Sunday, May 3, 2009

terubat rindu lama,rindu baru akan hadir selamanya..

Alhamdulillah kita dah balik kampung,sudah dapat menyempurnakan kenduri arwah untuk orang2 yang kita sayang:arwah atuk dan arwah paklong (abang sulung mama)..alhamdulillah lagi dapat bertemu muka2 yang kita rindu,yang selama ni jauh dimata tapi tak hilang di hati,abang az dan keluarganya yang comel2 datang jauh dari johor,pakcik yang jadi penghulu mengendalikan semuanya,kak ikin&family,kak nur,ayan,amir,paktih dan keluarga,sedara2 uwan,orang kampung..happy lah kita, sedikit sebanyak terubat rindu.Orang yang paling bahagia uwanlah dapat balik ke rumah yang dia sayang..sedih uwan semalam nak tinggalkan kampung,4 hari tak cukup baginya..tak apalah uwan nanti kita balik lagi..banyak aktiviti,tak sempat mama nak snap semua gambar,you all dua orang enjoy sungguh,tia pulak emosi manja menguasai masa kat kampung,melekat kat mama macam glue..hmm penat sungguh..tak sempat nak masakkan abang az gulai telur itik favourite dia..nanti kita berkumpul kita masak2 lagi.Thanks to semua..especially pakcik yang sentiasa bersama mama membantu menghapus rindu kat kampung,thanks to kak ikin&din yang sentiasa menyokong dan penuh kasing sayang,thanks pada Nur yang tetap bersama walaupun terpaksa tinggalkan ibu yang tak sihat,pada ayan yang jadi wakil mak lang..dan pada semua..syukur mama yang terkata pada Allah Sbt kerana dapat buat kenduri ini dan sekali gus mengubat rindu uwan.

catering by Bahrin&icah..terangkat lauk dia..sambal belacan itu sungguh sedap pedas dan asam limau cukup..

menu : gulaiikan tenggiri&bacang,tulang lembu masak kari,ayam berempah,ulam2 dan sambal belacan.

budak ikin ni pulak sibuk makan eskrem..panas kat kampung


habis baca yassin..semua pun turun nak jamu selera.

ni tangan budak ikain..penuh dalam pinggan dia sambal tu..pas tu dia tukar baju..makan eskerem pulak

anak2 abang az,family kita dari johor...

dua anak dara ni lambat sampai..sampai jer terus serbu makanan..tak do nak maintain galamour lagi dah..

tu dia..sampai menjilat jari...

papa menikmatai makanan bersama husband kak ngah...


masing2 sedang makan kat bawah khemah..

menjamu selera...

orang kuat pakcik dan abang az..

tambah sedap makan bila berada di atas bukit..rumah uwan macam cameron highlands..

abang anak paktih yang suka bergaya italy..ikin cakap muscle dia berketul-ketul

ini anak abang az..macam rupa abang az masa kocik..nomok2 sikit

ni pulak kak kila..anak abang az jugak masa kecik dia teramat nomok..now dah cun..pandai ambik hati dia ni..

dua orang budak heboh berlari sana sini..suka manjat kerusi tengok kat bawah

dah manadi tak nak pakai baju..bogel sana sini

nampak kaki tuan punya rumah yang sungguh happy dan anak cucu nya yang nakal dan suka buat aksi 18sx..

kat kampung tia and mia tidur kat bilik ni la..dah lama pun bilik ni masaih macam dulu..

ni makan tengah hari masa baru sampai..air tebu tu tersangat sedap..pakcik beli lepas sembahyang jumaat..orang tu baru mesin..fresh dan manis..

pakcik dan papa..lunch..papa makan 2 kali pululan gulai ikan tenggiri dan mangga muda,perut dan rebung dan petai jeruk..terangkat..gambar papa mama tak publish here sebab 18sx jugak..makan pakai towel..sodap bonar la tu...

ni jenjalan kat rest house kuala pilah..tia yang manja suka la mama layan dia..

sayang sungguh budak kepala masam dua orang ni..walaupun nakal..tapi pandai pujuk mama..tia lepas marah akan datang peluk mama dan cakap "cayang mama"..mia pulak selalu nak kiss mulut mama..

dua 2 tengah enjoy..papa supervise..


ni baru beli toy murah kat supermarket pilah..main sekali dah terbarai..

mia...
the two girls..

tia jumpa bedak 'cuticura' kat rumah uwan..


lepas kenduri pergi kuala pilah nak minum cendol..habis pulak terpaksalah berpuas hati dengan ABC..mee hailam pun tak dapat makan..

the ABC kat mamak pasar..

dua orang nakal..

happy berjaya beli toy lagi kat pasar..

tia dan hasil rembatan nyerr...

































3 comments:

nur aishah said...

wah..best sgt pic sume nie..tp kak nur ader pic tia mia agi bnyk n best..alhamdullillah kenduri arwah atok & paklong slamat berlangsung dgn meriah..kak nur dtg lewat skit..maklong ada kat umah kak nur asalnyer maklong excited nak ikut sama tp dia sakit pulak..so kaknur kenalah masakan dia dulu b4 blk pilah..happy sgt dpt berkumpul dgn sume..k.nur blk dgn k.yan cun..amir..maklang sakit kepala..tia mia awk sgt aktif..n tia nangis nak mandi pakai sabun pingan Glo..haha..nnt k.nur bagi mama pic tu..
to -penghulu kita pakcik,K.ikin & family,maksu,alang & pakteh..thax a lots atas majlis arwah abah..kami adik beradik sgt hargai..
luv u maksu..
miss u abah..

My Kids Stories said...

dah lama duk baca blog u, enjoy ngan tia n mia.

KaklongNiza said...

Eiyyy... tak mayu ler tia mia buat aksi 'biru'... dh nk lunch nih, tengok lauks + ABC... mau patah semangat nak diet nih...