Wednesday, December 25, 2013

Fun@Farm in The City.

Salam!

First of all- thanks pada semua:):) Secondly - Kak Rozz Hazidi - sangat bersimpati mendengar musibah yang menimpa- tak apalah Kak Rozz bak kata Uwan- kerugian pada harta itu tak apa- Alhamdulillah tiada apa2 pada keluarga- In Sha Allah ada yang lebih baik dari itu nanti. Kak Hasanah- terima kasih atas ingatan- supaya sentiasa menagih doa pada ibu:) akan sentiasa di ingat- wahh seronok dengan teak yang berharga menarik tu:) Dan semua-semua komen jugak baik pembaca lama atau baru,saya hargai setiap perkongsian rasa dan cerita- terima kasih singgah- terima kasih melempar senyuman bila bertemu- kadang2 saya agak2 jer- dia ni senyum kat kita ni:):) senyuman pun rezeki kan:):)

These past few days going to office was such a breeze- i can reach office in 15 mins! Tu ke Bangsar kalau Bandar Utama lagi lah cepat:) How i wish setiap hari macam tu:)


Reaching Bangsar Office in 15 mins like "Impossible!" he he..harap2 semua orang bercuti- cuti selalu:)


It also raining these past few days- especially morning- Porridge with condiments is the best choice for cold season- i buat porridge bubuh santan- Uwan memang buat macam tu sejak i kecik- sedap- sebab lemak extra-I makan dengan Homemade Halal Kimchi yang dibuat oleh Restaurant Gangnam milik my niece Ikin and husband:):) Tanam daun bawang tepi sinki dapur nak makan ambik dan potong- sedap sangat rasanya.



Uwan dah balik rumah- hari tu tidur beberapa hari rumah Maklang- kalau balik sini lah tempat sembahyang Uwan- kat bawah- senang semua orang tengok2 kan dia- mata dah tak berapa nampak.


Kalau Uwan ada rumah memang kena buat cake- dia suka- this time i made Marble Cake.


The girls asked for dried wantan noodles- dah lama tak membuat nyer.

Tia Mia pulak dah habis kindy- dah seminggu duduk rumah-sangat boring budak 2 orang ni- semalam baca di fb orang pergi Farm in The City di Seri Kembangan,belakang Giant- terus google- tengok Chritmas holiday bukak:)

Today we took everybody there- the entrance fees is RM109 for family package of 2 adults, 2 children- adult alone is RM35 while senior citizen is RM28- with family package you ll get 2 packets drinks and 2 vitagens- 2 pony rides tickets- RM10 meal voucher. The place has access for wheelchair and stroller- My reviews- i am quite impress with the place- you can find many animals  roaming freely there- and the children can feed and pet them- the staffs were friendly too- the place was clean and well maintained- they provide you with food to feed fish,deer,rabbit,hamster etc - and they tak kedekut pun- ample of veges and pellets- ada bird aviary and butterfly . My girls however love the rabbits,hamsters and chicks the most- they also like to catch fish in the drain- tapi tak dapat sekor pun:) ada tempat utk makan or beli makanan-we manage to bring Uwan mengeliling the place in her wheelchair- we brought our own food and ate under the tree. It was a good place to bring children and learn about nature- they ada fruit orchard and vege garden too yang itu tak ada wheelchair access so we didn't go- I am very glad that we can find a decent petting farm near KL.

To those interested you can google "Farm in The City,Seri Kembangan" and the map-,you tube etec etc will come out.

Here are some photos that we took today:)



















































































Bye bye- we had a good time- thank you!


Dinner- gulai ikan merah dengan terung telunjuk dan mangga muda:)


Goreng kailan& shitake mushroom.


No dessert- only fresh fruits;)


Bila Hari Natal banyak jual Poinsetta flower- i suka warna dia yang merah menyala:)

Thats all peeps! Jom tidur:)

………...



8 comments:

Ila said...

Salam kak Zu,

Sedapnya bubur...!kat rumah, saya jer peminat tegar bubur...wow kak Zu tanam sendiri daun bwg... boleh kongsi tak cara nak tanam and jaga herbs ... herbs apa lagi kak zu tanam?... saya suka nak tanam2 sendiri tapi selalu fail :-). Farm in the city tu dekat kiranya dgn rumah saya tapi tak tahu pun kewujudanya... thanks for sharing.

emy pokden said...

sedapnyer bubur tu..cukup lengkap sumer..nyum2...menarik betul farm in the city tu...insyaallah..ada masa nak bawak family g situ...

The Singing Pilot said...

Wah hebat. Xsangka petting farm tu gempak camtu. Padahal kat area rumah je

KBC said...

Baru jumpa blog ni, suka bila baca terasa fresh..

Fazleyatul Aini said...

salam sis
wah sedapnya nampak porridge tu
menggoda kuning telur dia

Qashmere said...

Uish sedapnya....porridge dan juga mee wantan macam tu. Teringinnya nak makannnnnnnnnnn

KBC said...

suka masuk blog ni.. rasa fresh je..mcm dkt dgn alam ..kak ni yang pelakon iklan ambi pur tu ke

Rozz Hazidi said...

Salam mamatiamia..

Terima kasih Zu....semoga ada hikmah disebalik kejadian yang menimpa...aamiin.

Tak sangka pulak ada ''Farm in the city'' di Seri Kembangan...kira berdekatan juga kalau nak merasa suasana ladang. Nanti boleh pergi...boleh rehat sambil tengok binatang kat situ. Seronok tengok Tia & Mia dok gendong arnab.

Sedapnya porridge...leleh ayo lio akak nengok.