Tuesday, September 7, 2010

Kenangan manis bersama anak2 dara.

First of all terimakasih pada semua yang berkunjung dan mengucapkan selamat hari raya,mama baca semua cuma belum sempat berkunjung balas semuanya,maklumlah suri rumahtangga sepenuh masa sekarang,tunggu kerja selesai dan kenit tidur untuk mengadap computer.Selamat raya pada semua,tahniah pada bella yang dah pregnant!

Sesekali dan sekejap jadi suri rumah sepenuh masa ni seronok jugak,menyapu di dapur sambil pasang lagu sudirman,ikat rambut dua,pakai kain batik ikat tepi baju kurung kedah bunga kecik2 haa..haaa..anak dara pingitan kat kuala nerang pun tak camni heh.. sincerely mula seronok jugak..tapi rasanya kejap jer kalau kaki dah kematu nanti jadi ultraman cosmo lah...and seronok jugak beractivity dengan dua anak dara kenits walaupun suara mama cukuplah tinggi,mesti makcik sebelah ingat kenits kena dera..he..hee.

Bagus anak dara mama ni,walaupun rambut tak ikat dua,tak pakai kain batik tapi tetap rajin..Tia isi sampai habis kain kotor dalam bakul,nak bawak turun ke washing machine.


Haaa,,macam ni lah adik beradik kena tolong menolong tau..mama loves you.


Then keluarkan satu-satu and  berusaha jugak budak2 kenit ni...ada bakat nampak..


Maka tersidailah baju hasil kerja keras dua orang ni...


Yang tinggi dua orang ni siap pakai bangku lagi..quite membanggakan hasilnya:)

Dah penat jadi Cinderella,petang mama took both to office..jadi Princess..he,he sebenarnya pergi collect daging.


bebudak office rajin lah layan dia orang macam2..banyak collect duit raya hari ni:)


Mengintai Hotfm bersiaran..

Syok lah dua orang ni kat tempat pengagihan daging,tengok kipas besar yang ada air ni.


Then bergambar dengan semua auntie yang baik2 hati ni semua.


Semalam kak ikin and badin datang rumah bukak puasa,happy lah dua orang ni siap main pingpong while waiting for buka puasa.

Semalam lah bukak puasa bersama terakhir di KL,insyAllah esok kita balik and berbuka puasa bersama di kampung,semua pun dah sedia..di fridge dah berbungkus 8kilo daging dan limpa..Yeayyy balik kampung,moga dipermudahkan semua urusan.Nanti kita bersiaran dari Kolo Pilah pulak okay..selamat hari raya everybody,we nak balik kampung buat lemang ni.

10 comments:

annhuzi said...

when nurul see pix of tia mia, she said ni kawan kita, dorang ni pandai main piano..haha she remembered the pix at the club i showed her tia mia main piano.
now must show her tia mia pandai do laundry! rajin lah tolong mama.

Maya Marisa said...

Ala rajinnyer anak dara kenit tu tolong mama dia buat hse chores. Cha Cha pulak opposite, sampai mummy nyer kena tukar jadi incredible hulk br nak kemas her toys.

MamaTiaMia said...

hi ann,they enjoy helping us at this age,besar nanti tak tau lah and me on the other hand trying to enjoy this time as much as possible as i do not want it to be 'teruk time without the maid'..it shud be one of the sweet times with them.Yeap ask nurul to help you she ll be delighted,tiamia sending nurul hugs and kisses.

MamaTiaMia said...

dear maya,we moms never fail to be incredible hulks when time comes:)

zeta said...

best..ada 2 anak dara kiut tlg buat kerja..siap bertukar jd princess lg lps tu..hehehe..TiaMia & parent..selamat hari raya..

Salmi said...

so sweet and cute to see tia and mia help their mother with the laundry ..well done girls..xoxo :-)

Hope everybody have fun at kampung :-)

Uncle Lee said...

Hello MamaTiaMia, salam aidilfitri.....you sure bringing up your kids the right way.
Someday they will make a man proud to have one as his wife....boleh buat laundry, cook, bake cakes, apa pun boleh, and the added bonus of having their mother's attractive looks too.

Here's wishing you and family selamat hari raya, best regards from Canada, Lee.

lemongrass said...

Salam MamaTiaMia,
Have a safe, joyful and blessed Raya for you and family.

MamaTiaMia said...

Hi LG,thanks,i left comment and my contact at your blog,selamat hari raya di rumah baru:)

4 Kay-E said...

Amboi... Kisah hari ni mcm Cinderella.. Mula2 kena buat keje rumah, then jadi princess.. Cuma tak jumpa Prince Charming, tapi jumpa beautiful aunties...

Rajin betul Tia&Mia tlong mama :)

*Tia or Mia yg mulut besar tu ? hehee...