Monday, September 12, 2011

Miss you laundry corner:):)


Well my maid has come back and i miss this laundry corner..when Heni was away, i kemas the whole laundry area..Heni suka letak entah apa2 barang kat belakang..tempat memang dah sempit..jadi bertambah sempit lah..so i kemaskan semua benda..creat this small sitting area..when husabnd buat laundry me and the girls duduk2 sini..i lipat baju,the girls main games:) Syukur Alhamdulillah actually dia balik..kuranglah beban sikit.. macam mana pun kekurangan dia tak di nafikan dia banyak membantu and alhamdulillah dia masih suka bekerja rumah we all..kalau orang lain tunggu maid di airport tak muncul2 atau terima call kata tak nak kerja lagi..myself pulak terlupa yg dia sampai malam ahad..tiba2 pukul satu malam dia dah sampai dgn teksi depan rumah..di Indonesia macam2 dia orang buat peraturan nak susahkan maid datang sini termasuk additional insurance.etc..etc..Heni merayu2 bayar insurance di sana supaya dapat datang balik kerja..she bawak macam2 pulak buah tangan untuk kita orang..anak dara dia siap bungkus cantik2 utk me and husband and Tia Mia..so kita terima dengan tangan terbuka...sampai ajer dia tak berenti2 buat kerja sangat happy dgn senyuman di muka:):)


" Buat Tuan dan Puan"..bungkusan hadiah dari anak Heni buat kami..bila di buka tengok batik bedroom set..sangat bermakna bagi mereka dapat beri hadiah pada kita orang..nanti saya suruh Heni salinkan utk bilik tidur kita orang biar dapat feeling Hetty Koes Endang sikit..dulu anak dara Heni yg di panggil Puteri tu tulis surat pada saya ucapkan terima kasih kerna menjaga ibunya dgn baik..saya tak lah sebaik mana..cuma saya layan orang sebagai mana kita nak diri kita di layan..kalau buat salah saya tetap marah dan bersungut macam petir..tahan telinga ajelah...oh ye Heni bawak sebakul buah  belinjau yang boleh buat keropok tu..katanya sedap di gulai dgn ikan asin dan bermacam lah makanan indonesia..tak tau macam mana dia boleh lepas bawak naik KLM.


So this morning i went to office with my new baju kurung..bergaya-gaya sedikit..dah ada orang kemas2 rumah kan..so boleh lah melaram sikit..saya suka baju kurung ni..raya hari tu tak pakai..hari ni budak2 office buatkan makan2 belated birthday..nasi briyani gam,cheese cake..sedap sungguh tergolek-golek daging dalam briyani gam..siap tapau bawak balik lagi..balik ni sepak penimbang bawah katil lah jawabnya...Alhamdulillah untuk minggu ni..hari rabu ni ada sambutan raya di office..tema 1001 malam nak kena mencari jubah Arab pulak..carik dalam almari uwan lah jawabnya..sibuk2 ni saya dah buat packing sikit..excited jugak menanti Thursady nanti:):)


15 comments:

Syarida said...

Selalu tertunggu-tunggu entry terbaru yang selalunya tak pernah mengecewakan. Salam sayang untuk Tiamia.

syanashwa said...

alahaiii... u r going this Thursday?? best tu! lama tk mnjengah ke sini. tringt mamatiamia kata nk ke sana lagi this raya. ingtkan dh ada entry kt farm! ;) so, belum trlmbat ye nk wish selamat hari raya.. maaf zahir batin. so cute tgk anak dara pakai kebaya comel.. hope u'll enjoy the holiday and share the stories wth us here :) safe journey!

Mayyonnizz said...

slm mama,

hi.. lama tgu update igt busy pg open house.. ni way .. i tgok laundry area tu..so inspiring la.. kalo i duk situ mesti dpt byk ilham.. hehe... take care!!

4 Kay-E said...

Azu,
feeling hetty kos endang lagi. heheee... seronoklah Heni dpt balik kg jumpa family :)

Luv the polka dots kurung.. sweet je.

Aida78 said...

salam mama tiamia...bagusnya ada bibik kenang jasa kita kan...bukan senang bibik nak dtg keje balik semuanya akan balik terus x datang keje dah...bestnya keje dgn mama miatia ni...ada keje kosong x..he3

MamaTiaMia said...

salam syarida..terimakasih sebab selalu berkunjung and salam sayang dari tia and mia too:)

MamaTiaMia said...

salam hari raya syanashwa..yeap we are going soon:):)kita cuba upload gambar ya:)thanks:)

MamaTiaMia said...

mayonniz..tulah tempat nak buat kerja ni kena lah menarik sikit boleh kerja sambil main;)

MamaTiaMia said...

ita..i pun suka baju kurung tu..beli dah siap tu..uishhhh heni happy sakan lah;)

MamaTiaMia said...

Aida.. ishhh saya banyak jugak songel aida..cuma saya tak marah unnecessarily..kalau tak puas hati saya buat sendiri,kalau heni tengok saya buat banyak ekrja tu dia mesti gelabah tau dia buat tak betul:)

Nadiah said...

Your laundry corner so cozy. You really give me inspire to make-up my house cantik2.
Even tak secantik rumah you atleat half of it pun jadi la kan.

Take care Zu.

Idida Aziz said...

askum azu....
sori lama sgt tak komen....mmg tak miss menjenguk tp ada prob komen plak...ritu ada ucap selamat hr raya tp komennya ilang....dushhhh

ok tak terlambat nk wish SELAMAT HR RAYA & MAAF ZAHIR BATIN pada azu, tia, mia, papa and uwan jugak...manatau sepanjang berkawan kat cni...ada gak terguris terkecik ati....

tia mia comel sgt pakai baju raya....glamer achik tgk...dhmcm anak dara dh

ni nk gi berholiday lg yer...bestnyer....hati2 ok di tempat org...

MamaTiaMia said...

Nadiah..tak lah secantik mana..saj suka hias2 baru rasa seronok sikit..rumah tak besar kan..so kena creative:)

MamaTiaMia said...

salam achik idida..we miss youuuuuu lahhhhh;):)

Polish Twins said...

┌────────────────────┐
├╔╗╔╣╦═╗╦╗╦╦╔╗╦╗╦░╦╔╗┤
├╚╗╠═╠╦╝║║║║╚╗╔╝╠╦╝║║┤
├╚╝╚╣╩╚╝╩╝╚╝╚╝╩╝╩╚╝╚╝┤
├────▐▐▐─────▐▐▐─────┤
├──▐▐▐▐▐▐───▐▐▐▐▐▐───┤
├─▐▐▐░░░░▐─▐░░░░▐▐▐──┤
├─▐▐▐░░░░░▐░░░░░▐▐▐──┤
├──▐▐▐░░░░░░░░░▐▐▐───┤
├────▐▐▐░░░░░▐▐▐─────┤
├──────▐▐▐░▐▐▐───────┤
├────────▐▐▐─────────┤
├─────────▐──────────┤
├─╦╗╦─╔╗─────────────┤
├─║║║─╠╣─────────────┤
├─╩╝╩╝║╩─────────────┤
├─────╩────────────╦─┤
├───────╔╗╦╔╣╦╗╦╔╣─║─┤
├───────║─║╠═╠╣║╠═─║─┤
├───────╚╝╩╚╣╩╝╩╚╣─▄─┤
└────────────────────┘