tu!!!

annhuzi said...

tia mia pun dpt hadiah. best lah bole camping2 dalam tent :)

Uncle Lee said...

Hello Lady, I really enjoyed looking at your many well taken pics here.
The pics are all so heartwarming, and you sure have a beautiful family, great looking kids too.
No need to ask where they get their good looks from, ha ha.

Have a nice day and keep a song in your heart, best regards, Lee.

MamaTiaMia said...

dear cippa,bawak lah chopia datang main tent:)

MamaTiaMia said...

mamasya..thank you very much:)

Ita..he,hee dah tengok my shiny brillant:)

ann...tu lah tia mia pun dapat hadiah jugak:)

MamaTiaMia said...

Dear Uncle Lee,thank you very much for visiting,we shall visit your blog soon:)

Anonymous said...

PvbYtw [url=http://onnrainnmcm.com/#75652]MCM キーケース[/url] YflVxf http://onnrainnmcm.com/ EtvQjc [url=http://mcmsenmon.com/#07368]MCM 通販[/url] WomBtk http://mcmsenmon.com/ MguXfu [url=http://ninnkimcm.com/#78101]MCM 通販[/url] BzfJuw http://ninnkimcm.com/ AgcIou [url=http://kaidokumcm.com/#61107]MCM 長財布[/url] WkbAhv http://kaidokumcm.com/ DfaRpy [url=http://manzokumcm.com/#58609]MCM 長財布[/url] LazBjy http://manzokumcm.com/ YxfUlm http://chloenihon.com/ LcgPdv [url=http://chloenihon.com/]クロエ 長財布[/url] DatB http://toumikousin.com/ LceRB [url=http://toumikousin.com/]TUMI トート[/url] QlwZpY http://toumikakaku.com/ PxtQpSP [url=http://toumikakaku.com/]TUMI 財布[/url] HucVxv [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 財布[/url] JvwGrv [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 店舗[/url]

Anonymous said...

buy tramadol free shipping buy tramadol online legit - order tramadol from mexico