Saturday, May 31, 2014

Exotic Colombo.

I am writing this entry on the bed of Casa Del Rio,Malacca- sudah balik:) Syukur tak terhingga memeluk anak2 di airport- my Tia pulak hingga demam rindukan mama- kesiannya- bermandi air mata di airport:) Masa sampai my husband dah pun check in dengan budak2 untuk satu malam di Pullman, Putrajaya- saja bagi hati yang di tinggalkan gembira:) The next day we drove to Malacca and now staying at this beautiful Casa Del Rio- we love it to the max;) will write about it once my entry on Colombo comes to an end:) 

Sharing my unique trip to the exotic Colombo:) All kimd of stories and many things to learn from the trip too:):)


Sedih tak terhingga tengok anak2 melambai2 masa nak naik flight- especially when you feel one is pressing your hand hard with tears in her eyes:( - so sedih nak di tinggalkan- nak di bawak- masih sekolah dan i was not so sure about Colombo- thought about thier past with Tamil Tigers lah- so on and so forth- better lah tak bawak budak2.


Bersambung dari entry sebelum ni- after dah settle down kat hotel- malam tu dapat special invitation and exclusive to 9 people only to have dinner at the Host's house.


Bersiap- pakai gelang kasi banyak sikit..ammaaa:):)


This is a very nice Heliconias arrangement at Mount Lavinia's lobby- masa ni tunggu transport dah ambik kita orang.


Journey to the host's house was like terror ride- driver kat Colombo memang giler- i guess kat India pun sama- jalan ikut lorong kecik yang sejam lebih abru nak sampai- kalau jantung lemah memang mati by the time sampai! I didnt like it at all:(:(


But the Host was super duper nice- makan2 networking lupa lah terror ride kejap- but so risau nak balik tu:(


Bangun pagi on Monday morning tu first daya nak attend meeting at Million Dollars Stein Studio in Colombo- dari bilik bukak pintu terus boleh berlari di rumput hijau menghadap laut:) terus teringat anak2 lagi- kalau ada mestilah dia orang suka.


After siap turun makan breakfast di ocean terrace- this is my favourite : Dosai/Tosai dalam periuk tembaga yang cantik:)


Ohhhhh sangat heaven Dosai with fish curry,sambar and coconut chutney ;)


Makan mengadap laut lagi lah berselera;)


Omelette Colombo's style ada cili padi- food semua sangat marvellous di sini.


My sister tanya about hygienic level kat sini- Mount Lavinia memang sangat bersih- tandas bau Masala tea:)


Exotic arrangement.


Cantik di keliling hotel ni.


Ramai yang datang berkahwin di sini- kaya2 jugak orang Colombo ni- Mount Lavinia ni 5 star hotel and expensive but everyday ada ajer yg datang buat wedding reception.


Dah siap- naik coach utk meeting.


Ini lah tempat meeting- di Stein Studio yang mahal dan serba baru- tapi in the middle of nowhere- pagi pukul 8.15 kena hantar sampai lah petang 6.30 duduk sini- kematu!


The Glamour studio.


Inilah tempat meeting kita orang- penuh bintang berkelipan di langit studio:)


Ramai lah yang impress dengan keadaan dalam studio:)


My seat- lampu biru ni masuk sekejap2 nampak very nice tapi kalau dah duduk 10 1/2 jam meeting dari pagi…..


Ini lah di bawah lampu biru semua wrinkles, pigmentation semua nampak.


By the time petang lebam mata:) and my mata pun sakit jugak:(


Sampai ajer hotel berjanji dengan delegate wanita dari Macau- we went straight to Coco Spa di hotel- we gave the official dinner a miss:) Biar lah tak makan- massage lagi best- we booked a 2 hr massage:)


Coco Spa by the beach:)


Balik bilik i order gajus grilled with daun kari- sedapnyaaa:)


Papadom with Mango Chutney;)


Then bersedia untuk hari penting esoknya untuk jadi " Kerusi":)

To be continued…..:);)

5 comments:

Dura Zul said...

Wow...best nyer zu..excited nk baca ...setiap kali i bukak flipboard mesti tertunggu2 cerita baru dr zu...keep it up...♡♡♡

eda said...

kak zu !!
bestnye ..
nmpak la best kan hehe ...

so cantik org colombo tu ... cantek sgguh

Neny said...

betul2...cantik sungguh org colombia...mcm hindustan pon ye...

Chekgu Azrine said...

Untungnya u sis..
Serius cantik tmpt u meeting

Norliney Ghazali said...

assalamualaikum akak.. lama nyer tak berblog walking... best nya trip to colombia...

luv,
liney