Friday, November 1, 2013

Hurayyy,hurayyy its a Hali Haliday..cheng ke cheng cheng cheng...

Ha ha so happy nak long haliday!

Nowadays busy lah- kerja pun dua tempat- since dah move  to new place- pagi bila ada meeting kat office baru  (Bangsar)- pergilah sana- after lunch duduk office lama kat Bandar Utama- meeting all the time, conference almost every week ada- anyway Alhamdulillah so far so good- badan ajer lah penat sikit:)

Tapi hari ni Happy..yeahaaa long weekend and holiday- ambik satu hari isnin dapat cuti until Tuesday- masuk office ada conference 2 hari kat KL yehaaa lagi;)

Anyway wishing everybody a Happy Happy Haliday and sebelum lupa nak jawab few questions- sorry mana yang terlepas- Kedai Mee Hailam Pilah kat mana? Masih kat tempat lama- belakang cendol kat pasar tu cuma sekarang dah ada new building macam foodcourt style-dulu kena pindah temporary kat post office area- now dah siap balik sini- better lebih bersih:) Mana beli the Cereal Dispenser and airtight tak? I bought at " I Wannagohome" at One Utama for RM80 plus kalau tak silap- it is airtight tinggal berbulan pun tak apa- lebih menarik budak2 utk makan bubuh dalam tu- kalau tak dulu cereal susah nak habis;)  Yang mintak i buatkan label- so sorry dear- akak ni buta benda2 ni sikit- semua hal2 pc pun akak tak pandai- kalau i sendiri nak carik something pun i have to google;) Yang nak buttercake recipe- i dah pernah bust entry few times dulu just google "Butter cake mamatiamia" or something like that.

We are going back kampung tomorrow- yehaa lagi- syok dah siap buat itenaries lagi- uwan is getting old- banyak benda boleh disekat pertambahannya tapi bukan badan dan usia manusia- harus akur pada putaran alam- kalau ikutkan banyak benda lah nak dibuat kat KL ni-but she cant wait and time is not stopping- everybody is so busy with their own things- old people like her tak mintak banyak- they just want love,kenanganan lama to hold on- kita dulu priority teratasnya-kalau dia busy membuat benda2 utknya keseronokannya sendiri maybe kita tak seperti yang ada sekarang- that is a reminder to myself- Tambah happy sebab Kak Ikin dan Kak Intan will join us too:) dah lama benar tak breakfast pagi2 di Kuala Pilah ada kedai nasi ulam dan dagang yang sedap dekat tapak pasar ramadhan tu- kari ikan tongkol Trengganu nya tak boleh challenge- kalau dia masih berniaga di situ- nanti kita share gambar ye-merancang nak makan situ nanti,byk lah plan budak2 ni- nak lunch di PD,nak mandi di sungai nak BBQ malam hari - So Kolo Pilah here we come:):) moga durian dah besar buahnya:):)Yang berkirim salam pada Kak Intan nanti di sampaikan- Kak Kasih Redha balik tak menjengok durian? Dan hai2 pada semua yang meninggalkan komen- to Ida- harap business baru berkembang ye- In sha Allah:):)


My routine now- morning will be here and after lunch time i will work from the old office- meeting pun lebih banyak di office lama- ramai yang kata cantiknya office baru- hmmm cantik2 pun kasih masih tertumpah di tempat lama:);) di mana pun hanya lah tempat persinggahan di dalam mencari rezeki-


Office lama yang kusam fizikalnya sebab banyak yang dah berpindah tapi jiwanya masih sama- so kalau meeting pagi di sini kita cepat2 melepas rindu pada mamak di cafe- ajar mamak buat juice tanpa gula dan air- tosai banjeer satuuuuu- happy kita:) Satu tumbler macam ni mamak charge RM10.0 sebab kira 3 bungkus-okay lah kedai juice tu pun lagi mahal and sedikit dari ni.



Kalau dah berkerja di tempat lama mestilah ke tempat makan yang dulu2- rindunya nak makan Seafood Olio di Milano Pizza- segera dan murah- walaupun tak dibuat secara gourmet cooking dan spaghetti pun tak al dente- tetap sedap;) banyak ikan,sotong dan terasa garlic nya;)



Se panat mana pun selalunya dinner semua orang duduk bersama-Tia Mia normally took their dinner before 7- when we had dinner after Maghrib they will just eat cereal;)


Dinner is the time to bond with each other- we always look forward to eat&talk:)


Dan Maghrib lah time utk berjemaah plus drama mintak ampun dari berdua ni- "Ampun me Tia"-Now dua orang ni mengaji 2x a week- during weekdays- tak boleh tunggu weekend ada jer hal- nanti lama berhenti asyik kena repeat rugilah macam tu:(


As both me and hb selalu busy we can't hardly have our lunch together during weekdays but on Thursday papa managed to squeeze his tight schedule and took us to lunch:)


Seronok lah sesekali during weekdays dapat makan with the girls&papa;)


Hmm Cik Kak Tia lambat betul tumbuh gigi- dah keluar nampak dua batang- but taking it sweet times to grow:):)


We had a good lunch followed by Moo Yoghurt Ice cream as dessert:)


Okay lah babai all- we nak balik kampung minum air janda pulangan okehhhh- Take care babai:) bila balik KL we must visit nursery at sungai buluh- dah lama tak beli bunga youuuu:);)

...........................



7 comments:

ida said...

Haiii..TQ for the doa... balik kampung is always the best place for holiday kan ...i pun plan nak balik kg, tapi kita merancang...perancangan Dia laaa sebaik2nya...diduga pulak dengan kesihatan papa si kembar ..jadi nampaknya bercuti kat rumah saja lah cuti panjang kali ni..apapun , kat mana2 pun as long as we create and appreciate what we have...in sha Allah, kita akan enjoy...kisses to twin n Uwan...

dila~noor said...

pagi2 dah bc ur entry really made my day..have a safe journey to ur kg and segala2 tpt yg dh plan..
u are really a good holiday planner betulla :-) simple thing seems to look sooooo nice. ^_^

Dura Zul said...

Ok tq zu..i dh jumpe resepi buttercake u tu kt google. Nnt i nk cuba buat lah....ok happy holiday n take care dear..♥♡♥

kasihredha said...

Akak tak balik this week zu.
Hari tu ramadhan(Mr pilot) pun ada cerita pasal mee sedap Kat tapak Pasar ramadhan tu...In shaa Allah nak try jugak Nanti.
Suka tgok pic drama minta ampun Tia Dan Mia tu...so sweet:)

Aida78 said...

salam ....sedapnya makanan....semua jenis ada ....diet ke sekarang...

Kniedaz said...

happy holiday sis ^_^

Zaila Mohamad said...

akak, you are sooo cantiklah :)