Saturday, February 26, 2011

Alhamdulillah;)

Alhamdulillah..itu pembuka kata minggu ini,syukur pada rezeki lebih diberi Allah Sbt,everybody at the Company really happy,good bonus this year,hopefully we can maintain our performance nexy year:)

 After the bonus on Friday,everbody was talking about spending,buying nice thing and taking family out for extra special dinner.While driving back I was thinking what shud i get for special people at home,the most special person at home of course "Yang Melahirkan,Yang membesarkan"..without her i wont have whatever i got today.At this age my emak wont fancy going out much,wont look forward to grand dinner outside but i know what she likes best..simple thing like this can bring happiness to her..i know nothing compared to her pengorbanan and as anak if we still have our mom to share a lil bit of our happiness today,we are the most lucky people on earth.
 So I cancelled my plan to call pizza and looked for her favourite..it is not musim but she has rezki, i managed to find the good ones,the flesh was really sweet and creamy..it brings back old memory whenever we had durian at kampung last time,she will open it and asked us to eat first..anything also for anak2..yang dalam mulut pun diberi pada anak2..tak kan boleh kita buat yang sama..hopefully kita dapat berbuat sedikit yang baik,tidak menyakiti atau mengecilkan hatinya..Alhamdulillah.

 So I hampar paper just like the old days...

 Budak2 kenits ni penghibur uwan ajer bukan nak makan pun....tapi uwan suka lah rebut dgn dia org..

 I prepared another of her favourite,santan durian mentah buat lauk nasik..uwan memang berselera makan kalau ada ni..sedap katanya..

 Another of her favourite last nite..gulai perut dgn nangka...;)

 Sunday i prepared breakfast untuk semua orang istimewa dalam rumah..the new sandwich maker makes beautifull pita toast:)

 Golden and smells delicious....

 Oatmeal pita toast with cheese,mince meat and onion filling...

 Serve it hot with baked potato and cream cheese..wallaaaa you can 5 star hotel breakfast at home;)

 Evening took TiaMia to petrosains KLCC.

 Both had fun but were scared in the beginning when we had to go for dark ride in the gondola in order to go in.

 Treat for them after petrosains..both had to choose the cuppies they like..

 Good time..where's Mia? She must be in either MiuMiu,Gucci or LV..oh my oh my..how my heart thumping and jumping upon mentioning these delicious places..i shall returnnnnnn..haaa..haa

 Saturday our office had good and super sedap lunch at "Rebung" Bangsar,a restaurant owned by Chef Ismail..sedap lah semua lauk especially daging salaimasak lemak cillipadi,pulut durian..double thumbs up..

 Goreng sukun makan dgn rendang sangat sedap...

 One of the winner pulut durian..

 Last Thursady we had this wonderful otak2..really good i tell you..

 I cooked gulai udang with tomato..sodappp

 The special pulut mangga..exotic.

Finally..talking about kids..my anakdara pandai dah serve drink kat mama bila balik kerja..darlinggggg i love you both very muchhhhh..remember when i am old please cook for me gulai asam pedas ikan parang with jeruk sawi as that is one of my top favourite..good weekend everybody;)

18 comments:

zeta said...

alhamdulillah..bertambah rezeki u sekeluarga..
ermmm..yummy..yummy!!
semua pon sedap2..
tp kan..nnt kita dah tua xbrape sesuai mkn ikan parang..byk tulang..dah rabun skit kot time tu..
haha..gurau je tau..

annhuzi said...

gd mama, ajar tia mia untuk ingat pada ibu kita dulu bila dalam nikmat. tia mia nampak dan akan contohi tunjuk ajar mama. actions speak louder than words :)
we enjoy petrosains too and dark ride tu memang menyeramkan :D

Hanis Azla said...

alhamdulillah.. murah rezeki.. Org kata, anak2 kita akan layan kita sebagaimana kita layan ibu kita, so klu kita buat baik pada ibu kita, anak2 kita juga akan lakukan yg sama nnt.. InsyaAllah.. mudah2an begitulah kan.. Aduhai.. durian tu nmpk sungguh mengancam.. ini yg rasa nak keluar pi cari durian jgk ni..

Queen of The Desert said...

