Wednesday, May 20, 2009

Masa pregnant rupa macam mana yekk?

Semalam ada kawan lama mama called, dah lama betul tak jumpa..dulu2 masa study kawan baik,masa tu rupa pun lain agaknya,sekarang dah lama betul tak tengok agaknya rupa dia macam mana.Masa dulu2 mama memang kurus kering.sekeping betul..so kawan mama ni curious betul nak tengok macam mana la rupa mama masa pregnant..mama cakap la..dah lama betul dah 2 tahun pun you all..dari masa pregnant dulu kurus..ni dah gemuk balik la mama.ye la masa pregnant dulu kurus sebab mama sakit teruk..so masa early pregnancy dan late pregnancy tak de gambar..early sakit dan dah nak due pun sakit..masa sihat cuma masa 6 bulan pregnant jer.Sakit sejak awal,melepek kat rumah,sihat jer masa 6 bulan,mama ambik surat kat doctor terus fly pi Tokyo dengan papa..masa tu sejuk kat Tokyo you all nyorok2 dalam perut mama..ni lah saja gambar yang ada untuk kawan mama tengok dan you all jugak masa besar nanti.


masa ni 6 bulan,banyak orang cakap perut mama kecik sebab bawak twins sepatutnya besar..tapi mama rasa besar dan ketat betul perut masa tu..ni kat blue restaurant kat prince hotel,tokyo..sedap betul semua makanan kat sini.

ini kat NHK,Tokyo..sihat la ni sebab tu boleh posing2..orang2 jepun pun jaga mama dengan baik..kejap2 tanya nak pi toilet tak..

Ni dengan kawan mama dari Indonesia,Zsa Zsa nama dia..jumpa kat Tokyo masa seminar ni..dia jaga mama sungguh2..dulu dia duduk jepun, dia ni dulu celebrity kat Tv Indonesia,sezaman dengan Wan Zaleha Radzi,kawin dengan somebody now.. dia bawak mama pergi 'La La Port" tempat jual baju baby and pregnancy..blouse mama pakai dalam gambar ni beli kat situ la.


nampak gemuk dalam gambar ni kan..pakai berlapis-lapis sebab sejuk,keluar dinner hari malam,nak makan indian food,masa ni suka makan mango pickles dari indian restaurant kat Tokyo ni..waiter tu pun dah tahu tiap malam datang..dia mesti bagi extra mango pickles tu.


Ni pakai dress dari ZARA..mama suka dress ni..pagi2 bersiap nak pergi meeting and seminar..papa tukang ambik gambar.

pakai kimono dalam hotel..ngadap makanan..masa ni dah ada selera dan dah boleh makan selain pasta..kalau tak sebelum tu tak leh makan dan kalau makan pun nak makan pasta jerr..


merayap2 dalam bandar Tokyo yang besar..bawak you all dalam perut..kadang2 senak rasa nak muntah..masa ni determined nak carik restaurant malaysia..akhirnya jumpa kat Ginza area..order macam2..






6 comments:

nerry nerry strawbery said...

ingat lagi Kau punya baju dan dress mengandung mmg vast semuanya kalah baju datin norjuma ha ha tak tahan bibik rendam gaun zara harga sebulan setengah gaji dia dalam besen habis gold dust tercabut...

MamaTiaMia said...

memang la..sayang semua dress aku..yang paling sayang dari laura Ashley..masa tu gilerr apatah..baju ribu2 pun beli..semua laura Ashley dan ZARA jerr..cardigan,skirt,shirt semua laura Ashley..sekarang nak pakai baju tu dah jadi besar..hehh..heeh..bibik memang kena saberrrrr banyak2..kalau tak tercabut telinga:)

4 Kay-E said...

Azu,
u looks so sweet masa Tia&Mia in ur tummy... hehee..
Glamer dress Zara tu :)

Sofea said...

hey ..u looked great while preggy !!! hv not changed a bit !!!except for the perut but u still look the same ..:)
wow..nice cherry blossom !!

annhuzi said...

tia mia, ur mama berseri with you all inside. Tak nampak pregnant pun. Lagi bergaya. Tak nak ulang tayang ke episod seri mengandung :)
I guess no hurry since tia mia dah ada each other to play with :)

Nur-nba said...

At last dapat juga tengok pic Kak Zu masa pregnant.. :)