Friday, September 3, 2010

Selamat Hari Raya!

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin to All:) Hari ni hari terakhir kerja,esok Heni balik Indonesia and will only be back here again on 23rd September,so kita pun cuti.So Happy nak balik kampung,uwan dah terbayang2 pokok jambu,dah plan nak buat tapai daun keladi etc..mama akan buat rendang limpa super sedap and laksa johor 7X tergolek punya kaw:) Selasa ni mama datang office ambik daging,4 kilo daging,4 kilo limpa..wahh berperang nak potong nanti.This time will be  macam zaman dulu2,mama punya maid balik cuti,Maklang punya maid dah berenti..so no maid,masing2 sila singsing lengan buat kerja ye:) Dengar khabar kak ikin dah siap beli paper cups and plates nak bawak balik Kuala Pilah..haaa..haaa..

This year baju anak gadis kenit-kenit dan mama tempah kat isteri Ustaz muda TV9,sangat kemas jahitan nyer,puas hati tengok,harga sangat lah berbaloi Rm25 sepasang dan Rm45 bagi dewasa.Lain kali tempah lagi yer ustaz.


Malam tadi cookies dan sampai,semua tempah dari kakak best friend mama auntie rufa,cookies dia lain dari yang lain and sedap.


Antara yang favourite adalah Viennes Tart ni..dainty and sedap.


Pumpkin seeds square ni pun sedap.


Yang terbaru "Cafe Macaroon" ni untuk Tia Mia.


Malam tadi TiaMia sangat happy bila auntie rufa datang hantar cookies..both suka kak sofia sangat,kak sofia 5 tahun tapi nampak macam sebaya these 3 girls.


Ni satu-satunya biscuit order kat office,dah try sedap..dalamnya  colour pink..mesti TiaMia suka.


Hari ni dah pergi tukar ni..hmmm pergi money changer bawak duit tebal2 dapat banyak ni jer lah..hari ni Ausd naik to 2.88 before this 2.7 tak pulak tukar lagi pulak masa ..papa uruskan sewa kereta online,dia cakap murah lagi..pick up kat Airport..owner vacation home cakap sekarang musim wildflower..tak sabar nak tengok..ibu ereim UK pulak kenalkan bestfriend dia kat Perth auntie Sharifah,baik hati betul..rezki Tia Mia agaknya,Auntie Sharifah nak ambik kita kat airport tapi mama has to turn it down takut menyusahkan..ye lah musim raya lagi kan..insyAllah kita jumpa nanti auntie Sharifah..excited dengar dia nak bawak kita ke jamuan raya di Perth kalau ada.


Since this going to be the last entry (may be lah..sebab baru subscribed Maxis Broadband..manalah tahu rajin pulak nanti) Penyimpan Mohor Raja2 Perempuan yang pakai baju raya 4 tahun dulu dalam gambar ni sekali lagi nak mengucapkan Selamat Raya Maaf zahir Batin yer..we will be back to KL on 23rd September but mama cuti until 26th.Mama doakan perjalanan semua orang dipermudahkan dan hari bahagia dapat dikecapi dan dinikmati oleh semua.Amin.

19 comments:

Drama Mama said...

cantiknya ur baju?! so vogue gitu. wahhh meriah gak persiapan raya ya... u really get me into the mood! yeay!

selamat hari raya maaf zahir batin ya. :-D

http://twinkywinkystars.blogspot.com

4 Kay-E said...

Azu,
u are so beautiful.. Baju 4 thn lepas pun nampak baru... Cantik lagi..

I nak juga cafe macaroon tu... order pas raya, boleh tak? please.. please..

Cantiknye baju si kenit tu... Bestnya cuti lama. gotong royong masak rendang ye.. Jgn lupa ambil gambar byk2...

Selamat Hari Raya utk Azu & famili..

*Acu is Daddy's youngest sister.. MakSu juga lah...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

selamat hari raya to mama Tia Mia & family :)

tok cik said...

Salam aidilfitri buat akak sekeluarga.

MamaTiaMia said...

dear drama mama,tu baju lama tu,selamat menyambut raya ye.

dear ita,i masa order macaroon tu ingat kat you lah..sure nanti i cakap kat my friend,tu baju lama ita,masa puasa ni eksen sikit lah asyik pakai baju lama.selamat hari raya to you maaf zahir batin ye.

dear shinaz,selamat hari raya to you and family.

dear tok cik,selamat hari raya to you and family too.

Anonymous said...

