Monday, May 19, 2014

Malam Tadi...

This week i sangat penat..I uploaded some pictures last night but pengsan after that...:);) So I am uploading it today without any ceritas..see how it goes:) Can pictures tell stories?;):)

Thanks pada yang berkongsi tips buat Chapati and Mungal/Snake beans tu i beli kat Pasar Besar TTDI kat Indian section tu- yang bertanya buat cake guna butter ke marjerin- i used 250 grms butter and 100 grms planta for my butter cake- nak recipe google ' we tell sweet stories traditional butter cake"- In sha Allah ada:):)

 
 

 
 

 
 

 
 


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 


 
 







 
 







Without stories pictures tak berapa menarik right:);)

..

20 comments:

sinuha said...

Aah,
Nak dengar stories..
Btw, nampak sedap kek tu!

Khairul Bariah said...

salam sis....nak tau cerita di sebalik gambar :)

Unknown said...

kak, petai tu digoreng dengan apa... ikan kering ker... leh bagi cara nak buat...

lovely said...

Wahhh...
sis buat saya terliur kat sini..
hihihii..

Haslindayati Hisamudin said...

selalu terliur tgk masak lemak akak :)

Dura Zul said...

Nampak sedap n gebuss betul kek tu...♡

fazianbatrisyia said...

menarik la...byk makanan yg sedap2 nampak kat sini...

Ila said...

Betui...betui...betui.... wants stories plzzz :-)

Nastyna said...

oh oh... belek2 gambar, petai dan ikan kering jugak yang berjaya buat saya meleleh liur. huhuhu

Chekgu Azrine said...

Sure semua ni sedap tau

nor hayati abdul halim said...

cmna akak buat ikn masin grg petai tu ??

izatishop.blogspot.com

Zaila Mohamad said...

A'ah sedih sket sebab sekali scroll dah habis entri akak ni, dahler update jarang-jarang..

please update again with more stories kak :)

Art Lover said...

Hi Azu..
Buat I lapar sangat, umah Tengah puasa ni.
I salute u Azu..rajin segala2 nya.

arinieva said...

betul la kak zu. rase mcm bace sorang2. selalunye ade cite rase mcm kak zu tgh berckp ngan kite. :)

Izzati Amira said...

ni makanan utk satu bulan ke, satu minggu ke atau satu malam?? hehe.. dap nye sateeee...

Siti Asiah said...

kecur liur tengok telur itik masak lemak tu...;)

SM@A said...

Salam Zu ...

Tengok Uwan sembahyang tu, teringat kat mak I.

Malam tadi I mimpi mak I, kami jalan-jalan sambil I pimpin tangan dia. Al Fatihah untuk my beloved mak. Rindu sangat-sangat kat arwah.

Anis Ismail said...

Asalamualaikum Zu,
I'm your new silent reader.Talking about a working mother stress...reading your blog makes me feel so happy and relax.
Btw is your niece Nur full name Nur Aisyah?
If so,she knows me.
Tell her kakak Anisah from the bank kirim salam...

Faza said...

yup..the saying that a picture worth a thousand words doesn't work here. As your words are what makes the picture beautiful =)

Yanti Khairudin said...

Assalamualaikum Kak, boleh share cara masak petai tue? Nampak sedap sangat.