Thursday, September 30, 2010

Spendid Perth - Chapter 7 - Jumpa Auntie Sharifah&Family,Malaysian Students Jamuan Raya&Markets

Masa ni nak pergi Perth ni Ibu Eriem UK yang kenal melalui blog ni tinggalkan comment kat blog kita cakap dia ada bestfriend di Perth and mama boleh mintak tolong apa apa pun sebab auntie sharifah ni baik orangnya dia cakap.Sebelum pergi kita orang ber balas balas email lah,memang auntie Sharifah and family sangat baik orang,sudi nak ambik kita orang kat Airport tapi sebab papa ada sewa kereta and kita tak nak susahkan dia,so mula sampai tak lah sempat jumpa lagi.Then banyak kali dia sms mama kat sana tanya perlu apa2 ke,sebab ada budak2 kenits ni susah lah nak mengikut schedule,janji nak pergi open house auntie sharifah pun tak dapat,finally on the 7th day,the last day before nak pergi farmstay kita jumpa Auntie Sharifah and ikut dia ke jamuan hari raya student2 Malaysia University Of Western Australia.Tapi pagi tu kita singgah Flea Market kat Belmont Forum dulu,Auntie Sharifah kata yang dekat Coles near Anabel house is better tapi pagi tak bukak pulak so kita pergi ke Belmont Forum ajer.

 Simple morning breakfast.

 Flea market at belmont Forum..macam2 ada...banyak barang2 country yang murah kalau duduk sini boleh lah angkut macam2..

 Dua orang ni terjumpa hanger..pun sibuk dah..

 Drum set,piano semua ada jual..rajin dia orang ni mengangkut..

 Minat nampak kat drum set tu...

 Suruh pilih toy..akhirnya ini yang di pilih..sorang mabik dragon,sorang lizard..tak girlish langsung lahhh..

 Mia sangat happy dapat lizard mulut ternganga ni..

Me happy too..



Ni lah gambar dengan auntie sharifah and family..dia ada dua anak lelaki cute..aqib and atief..auntie sharifah a young lecturer from UTM skudai buat master(or phd) kat sini..the husband is very friendly too..we thank them so much..siap bekalkan mama ikan bilis,fruits,biscuits etc..terharu rasanya,tak pernah kenal terus mesra macam saudara..harap2 boleh berkekalan sampai balik malasyia pun...pssss mama tak suka baju baju mama pakai ni,pinjam pullover papa.dalam gambar nampak gomok..nak buat camana..

The girls pun seronok jugak berlari sana sini..makan pun sedap2 kat sini..cuma tak ambik gambar jer kat hall..bagi lah bebudak student ni bergambar sakan..kita tumpang jer..
Aqib yang sangat comel tapi pemalu..susah nak ambik gambar..
Meriah dia orang berkumpul...
Happy berbaju kebangsaan..


Dua orang ni pun bersosial jugak..lebih kepada carik gaduh sebenarnya..budak kecik ni suka tolak Tia..hee..hee
Picture by Tia Khadeja.
Picture by Tia Khadeja.


Another picture by Tia Khadeja.


Lepas jamuan raya we went to Subiaco Fresh Market..popular dengan sayur dan buah2..


Papa dan bunga..


Kat sana banyak tester untuk buah-buahan..


Dua orang ni apa lagi bergasak makan..


They love orange very much...


Semua ada jual kat sini nona,manggis,tembikai dan semua rempah maggi,etc..


We bought some strawberries and big mushroom.
Papa beratur nak bayar..

Papa pergi toilet ..mama pictured by Tia Khadeja..budak pendek ambik gambar:) lepas ni kita pergi Araluen tengok tulips pulak.

5 comments:

PINATBATE said...

Wah!pandai Tia ambik gambar

IbuEriem said...

waaahhhh dah keluar gmbr perth!!!
best nyer jalan2 perth...seronok tia mia..mama tia mia lg seronoookk...ehehe...
alhamdulillah, jumpa gak dgn auntie syarifah yer..moga2 nnt giliran eriem plak jumpa dgn tia mia...bila laa yer...ehehe

4 Kay-E said...

tulip sentiasa cantik di mana2. pandai si kenit tu ambik gamabr ye. boleh jadi photographer dah ni :)

senang Mama&Papa nak posing romantika d'amour pas ni :P

MamaTiaMia said...

hi pinabate..Tia memnag minat ambik gambar:)Mia pulak dah jatuhkan satu camera:(

hi ibu eriem..ye lah bila kita nak jumpa:)

hi ita..best kan tulip..Photographer kecik ikut mood jugak:)

KaklongNiza said...

pandai gak si tia tu ambik gambar... nnt besar leh le jadik photographer professional...