Wednesday, March 21, 2012

Ketang Ketung.


Since busy these few weeks,tak bekesempatan masak2 sangat.Petang ni balik i i masak ikut apa yang i nak makan...kalau tak asyik fikir apa semua orang suka ajer:) Asam pedas lah pilihan hati,i stilled have some pari blocks in the freezer so i cooked pari asam pedas with kubis jeruk,bendi dan daun limau purut:)


My beautiful asampedas..just the way i like it:):)


This is kawan baik asampedas....goreng kambas (bittergourd) with ikan bilis,bawang and kunyit hidup. Makan nasi panas dengan kuah banjir asampedas yang masam2,pedas,bubuh goreng kambas..wuyooo sangat sedap lah:)


This weekend i have steamboat in my mind..must take out the steamer;) Macam lambat pulak weekend datang this time..hmmm Tia Mia have to go to their keyboard class yang dah tertunggak 2 minggu lah.I ve got to belek2 my garden too..pasang tent,tables etc hair tu banyak jugak lah yang tunggang langgang.


It's a hot night tonight..i have my "few times a year addiction" now...i am hooked and glued to Googles now..hee..heee...kalau addiction ni datang,malam2 tidur laptop atas dada..sampai sakit kepala tengok laptop:):) It;s good to have positive addiction jugak tau..at least you have something yang you really enjoy:):) My addiction ni macam my husband main golf lah..it makes me happy:):) But i think tonight i better finish reading the new novel yang my husband beli for me,nanti dia tak nak beli lagi:)...Tia Mia come here bed is ready..scratch my back pleaseeeee:):)



13 comments:

Liney said...

sedap nyer asam pedas akak. teringat masa mengandung kat arwah bby no 2 hari tu, asam pedas ikan pari la yg sy teringin sgt nak makan. nasib baik akak kat opis org negeri 9 pandai masak asam pedas yg sgt sedap :)

Anonymous said...

wow! asam pedas with sawi kobis masin... sedapnyaaaaaa my fav tue... akekeke ... tiap x masuk sini mesti kite kenyang... byk sgt hidangan makanan sedap sedap belaka... rajinla azu nie! proud of you... sibuk keje pun masakan tetap mengiurkan

addiction to your blog :p
Julie
aberdeen

daydeck86 said...

Asam podeh tu jugak yang sodap dari steamboat tu kak... tokak melayu la katokan... ahahhaaa

Dian_AdeeLa said...

Assalam...

So true...stju dgn julie,saya pn dah ketagih nk baca blog akak everyday. mst check ada xposting baru.

suka tgk akak deko rumah akak. tia n mia xpnh sepahkan barang ke kak?huhuhu...bkn apa,anak saya yg sulung ni sgtlah rajin 'mengemasnya'...
-dianadeela-

Dian_AdeeLa said...

Assalam...

So true...stju dgn julie,saya pn dah ketagih nk baca blog akak everyday. mst check ada xposting baru.

suka tgk akak deko rumah akak. tia n mia xpnh sepahkan barang ke kak?huhuhu...bkn apa,anak saya yg sulung ni sgtlah rajin 'mengemasnya'...
-dianadeela-

Dian_AdeeLa said...

Assalam...

So true...stju dgn julie,saya pn dah ketagih nk baca blog akak everyday. mst check ada xposting baru.

suka tgk akak deko rumah akak. tia n mia xpnh sepahkan barang ke kak?huhuhu...bkn apa,anak saya yg sulung ni sgtlah rajin 'mengemasnya'...
-dianadeela-

hibiscus rosa noor said...

i miss malay cooking, thanx for sharing!

ibunurin said...

kak zu, macamana kak zu hilangkan pahit peria (kambas....ooo..ada nama lain rupanya peria ni... ^__^) tu...
Saya suka makan sayur peria tapi tak pandai nak masak. Kengkadang makan kat kedai, mak aiii..pahit teramat..tak boleh jalanlah.. Tapi, certain kedai mamak, tak rasa pahit sangat...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

really yummmz your asam pedas & kambas goreng... feel good dapat makan dengan nasik panas2 kuah banjir... dush!!



steamboat tu pun rase nak meleleh air liur..

Mas said...

dapnyer asam podeh,ptg ni mau wek la hihihi...kambas my favvy too.lama tak mkn steamboat,panas2 ni syok gak,sweating :P

Mas said...

dapnyer asam podeh,ptg ni mau wek la hihihi...kambas my favvy too.lama tak mkn steamboat,panas2 ni syok gak,sweating :P

Hanis Azla said...

he..he.. comel aje tajuk entry.. boleh buat tajuk rancangan masakan kat tv..

Aida78 said...

wawawaw zu melaleh air liuh tengok asam pedas..teringat lak my mum asam pedas kat melaka.....