Wednesday, March 19, 2014

Sekadar Menghibur Hati.

Perasaan macam tak berapa settle- sedih masih ada,praying and hoping non stop for MH370- the worries is difficult to go away- bertambah sedih dengan orang2 Malaysia yang memang "aneh2" perangainya- sangat setuju apa yang seorang guru tu tulis di FB- Malaysia punya orang2 yang sangat "aneh" jiwanya- Hanya doa di panjatkan kepada Allah Swt- bumi Malaysia ini selain orang2 yang aneh di huni orang2 yang uzur,kanak2 yang mentah,orang2 yang Solih,ibubapa yang merindui- moga doa2 mereka ini di kabulkan oleh Allah Swt- Moga kedaulatan Agama,Negara,Bangsa dan diri terpelihara.

Tiada cerita atau gambar yang happening cuma cerita dari bakul pasar Sekadar Menghibur Hati;):)



Alhamdulillah,syukur tak terkira- tanah yang lama kering,dibasahi hujan akhir2 ini- My two pots outside the gate are happy;);) They were wilted,ugly and dry before- my neighbour had been "suggesting' to me hardly that i should throw these two pots;) Tak kan mengalah selagi hidup ye tak;):)


Kadang2 mahu kecewa dengan keanehan manusia tapi masih ada yang murni jiwanya- tak kira agama atau bangsa- Kesekolah Jumaat lalu nak menjemput Tia Mia- terjumpa seorang Chinese mother yang memang betul2 kiasu menunggu anak sentiasa di School Cafe sejak hari pertama hingga sekarang! After less than 5 mins talking and found out that  i am Tia and Mia's mom- she gave me these white fungus and honey dates- she said it is good to drink in  this hazy weather- will keep our body cold and avoid phlegm .


Posting these pictures as  kenang-kenangan buat Tia Mia- Allah is Great:) See banyak benda yang sama- things like this spelling test- bila score sama;)


Yang silap pun sama;)


Feedback from Teacher pun sama:)


You two need to improve on the same things:);) Remember your capital letters,when to put full stops, question marks etc;):)


Sunday we left papa at home and went out together to buy pins for my shawls- both of you pick these sweet roses for me;)


Today- lunch time i went out with my lunch buddy:)we went and eat our favourite dish at MyNews- lamanya tak makan kat sini;) This week is kinda long- the girls just finished their first assesment today which will carry 20% marks of the final exam- penat supervise budak darjah 1 buat revision- double pulak tu:) nasib baik sama class;):)


I bought few things from the Ginseng Shop- seronok lah rupanya kedai Ginseng- Kat OU di LG besar betul semua ada- ada dried French Rose,Jasmine for English tea- ada dried scallop and abalone yang sedap bubuh dalam porridge- my lunch buddy is married to a  Chinese guy yang pandai masak- so she cerita lah macam mana nak masak Chicken with ginseng etc etc.


I sakit tumit lately i guess my jodoh with high heels dah berakhir- dari dulu i memang ada masalah pakai high heels- tak kuasa lah menderita demi nak bergaya- i still ada High Heels yang belum pakai dalam store- kirim few gorgeous heels from Clarks masa kawan pergi UK dulu- it seems tak boleh pakai lagi- hari ni i bought two most comfortable pairs from Mark&Spencers- tak gorgeous and happening tapi sangat selesa- and i terus sangat2 suka;)


The Moccasin style is really soft and flat- i think this one is nice to go with jeans and long skirt;) Yang minat boleh check out M&S priced at RM179.00



This one is called "Foot Glove" lagi comfortable but a bit pricey RM279.00. I like this one too:)


And this was my shoes yang i pakai masa pi beli tadi- i beli kat Mark&Spencer jugak dulu- infact masa pi tadi masih ada lagi kat rack- Ha ha apa beza my new shoes from this one? Tak ada beza apa kan..kih kih cuma yang ini really flat and shining- while the above one ada heel sikit and matte;) Tak apalah biar lah sama- asal suka- lagi pun yang ini dah rosak2 sikit- dulu i pakai masa travel Europe in 2012- really comfy nak jalan banyak.


