Wednesday, March 28, 2012

I have been interviewed!!!! by Who?????

Salam!

Caution! Entry is a bit hawtttt;):)


Budak2 tak boleh dengar..ni entry ngata2 tepi jemuran lah sikit yeee..heee..heee..


Early morning while driving I received a call:) may be kawan yang saya nak cerita2 sikit ni will read my blog ni..biarlah,no harm here..usik2 ajer;) She interviewed me over the phone:) senget lah lah leher dan tudung saya menjawab:) " Zu, engkau dah pakai tudung ye,H cerita kat aku".." dah lama ke? sejak bila?..kau beli tudung kat mana? Wahhh mahal tu..geli hati aku dengar ni..kau belit kiri kanan ke? Ohh macam tu..pandai pulak kau belit2 kan..ada masa ke? anak kau jadi ke sekolah kat situ? berapa bayar? ikut government syllaybus ke..kau masih masak ke...ada masa waktu pagi ke?.." haaa...haaa pagi2 kena interview kan..hmmm memang interview day lah today..sebab lepas tu saya sampai office..masuk lift and sorang "celebrity" interview saya jugak..hmm pasal apa tak cakap sejak semalam? boleh saya siap script tau;):) P.sss to my friend tu..ni haaaa tudung saya beli dari ZARA,tak der mahal pun kalau Munawarrah tu lagi mahal..ni lah style belit terbelit saya..insyallah cukup masa untuk buat benda2 kalau kita berusaha:):)


Haaaa mamat ni interview saya,gambar ambik dari Fb dia ye..dulu2  attend MBA class sama dengan dia..tapi lepas tu dia berasap-asap misteri yang menakutkan tu lama tak jumpa.Pas tu terserempak dengan dia dalam  lift..ada few people jugak..dia nampak terus cakap " wahhh dah bertukar ya" saya jawab " ye" dia tanya "sejak bila? dah lama?" saya cakap " lama lah jugak" dia tanya " ada setahun dua?" saya cakap " belum lah lama tu" dia sambung lagi" ada setahun? " saya balas " tak lah sampai setahun" tanya lagi " ada 6 bulan? "." ada 3 bulan??".Ya Rabbi..you memang the true journalist lah..nak tanya yang specific dan fakta betul2..bukan yang yang misteri nusantara jer:)


But i tak piss off..he means no harm..berbudibahasa orangnya..kita happy2 ajer..interview lah kalau saya ada mood saya jawab:):) Tapi ada interview yang buat saya berasap..mengucap berkali-kali dalam hati tewas jugak..terus saya jadi naga sekejap....


May be bukan naga tapi kucing garang...grrrrrrr...heee..i want to ask you sisters out there? Will you be piss off if somebody everytime jumpa you she will ask you this question " perut ada isi ke tu?" berlari lah saya ke toilet nak tengok buncit ke perut aku sampai dia ni asyik tanya? tapi orang lain tak pulak tanya malah cakap "kurus you sekarang" Dah tu dia tu junior dari dari saya,jumpa kat cafe tanya "perut ada isi tak?" kat lift tanya sama...satu hari tu kat cafe bila dia tanya saya cakap " kenapa you bidan ke? sibuk kan perut orang?" terus dia terkedu..gerammm betul...some people is too much kan..why cant they just let people enjoy their day? say something nice..orang bahagia..you pun dapat pahala kan.


Anyway tu lah manusia..kita kecik orang tak sabar bila nak besar,kita besar orang tak sabar bila kita nak kahwin,kita kahwin orang tak sabar bila kita nak ada anak,kita ada anak orang tak sabar bila kita nak ada cucu....hmmm biarlah ...kita laaa...laaaa saja lah..esok cuti weheeeee...so dalam hati ada apa?


Yeayyyyy dalam hati ada Taman Mungaaaaaa;):) Salammmmmm:):) To saniah yang tanya maggie tu kena rebus ke dulu? Ye saniah,saya guna 'maggie goreng" rebus maggie..toskan and gaul dalam perencah..dah tu tumis mix veges,ketepi kan,buat scramble eggs ketepikan..dah tu tuang dua2 tu atas maggie..makan dengan sambal tumis..ye haaaaa sangat sedap:):) Lastly ada yang tanya jugak beefstrips beli kat mana? Saya beli kat FAMA yang datang jual masa pasar tani kat office..halalan toyibban:) cub lah cari kat mana2 kedai yang ada jual product FAMA...sedap rasanya sebab untuk overseas market:):) Ehhh tak sabar nak cuti ni..ponat bonar badan ese ghaso ehhh:) Cheers:)

16 comments:

Aida78 said...

biasalah zu dia org ni x penat bertanya ada jerk dia nak tanya....so kita jawap je lah pertanyaan dia org hik2 selagi kita mampu kita jawap kan....

