Saturday, August 15, 2015

Kak Yan dah kahwin!

Alhamdulillah my niece atau Tia Mia lebih mesra panggil Kak Yan dah kahwin on the 7th August 2015.

Lama bercinta 10 tahun rasanya si abangnya hari tu 12 tahun- jenis setia dua2 ni:) Akad nikah was on Friday- Tia Mia sekolah first i thought can't make it to the akad- but my niece was like muka sangat sedih when i told that to her- my husband was working, kena arrange, semua benda to make sure sempat to masjid in Alam Damai- pukul 8.00 dah masak nasik- siapkan uwan, bagi makan, masuk cushion, wheel chair dalam kereta- i pun soap- letak baju budak2- by the time they balik at 1.00- pakai baju- masuk kereta- drive through to Mc D- Alhamdulillah sempat.

Sharing some happy pictures- nieces are just like little sisters- you care for them and they care for you.Macam tak percaya semua dah besar- masa kecik2 pergi mana asyik pinjam baju kita- kagum dengan kita- nak jadi macam maksu, nak baju macam maksu:):) now ada yang di sayrikat besar, terbang sana dan sini, Alhamdulillah rezeki di beri Allah, jangan lah lupa pada Nya.Besar dah kahwin pun di hati masih macam dulu tak pernah berubah:) Kita tetap sayang tau- lots and lots of loves from us.

Congrats Kak Yan- lepas ni bukan Ke KoreaKeKita jer tau KeKolo Pilah buat lomang kite:)




Macam biasa kita pun sibuk gak berselfie sebelum pergi-pakai jubah Palestine Suci dari Rumoda Bangsar RM125- sangat selesa dan best- i like it. Rumoda ni dekat office ni yg bahaya ni:)


Kak Yan you dah besar lah- apasal cepat sangat kahwin?? Weyyy maksu kita bukan budak lagi lerrr;) Make up by her best friend si Puteri:) and i like it.


Hantaran by Ayan for Myo Oh ChentaKu:):) See at the back there- ada ice cream maker- si Myo yang mintak memang macam budak2 lagi tau:)


Us- kak Ikin,Ayan and Maksu.


Maksu with anak sedara sebaya anak dari arwah abang yang sulung.


Maksu with anak sedara muda sikit- tapi kita nampak sebaya kan, kan, kan:):)


Happy dan berdebar- my sister tu hati kyat- papa si Ayan menangis tersedu-sedu lepas kahwin kan- sedih melepas kan anak perempuannya-:):)


Ini lah jejaka malaya idamannya- Myo Oh Chenta Ku- nanti jaga my anak sedara baik2 okay- jgn asyik berjalan dengan Wak Doyok saja- tahun depan balik Kolo Pilah buat lemang.


Dua 'journalist' yang busy dengan gadgetnya:)


Finally- happy omak pengantin siap buek peace sign lagi tu:)


Macam2 ragam:)


Kak Ikin and pengantin:)


Anak kak Ikin si yasmin dah domok.


Wedding was the next day on 8th August.


Dessert table was by Kak Intan- kakak kak Ikin-sgt happening kan.


Very nice dessert table by Kak Intan-minat boleh tempah:):)


I like it.


Wak Doyok pun datang- suruh Tia Mia ambik gambar they tak nak- tak kenal pun wak doyok siapa;)


Pengantin the next day after the wedding dah terbang ke New Zealand mengembara dengan caravan berdua saja- romantic kan:)


Tapi mamanya tiap hari suruh update gambar:) have fun Yan- it looks so nice there.


Me? busy macam biasa- but under control- dah terbiasa pulak tak ada maid- tapi masih perlu sebab uwan kena ada orang di rumah. Itu pokok belakang rumah dah tinggi menggapai tembok- rasa happy ada feeling2 kampung:)


Bila uwan balik weekend- kita pun buat lah makanan kegemarannya- pisang tanduk goreng;)


Last week kawan blogger dan pembuat cake yang meningkat naik si Alinas Treat dating rumah- makan2 sikit berdua saja:) kita orang ada gang gadis pilah yg kadang2 breakfast bersama. Alinas bawak brownies datang sebab we sama2 tarikh birthday. Tq!


Gambar sedikit lama masa shooting garden dulu keluar semula dalam Laman Impiana.

Selamat menikmati hari minggu ya! Nanti kita cerita lagi;)

………...

10 comments:

lia ummiirfan said...

wahh! tahniah! :))

Aida Osman said...

tahniah ikin dah dapat bby comel...

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Kak Zue & rakan bloggers..

Tahniah Kak Yan selamat bernikah.. Lepas ni Ke New Zealand Ke Kita, cuma pasangan Myo kali ni bukan Wak Doyok lagi.. :-)

Ayu Rashid said...

Saya selalu ternanti-nanti blog updates daripada kak zue...

Nastyna said...

Salam kak, selamat hari raya, lama tak datang menyinggah sini. Selamat pengatin baru to your anak buah, seronoknya terus fly honeymoon, menarik pulak tu.

liliana scarf said...

wah...kitorang husband n wife mmg minat myo
kenal dari program indie band channel8
Wlupon OCK x menang..tetap terus minat hingga myo berganding dgn wak doyok program ke korea ke kita, Myo dgn wak mmg serasi, sorang sengal..sorang blur. Hahaha

Tp yg paling serasi dh tentu Myo dgn ank buah kak zue.

che mid said...

Dah kawen rupanya myo..wak doyok jadi bestman ke he he..tahniah to both of them dan mak su jugak. nampak sebaya je dgn anak buah..

Malinda Ismail said...

Selamat pengantin baru pada yan dan suami....comelnye si jasmin

DRAMATIC UNIQ said...

waahhh...!! wahhh...!!
best nya honeymoon kembara dengan caravan... i like...!!
new zealand pulak tu.. confirm banyak tempat cantik-cantik..... :)


Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

PINATBATE said...

cantik kak yan