Friday, September 17, 2010

Hello Again.

Thank you untuk semua yang datang melawat kami di sini,nanti balik mama balas semua comment,sini baca jer lah,mama buat new entry ni pun sementara kenits dah tidur bawah selimut yang cukup tebal,tak bergerak nyamannya.Auntie Ita tanya sejuk ke,masuk pukul 8 dah tak sejuk kalau matahari dah keluar,tapi kalau pergi park banyak pokok,tak kena matahari memang sejuk,kalau ke port kena angin laut pun sejuk,tapi pantai and marina panas,overall very nice weather,Tia Mia merasa lah keadaan yang really sejuk dan warm and nice,apa pun balik Anabel house dua orang ni mesti berendam dalam bath tub.

Banyak gambar yang menarik tapi dua hari lepas Mia jatuh kan camera baru mama,frust betul,lense stuck sebab senget kena batu,belum sempat hantar kedai lagi,so mama kena ambik gambar pakai Sony lama lah ni,bak kata org dah tak de choice,buat lah sebaiknya.Dua orang ni sedap selera makan kat sini,pergi Indian Restaurant pun makan rice dan fish curry,banyak betul habis,kalau kat rumah tak berenti mengunyah,mama pun tak berenti masak jugak,pagi buat breakfast selang seli,dinner masak,petik sayur kat belakang.Kat sini Fish and Chips and other seafood heaven,kalau pergi tepi port or pantai memang tergolek makan seafood,kat Freemantle especially,macam kat New Orleans,makan chips dengan vinegar.Semalam naik cruise di Mandurah,it was a very beautiful place and experience,so far tempat yang dilawat kat sini mama rasa Mandurah sangat best,Tia Mia merasa bawak boat,the lady captain invited both and ada 'nenek angkat mat salleh" yang willing jaga dua orang ni,the lady suka Tia Mia and both warm up immediately,siap berpangku nanyi lagi "insy winsy spider" etc..dapat lah mama relax sikit ada orang menjaga.

Since uwan risau,mama letak a few gambar kita masak2 kat sini,the rest of the picture we upload album by album bila balik nanti.Esok ingat nak pergi aqua,ada jemputan untuk majlis raya jugak dari kenalan blogger,auntie Sharifah,baik betul dia,sms mama selalu tanya okay ke,nak kirim apa2 ke tapi kat sini really convinience mcm2 ada,hari ahad ada jamuan student2 malaysia tapi mama tak nak miss the flea market lah,monday nanti kita dah nak check out Anabel house and will stay at Farm for 4 days.

Jom kita tengok gambar masak2 di Anabel House.Oppppps sorry,penat menunggu upload gambar,lembab lah malam2 internet kat sini..nanti lah kita cuba lagi..10.40 now nak tidur..nite,nite.


Ini je lah dapat upload..bila matahari menyinar,seronok duduk2 depan Anabel house sambail makan gelato,the two girls pulak buat painting activity..very quiet,aman damai here..except jeritan suara dua orang budak ni..mesti mat salleh worried dengar:)...

3 comments:

Ikin said...

Maksu.....rindunyaaaaa. Rindu jugak kat Tia Mia. Cantekkk gambar budak2...Anabel House pun sangat cantik.Semalam pergi raya rumah Alang...semua orang kecoh sangat2...borak2, Uwan mula2 slow sikit. Ikin samapi...terus tanya Tia Mia mana. Tapi dah lama sikit...dia ok. Along layan dia balas pantun...senyum la dia.
Hari ni Alang datang setia alam...bawak dia jalan plus hantar kucing gomok dua ekor.

Nanti snap banyak2 gambar kat Flea Market OK. Salam peluk cium...mmuahhh...

Uncle Lee said...

Hi MamaTiaMia, love this house. I'm sure you all had a wonderful hari raya, the kids especially.
By the way, guess who's coming for dinner....here in Toronto?
Drop by, see who....
Have a nice day, Lee.

Liyana s said...

Selamat Hari Raya k.zue..
wahh..tia mia fly ke perth rupanya..selamat cuti2.have a good time kat sana yer!!

*syoknya dpt tgk pics cantik2 kat sana tu..more pics k.zue!! :D