Thursday, April 23, 2009

Bubye to our Vitara

Mama has sold our 3rd car,Suzuki Grand Vitara,mama sayang kereta ni dulu,mula2 kena promote company bagi kereta Wira,seronok betul dapat then it was upgraded to Peugeot 406,one of the best car to drive..smooth,sleek,compact.Masa tu tak sangka dapat drive Peugeot,free pulak plus the shell card..rezki,mama jual kereta mama sendiri masa tu Satria..dapat la duit sikit.Entah camana mama bawak peugeot tu masuk banjir,habis jahanam engine,company kena bayar Rm30K plus, masa tu boss macam bengang sikit mama tak dapat replacement kereta for 1 month..haru jugak keta sendiri dah jual..so mama bought brand new Vitara,masa tu model yang empat segi.Peugeot dah kena baiki company handed back to mama,somehow ada jer problem after that..so mama asked big boss,he was CFO and now promoted to CEO whether mama can change Peugeot to Suzuki Grand Vitara yang company ada,tu la Suzuki kat bawah tu,fully imported price at RM111K after sometimes company offered to sell car to holder mama bought at almost 50% discount.The car is actually given to us like free because we were given car allowance more than enough to pay the monthly instalment to company.(kalau pandai boleh buat saving the allowance for insurance and tax..tapi mama tak pandai pun).sepanjang drive kereta ni tak der masalah.Bila mama pregnant papa bought us new Ford Escape,papa drives his classic BMW and Suzuki mama tu pun tinggal jer la kat lorong,kena hujan and panas,so recently mama put advertisment kat mudah.com..dalam masa kurang 1/2 jam mama dapat hundred of calls asking to buy..sampai ada yang gaduh2..hmm mama rasa memang mama letak harga below market price.So now the Suzuki bawah jagaan chinese lady with 2 small kids at batang kali and mama harap kereta tu berjasa pada dia orang.

Bubye Vitara..now mama nak jual la kereta papa yang dah classic tu..we get kereta lain..hmm what to get?
yang ini menarik banget..tapi kecik actually..brand jer la yang best..

Ni lagi practical..harga pun ok..mama always like 4 wheels after episode kereta kena banjir dulu tak suka kereta rendah dah..tapi kalau yang ni..dua2 la kereta kita 4 wheels pulak..see la apa rezki yang ada..yang penting tak membebankan.


5 comments:

IbuEriem said...

mesti sedihkan klu jual keta y byk bjasa..tp y sonok nyer, boleh sambar keta baru..hehehe..IbuEriem pun suka keta 4WD..keta yang last tu mmg menarik!

Ani said...

New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!! http://eazyshop2u.blogspot.com/

faried said...

pilih2.. ader banyak lg tu wish ker rexton ker
test driver, pusing2 town pastu ckp nnti saya pk dulu la kat salesman tu.. ni la masa nk try semua kate kot...khi3
leh ler tia mia main kejo2 kat blakang tu nnti =)

Sofea said...

nice to buy new car !!!lov tht feeling!!
sad to let go but at same time feels excited to get a new one ya..

job said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社