Wednesday, August 21, 2013

Rela Dalam Paksa:)

Our office/room is just like our own home sweet home especially if we have been working there for more than 10 years.

Sighhhh.... big one:( Like it or not all of support services unit at the present office kena pindah to Bangsar as - we have to give space to the expanding studio, production,tv/radio stations,secondly the building at Bangsar is ours so it is it financially good to move to Bangsar.

I am going to miss my room tremendously: a place not only to do work,meet people,eat,pray,sleep (he he sometimes-masa lunch time lah) but also a place that witness and keeps thousand of memories:( TiaMia pun selalu datang,masa kecik siap tidur bentang blanket atas lantai.

Everything will be new at Bangsar, the interior is very modern, semua glass, nak korek hidung pun orang nampak:):) The space is bigger compared to the present one- but dah kalau hati masih di sini susahlah jadinya- Anyway akan cuba memujuk hati:);)





Yesterday while packing my books into the box i found this old planner- very nostalgic:)


Lebih nostalgic bila baca di dalam mencatit berbagai kenangan:)


Nowadays balik rumah terasa ganjil sebab kosong- selalunya kan ada heni dan uwan- but adalah furries dua ekor ni to keep the house warm:)



It was very tiring for the girls at the office- so many thing to pack,their files seem endless- kesian,last night ada yang bermalam di office.Myself tak banyak kena pack pun penat jugak,ambik budak2 petang,balik nak mengemas etc etc- so lauk2 pilihan nowadays adalah 'cepat di masak sedap di makan" tapi bukanlah maggie- semalam goreng "Sepat ronggeng' pemberiam SIL- wah crunchy betul,sedap rupanya:)


I cooked my favourite- Asam pedas sardines:)


and yang ringkas jugak- telur mata kicap- tapi bahaya lauk2 macam ni sangat membuka selera.


Talking about pembuka selera- semalam tak tahu apa berlaku di kindy the two girls asyik bugged me to tunjuk my wedding dress:)


After i showed them my precious wedding gown- they asked me to put it on and upon seeing me struggling to close the top's hook, Mia said " Mama you need to run on the treadmill! ' ha ha..iyo lah adik- jgn baju raya mama nak pakai esok nak pi Open House office tak muat sudah! P.s I love my wedding dress ni very much- mahal lah buat standard dulu2 lace ni- bersusah i nak nak membeli nya-I love the cutting and jahitannya memang kemas Tailor nama "Cherrie Lee" di bukit Bintang masa tu:);)harap2 boleh simpan untuk Tia Mia:)- ehhh camana pulak sekali dua nak pakai kalau ada jodoh nanti kan- buat bergambar jadi lah:)



This morning i took out my baju raya which i never wear yet- pfuhhh lega masih muat but the matching shawl susah betul nak pakai sebab i jarang pakai tudung lembik macam ni.Dah dapat ikat ni- ambik lah gambo kat rumah.


Pi office ambik lah gambar satu kat toilet sebab nak bagi nampak baju- he he tak ada org nak ambik kan- tapi kat sini jgn risau and jagn perasan baju kita glamour atau terlampau sebab.......


Sebab akan sentiasa ada yang paling hebat:) Anda mampu macam ni?? Kih kih


But they are all very sporting- tahun ni tema nostalgic syawal- hmmm gonnna miss this kemeriahan next year:) but we can always datang here kan;)


Young and senior- i lah yang senior tu,sylvia too,infact Sylvia more seƱior than me- dia yg prepare offer letter kat i dulu kot:)



Good time:)


Our booth.


Good friends;)


My kawan2 ni tak pindah Bangsar- they will stay here- waaaaaaa sedihhhhh:(



The food- laksam.


Laksa Penang.


Laksa Johor.


Yang i tak suka ni;)


Old timer x newscaster.


Mahazir Lokman dan haliza hashim.


Norfarahin Jamsari.


Senior.


Pfuhhhh lengan:):)


Nak ambik gambar kenangan di bilik guna self-mode setting- tak sompek dah blink blink..kih kih


Sekali lagi baru berjaya- ini lah bilik terchenta..i'm gonna miss you a lot- azan dari surau dengar cukup clear dari sini- banyak kali jugak lantai dan dinding menjadi saksi doa dan airmata. Bagaimana nak di lupakan:(;(


Dah tu bawak hati yang lara pi Gloria Jeans sebelah:)


Tapi Tia Mia happy i kutip banyak "trick or treat":):)

Moga2 kita semua bahagia di tempat baru dan diberkati.Amin

.....................


13 comments:

Hanis Azla said...

As-salam kak zu..

Cantiknya baju raya.. k.zu pun nampak sangat cantik and slim.. semoga segalanya akan lebih baik di tempat baru nanti... take care!

indahmalam said...

assalam,

Kak Zu, saya silence reader kak zu. besh je bace blog kak zu....Saya pun ada makcik keja tv3 yg akan pindah bangsar juga. enjoy yr new office kak zu...keeping writing kak zu... selamat hari raya and by the way , umah saya pun area tak jauh dr kuala pilah juga. tc...

hani noordin said...

cantiknya baju raya...luv it. haliza hashim bukan d lonndon dah?
tak penah try sardine asam pedas..kena try nii.. tq for sharing :-)

Unknown said...

kak zue, sy silent reader gak.. pernah bekerja kat sri pentas... dats y cam pernah terperasan kak zue... still remember kak sudarnee... and Chinese lady ... mrs jacky ker... tak ingat dah... ok kak zu... salam raya... rindunya sri pentas... environment kerja yg very sempoi dan sukar di cari dimana2... serious...

nadia.ka said...

kak mana post sebelum ni yg kak zu buat pecal tu?hilang plak.hehe

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

laaa....lupe yg tv3 ade di bangsar...ingat kak zue tukar comp lain...anyway, jgn sedih2 ye..moga lebih bahagia di tempat baru.. :))

Zuraimah Ismail said...

Assalamu'alaikum..

Kak Zu pindah Bangsar?? Wah dekatlah dengan saya... :)

Good Luck di pejabat baru..happy decorating!!!

Kopiolimauice said...

nor farahin jamsari!! cantik nye..minat giler kt beliau ^__^

yatt monir said...

for media prima staff open house semalam eh kak zu? sebab invitation kat we ols is esok pulak :)

Dura Zul said...

Sweet nyer cik adik yg bertudung biru tew....♥♡♥

Zulfadly said...

semalam baru jumpe kawan, dia kata nanti kena pindah ke bangsar/nstp, huhu, tp x semua lah kan, rupanya akak pon kena sekali,selamat hari raya kak

Zaila Mohamad said...

sis, you are so cantiklah! seriously!!

Unknown said...

baru teringat Chinese lady sebelah kat sudarnee namanya Christine chua kan...