Selamat hari raya ..saya peminat blog nie n blog ikin..terjumpa blog akak dulu br blog ikin..tp duk komen kat blog ikin sb segan kat akak..lebih suke jd silent reader sebenarnya.. :)

sgt suka cara akak bercerita..byk dpt manfaat dan inspirasi..semoga selalu bahagia bersama keluarga dunia n akhirat..

thanks a lot

-peminat baru blog nie-

MamaTiaMia said...

salam anon..ye ke,pasai apa malu pulak:)thanks lah selalu singgah,akak cerita ikut hati,untuk budak2 kenit tu,nanti dah tua2 semua lupa,harap yg baik jadi teladan yang tak elok jadi sempadan,kita belajar sama2.selamat hari raya too anon,may you have the best raya this year with the loved ones.

Maya Marisa said...

salam mama tia mia. just like anon, i myself have been following ur blog silently for quite sometime. the storyline is really interesting. it came from the bottom of the heart of a loving mother to her precious daughters. keep it up. anyway, have a wonderful ramadhan and hv a safe journey down under.

Salmi said...

Selamat hari raya aidilfitri buat mama tia dan mia sekeluarga..enjoy your holiday at kampung and also in perth..look forward for the beautiful and nice pics..have fun and drive safely..

nerry nerry strawbery said...

oihh cepat bangat ambik profesion henni dah ni ye.. ok we salam raya masa hari 'cow' di office ye klu tak jumpa aku hilang dicelah tulang dan limpa dan hati nanti... selamat hari raya maaf segalanye yee! lagi satu check bagasi suma bila nak balik msia takut tiamia songlap anak kanggaro dlm beg heeee have funnn and take caree

syanashwa said...

lama betul tk singgah.. owner blog dah nak bercuti raya dah!! so, selamat mngambilalih tugas heni, balik kampung, sambut lebaran meraikan kemenangan.. sgt sedih ramadhan dah nk berlalu..

akhir skali, slamat bercuti!! jom kita serang oz.. nashwa tk tukar duit lagi.. dgrnye kt midvalley 2.86.. harap sama lagi laa...

maaf zahir batin ye..
kiss to the girls.. :)

cippa said...

Selamat Hari Raya Azuuuuuuuuuuuu...cantik baju raya tu..I cant remember the last time beli baju raya for myself....dah lama sangat...huhu..kisses & hugs to the kenits.

MamaTiaMia said...

dear maya marissa thank you very much for following us and your kind words,we will surely visit you soon and selamat hari raya.

dear salmi,selamat hari raya to u and family too,happy decorating and baking ya.

nerry,selamat hari raya kat ko jugak and kita jumpa hari daging ya,jgn hilang dalam daging kangaroo.

nashwa,selamat hari raya to u n family,nanti ada masa i visit yr blog,yeao we gegar oz ye:)

dear cippa,thanks,go get yr self the bling bling baju raya,hugs and kisses fr yr girls too.

MamaTiaMia said...

dear shinaz,selamat hari raya to you and family too,maaf zahir batin;)

lemongrass said...

Salam Mama Tia Mia,
Gald to know that the Perth trip is progressing well! Alahai, sian you the exchange rate dah naik balik, but at least it wasn't 3 to 1 like last year kot :-).
Hope your Raya celebration is wonderful and have a safe trip balik kampung and also to Perth.
When is your flight date and how long will you be here for?
My email is lemongrass@y7mail.com kalau you nak contact I while you are in Perth. I can email you my phone contact details.
InsyaAllah I'll be having a small open house on the Sunday 12th of September nanti, will you be here already?

annhuzi said...

belum raya dah meriah kat sini. best lah azu baju 4 tahun lalu maseh lawa muat :) kueh macaroon tu looks gd, nanti i nak cari lah kalau ada kat JB. seronok gotong royong kat kampung tentu banyak story, nanti kita nantikan aksi2 tia mia balek kampong.

selamat menyambut syawal sekeluarga dan juga selamat bercuti. maaf zahir batin juga dari kami disini :)

MamaTiaMia said...

salam ann,selamat hari raya maaf zahir batin to you and family too.ye lah ann,dah terasa kemeriahan nyer kat sini ann,tia mia sangat happy.i banyak baju kurung elok2 dulu lah before the two girls lahir,after dah ada dia orang i lupa nak beli baju sendiri asyik baju dia orang jer,now they dah besar sikit ada masa balik carik baju2.kalau dekat boleh lah hantar kat u macaroon tu ann:)

PINATBATE said...

Salam akhir Ramadhan mamaTiaMia
selamat hari raya..and happy holiday!

zeta said...

Cantiknya baju raya..kuih pon best2.. :)