Nur Raihana Abd Rahim said...

biasalah tu kak zu..saya pulak tak suka bila orang yg sama suka benar tegur bila nampak saya pakai baju baru,tudung baru..bukan tu je,ada jelah benda dia nak pot pet pot pet.rimas!hehehehe

Zila said...

selamat bercuti...kalau dgr cakap org memang kita tak senang idup..heheh

Hanis Azla said...

bila orang bertanya dengan berhemah, tak kisahlah nak ulang brp kali pun soalan tu, mmg kita rasa no harm.. tp kalau dengan soalan yg tak berhemah, mmg boleh naik radang.. mulalah nak bagi jwpn yg tak berhemah juga.. selamat bercuti dan merehatkan diri yer..

Filla ~ Kasihs said...

hmmm tu lah manusia ni lain-lain.. tapi cemana lah dorang ni suka-suka tanya kan? ni semua bangsa suka becakap tapi malas nak bepikir..dan suka membizi body takde keje..haha..eh saya plak meroyan ;)

Nbi sepah puteri said...

Bila tengok title ingat kan interview naik pang kat lagi rupanya...............ai orang orang tak tahulah apa nak kata hingga tak terkatalah.Lastly selamat berholiday ye mamapapatiamia

greetingsfromengland said...

salam from england! yes i would be most annoyed if those who aren't close to me keep asking personal intimate questions. but its to be expected in our asian culture i suppose. over here its unheard of, never stick your nose in other people's business, just talk abt the weather, no one will get hurt or upset!

Elena said...

Kak,

Suka blog akak sebab sama hobi.English deco and gardening..
Boleh friend kat fb tak?

TQ

umiyumi said...

hahaha tu soalan sensitip jugak tu. sblm ni kat ofis k umi pun selalu org tanya. lama2 geram jugak, last2 ckp ntah la tunggu bertahun2 tak beranak2 jugak. dah perut buncit nak buat mcm mana? salah ke? bkn kacau dia pun kan? haa duduk sini ramai lg yg perut buncit pakai baju sendat2 tak ada org kisah pun :p

saniah said...

Hemm klau i lah...org tanya mngarut i pun jwp mngarut..haha..geram la kan..
Takpaaa sabaq sabaq..klau dia bc ur post tu sure lps ni dh tak tny apa2 dhh :) :)

Salmi said...

soklan cepumas yang paling rasa nak melaser tapi tertahan sebab yang bertanya tu selalunya pangkat makcik2 sedara belah jauh2 adalah..tiga je anak?..pompuan semua ke? ohh takde lelaki???..adoiii..to me lelaki ker, perempuan ker..itu semua rezeki kan :-).

Anonymous said...

Sabo je la kan mtm tapi kalau jumpa yang lazer bebeno tu senang je nk handle, senyum dan tenung mata dia n ckp tq for yr kind concern, mmg mujarab, terdiam terus yg lazer cam nuklear pun, hahaha, salam n love, susu manis

shamsuhada said...

azu...mmg betul..sgt menyakitkan hati kalau tanya soalan @ statement yg sama berulang2 kali...dulu masa mula2 badan aku naik..ada seorg abg tu hari2 cakap..engkau dah gemuk sekrg eh sham...mula2 mmg bolh terima tapi dah selalu sgt...keluarlah ayat laser...kenapa abg susah..saya minta mkn kat abg ke??..abg nak kena jaga saya ke???..bla...bla.. last2 dia senyap sendiri... moralnya jgn jadi busy body selagi ia tak ada kena mengena dan menyusahkan kita...happy weekend & enjoy urself mama, papa, tia & mia...

Fatimah said...

Entry yg kelako!!! I Like!!!

firuz said...

As.salam mama tia/mia..lama dah sy tak komen kat sini..baca senyap2 jer.. :D

org selalu nampak perubahan kita nak2 lagi perubahan fizikal..kurus pun sibuk tanya.. "ko sakit ye?"..kalau gemuk lagilah berjela2 skrip yg ditanya.. grrrrr..

nasib baiklah kita ni jenis yang tak cepat melenting..hanya mampu tersenyum..tp dalam hati lava gunung berapi macam nak muntah..haha!

btw..selamat bercuti ye..selalu lalu dpan sepah puteri..msti ingat kat twin tu.. :D

Zla said...

Salam Zu,Kadang2 yang sebuk pasal perut orang tu tak nampak perut sendiri, sebab mata asik pandang perut orang je..ni semua pengalaman akak juga.Sesungguhnya sabar itu sebahagian dari iman.
Selamat Berhari minggu..