Tuesday, May 25, 2010

8th Anniversary Photos

Alhamdulillah,seronok jugak makan sikit2 malam tadi,pakcik datang baca doa,abang Din pun celebrates birthday dia sama.So, come see the pictures,mama has uploaded video for the very first time here too..right at the end tapi picture quality not good,really need to look for new camera:)

Papa sent flowers to mama at office..mesti lah suka, mana ada girls tak suka bunga,sampai pulak lunch time landed at pak guard's house first.mak guard called mama and dapat ucapan dari semua guards..thank you.Papa mamas love your bouquet:)

Cake tempah dari our Kak Ayan,her famous heart shape cake,really cantik,mama suka..rasa pun sangat sedap..very soft and moist inside.

Very lovely and sweet isn't it? mama suka:)

Mini cakes for abang din's birthday.."good boy" kak ikin lah..happy birthday abang Din.

tak boleh makan dulu..maghrib first, budak kecik ni sibuk jugak nak semayang haaa..

Alhamdulillah,dapat pakcik baca doa..masa ni kak ikin and kak ayan belum sampai lagi.

Budak ni dah tak sabar nak ber party..

kak ayan pun arrange lah cake..nak start dah..

Tia be patient okay..we will start soon.

One family picture..three girls and a man:)

Okay pakcik recites doa first..pakcik pun happy macam bukak puasa pakcik cakap.

Ni tak sabar nak tiup lilin ni haa..

Okay sudah..cake pun dah potong...tia mia yang ambik alih potong tu...

See how they cut it..after few minutes all the heart shapes gone...

Then nyanyi2 kat abang Din pulak..yeahhh kak ikin's man dah 31 years old..may Allah bless you both always ya..Amin.

Dua orang ni lah yang paling seronok ni...

Hee...Tia nak buat apa tu?

Uwan tolong lah pulak..layan cucu nakal ni.

Makan time!..lauk semua dari Haslam cafe lah..tak larat lah mama nak masak semalam..cuma sambal "bumbu desa" pedas gilerr tu ciptaan heni..memang lecet melecet makan..tapi sedap sangat kena gulai daging salai,masak lemak putih fucuk,goreng keli berlado and ikan kering.

Sila,sila tambah..tak habis nasi kat periuk jangan berenti lagi tau..


Dah makan..duduk lepak kat luar,maniskan mulut dengan tembikai and rambutan..tu yang pakcik rasa macam bulan puasa pulak tu.Pakcik cakap papa baru 8 tahun kahwin dah pakai kain jer ni haa...ye lah papa:)tapi sian papa penat baru turun dari colmar tropicale tu..

Pas tu bebudak perempuan ni semua..main futsal malam2 tu..

Berpeluh gilerr lah.macam mandi..kak ayan and kak ikin akhirnya pancit tak larat..Tia cakap "you don't want to play, i play myself"..hee..heee dengar tu...lastly presenting the first video ever..mama ni kan buta IT tak pernah pandai nak upload video ni ha..harap2 boleh buka ye..thanks to semua yang datang..seronok.


video

16 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

happy 8th annivesary for mama and papa tia and mia :)

MamaTiaMia said...

salam shinaz, thanks a lot.

nerry, tak lah aku bergolek-golek kat tangga haaa..masa tu duduk desa pandan tangga ada taik kucin,camana,so control anggun jer aku.

MamaTiaMia said...

dear ann,

ye lah dulu2 mesti lah bahasa nyer berbunga-bunga,tu kertas berkerawang dia beli satu kajang kot..dah tu ayat keluar pun berkerawang jugak.now boleh lah tahan jugak..not much complaint..alhamdulillah dengan yang ada.

annhuzi said...

tia mia makan heart shapes eh? tapi jgn buat mama papa makan hati ye ;D
simple yet meaningful celebration, bestnya dapat roses kat ofis!

Idida Aziz said...

happy 8th annivesary...semoga hidup berbahagia dan diberkati selalu.....

Liyana s said...

sukanya tgk. so lovely family...
cake tu sgt chomel!
walaupun just a small celebration tp nampak sgt meaningful..
tia mia sure happy sgt org ramai dtg rumah :)

MamaTiaMia said...

ann, hopefully tia mia won't say 'eat your heart out':)except to boys:)

mommy ummartaro said...

happy anniversary!! cantik kek tu sure taste pun sodaapp... :)
semoga berkekalan, semoga bertambah rezeki, semoga bertambah lagi princess and prince.. ;)

Anonymous said...

Happy anniversary Azu & Hubs

-drea-

MamaTiaMia said...

hi mommyummtaro,thanks..sedap cake tu..boleh tempah kalau nak:)hmmm.tak tambah lagi kot:)

hi drea- thanks for the wish:)

Eine Frau aus Botnang said...

Happy Happy Anniversary to both of you!! Wishing you many more years to come. Surat cinta tu punya lah romantik, tangkap syahdu seketika. Your home is simply pretty & homey dear.TiaMia makin lama makin bijak , suka tengok!! Ohh balik Malaysia bulan 8 nanti I akak terjah restoran Haslam (yang kat TAwakal tu ke) nak pengsan tengok lauk pauk u tuu. Teringin nak rasa bumbu desa Heni, lagi pedas lagi best kick dia kan? Take care dear!!

Salmi said...

Happy anniversary to mama and papa tia and mia :-)

MamaTiaMia said...

hi fasha, thanks for the wish,,nanti balik mesia bersedia lah dengan makanan podeh semua:)

salam salmi,thanks ya.

umimiqdad said...

Happy 8th Anniversary to mama n papa tia mia.bestnyer tgk happy famili berkumpul ramai2 mcm tu kan..tambah hepi bila sikecik 2 org tu gumbira sukaria...hehe

ibunoor said...

salam ukhuwwah, salam kenal.

Hope it's not too late too wish Happy Anniversary to you...

My hugs to the kenits!

mamamarissa said...

kakak, bila ur anniversary??? mine's on last 2605...anyway, happy 8th anniversary to u & hubby :)