Salam MTM, as usual.. I enjoy ur lovely food, tak sabar I nak balik M'sia mkn durian. Reading ur entry reminds me of my mom back home.

MamaTiaMia said...

hi zeta..hee..hee so true,dah tua tak boleh makan ikan parang kan;)

MamaTiaMia said...

salam ann..buat setakat mana termampu ann,moga they picjed the good ones and left the bad ones...the darkride quite scary for kids kan;) tapi masa keluar they enjoy..yr girl takut tak?

MamaTiaMia said...

salam ann..buat setakat mana termampu ann,moga they picjed the good ones and left the bad ones...the darkride quite scary for kids kan;) tapi masa keluar they enjoy..yr girl takut tak?

MamaTiaMia said...

hanis..cepatttt carikkk durian,memang sedappp;)

MamaTiaMia said...

QOTD,salam..thank you,ada durian sana tak?come back.come back can meet yr mom and eat durian at the same time;)

Idida Aziz said...

Askum mama tia mia...lama tak menjenguk tia mia..smp kuar mag pon achik tak pasan...makin glamer mama tia mia lepas ni...hehehe...rindu kat 2 budak rambut kenteng...tu yg achik bukak laptop terus jengah perkembangan terkini...

aduihh azu...semua entry tunjuk masakan sedap2...nak2 1st pic tunjuk durian...heee tak tahan...

opss lupa nk bg tau...kita dh selamat bersalin...hrni br hr ke 12...tu yg tak tahan tgk gambar masakan sedap2...

Ikin said...

I miss blogging...and I miss ur blog :). Nak duliannnn...

MamaTiaMia said...

idida..tahniahhhhh..kita dah pi blog awak tinggal komen..cepat nak tengok baby baru..mesti cute..mesti somellll;)

MamaTiaMia said...

ikin..tu lah sibuk kat fb ajer kan..blog ni cinta pertama;)selepas FP;)

My Putri said...

wow..congratz on ur appearance in INtrend .. TiaMia must be thrilled .. so cute with those boots..

Best nyer Uwan dpt durian.. nyum nyum.. got one gerai infront my clinic and has been eyeing to buy for some time now.. tapi takut cough pulak.. Putri pon baru elok batuk selsema demam for past few days.. must be the hot weather lately..

Pssstt... momma looking stunning in one of the pics...

MamaTiaMia said...

hi doc,thanks..sian nya putri..memang musim lah sekarang and thanks again fr yr compliment:)

Idida Aziz said...

aduii azu...punya la mak buyong dulu bz, komen2 pehtu tinggal gitu jer...xjenguk2 dh balik...rupanya ada reply dr azu....sori sgt2...kesian la si tia jatuh dr buaian yer...bahaya jugak rupanya buai yg tu rupanya..ingatkan selamat la skit dr yg letak gitu jer...alhamdulillah takde apa2 yg serius..yer betul, kalau dh ketentuan Allah tu untuk jadi,walau berhati camner pon akan jd juga...pica pon pnh gak jatuh...kepala terjunam dulu kat jln depan tadika..umminya sll ingatkan abie jer, tgk anak dulu sblm bukak pintu kereta..tp hrtu kita pulak yg terlepas pandang, terus jer bukak pintu tak pasan pica bersandar...sama la kalutnya mcm azu bila tgk darah kuar byk...

gambar bb banyak tp lom apdet ke blog lagi la azu...sumer dlm pc, pc lak kat tingkat atas..kita dapat bb gal...sayyidah rumaysa binti syakir, berat 2.84kg...rupa ramai yg cakap iras2 abg uwais nyer...

MamaTiaMia said...

idida..tak pe larr itu pun awak larat gak tengok pc saya dulu melepek ajo kerjanya..ohh picca pun pernah jatuh ye..risau betul bila tengok darah byk kan..saya seriau dah tak bagi tia pi park tu..wahhhh sedap betul nama sayyidah rumaysa..sedap sebut lah sayiddah atau rumaysa pun sedap..ye ke..rupa uwais..alaaa tomelnyerr uwais dah jadi abang kenit ajer lagi;)

Jahad said...

hi doc,thanks..sian nya putri..memang musim lah sekarang and thanks again fr yr compliment:)