Buat theraphy lebih sikit i bought myself a black and white shawl from M&S plus this bling2:);)


And i beli my favourite Mint Truffle- adoi memang lah sangat sedap if you suka Mint Choc- yummmmm;);) I bought button shape pasta for Tia Mia too;):)


Haaa tu dia kasut kat atas yang di pakai merayau dulu- gambar sedikit or banyak ngada2 hence i didnt upload last time- tapi ni mood menghibur hati lantak lerr;):) Tukang ambik gambo si Tia yang jealous tunjuk2 tu si Mia he he:) 

Alhamdulillah berpeluang melihat tempat orang dengan the girls in the past- di masa depan tak tahu bagaimana keadaaan sekeliling kita- Moga kita semua berada di dalam lindungan Nya.Ameen.

Ps: Elena dah beli sofa fabric tu tunjuk yer:) alaaa jual pavlova and cake berhenti sure Fella Sofa celah gigi ajer tu;):)

…………..



13 comments:

ieda iedana said...

Hi Kak,

I also suffer from sakit lutut (I think the main reason was because of heels and also err my weight)..

dulu gi kelas, naik turun tangga pakai heels rilek je.

but since my lutut terseliuh, I consume glucosamine (for few months) and pledge to wear heels only for special occasion.... sayang lutut kak =)

Muhammad Taufiq said...

Singgah sini :)

Jemput singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com , Support each other =)

Annie Omar said...

Hi Zuraiada,
I pun suka pergi Mark and spencer especially food department and toileteris dia.So far tak penah try beli kasut dia.
Tia and Mia are doing very well nampaknya.Thumbs up for mummy and kids!!

Aida78 said...

sakit kaki la bila pakai kasut tumit tinggi ni kan baik pakai yang x da tumit.wow romantik dear...

Aida78 said...

sakit kaki la bila pakai kasut tumit tinggi ni kan baik pakai yang x da tumit.wow romantik dear...

Aida78 said...

sakit kaki la bila pakai kasut tumit tinggi ni kan baik pakai yang x da tumit.wow romantik dear...

ida said...

My twin dr kecik ni sangat2 la berbeza , tak pernah sama, sorang kidal, sorang kanan, sorang hantu durian, sorang anti durian, ntah camana laaa dah sekolah nanti yer.

Talking about heels ni, kalau laa u yang kecik molek pun sakit kaki dengan heels, tak boleh bayang laaa i yang tak kecik n tak molek ni nak pakai..memang ada masa teringin, tapi selalunya only last for hours jer, then terus tukar flat hehehe.

Shafrina md daud said...


Hai,

sakit sendi, sakit belakang, sakit lutut dan sebagainya...

Jom baca ni :)
http://happyneasy.blogspot.com/2014/03/hadiah-untuk-ibu-dan-ayah.html

Shafrina md daud said...

Hai

sakit lutut, sakit sendi, sakit belakang dan sebagainya....

Jom baca ni...

http://happyneasy.blogspot.com/2014/03/hadiah-untuk-ibu-dan-ayah.html

Unknown said...

thumbs up to gals and kak zue...

hati2 with heels tau... sy patah ankle because of heels...

eda said...

kan .. kedai ginseng besau and brg dia tggi gunung2 .. suka tgkkkk !!

Izaidin Misdi said...

Pn. Zue,

Boleh tak bagi alamat pejabat sbb hari tu kan sy ada minta izin guna gambar dlm blog puan. Skrg report tu dh siap dan sebagai tanda penghargaan dr jab. sy nk bg satu salinan dlm bentuk CD. Boleh e-mail saya izaidin.misdi@gmail.com

icE said...

choc mint truffle?? mashaAllah

salam kenal...:)

visit my blog WAHM like me