Thursday, October 28, 2010

Hilang Tak Berganti.

 After so many years,saw this picture again at Kak Nur's FB,mama feels so sad :( When i look at him he is so much alive..as if he never die,never go away..as if he is stilled in his house in Johor Bahru. I am his youngest sister, during his life he always manja me..he was always a strong,handsome,caring Embong (eldest brother) to me..never across my mind that one day while he's still young he will fall sick and pass away..Tia Mia. inilah abang sulung mama,your Pak Long,papa Kak Nur..hanya gambar ni jadi kenangan..mama misses him a lot until now but that little girl on his lap misses him terribly,endlessly...sangat sedih bila Kak Nur cakap "kadang2 Nur terasa sangat nak jumpa dia maksu..tapi tak dapat cari di mana..."Alfatihah to my beloved Embong.

 The Little girl on the lap is now big..she has strong will,good heart..just like her father.

Embong all his life kerja dengan TNB,he loved TNB very much..kalau dia dapat tengok Kak Nur di anugerahkan "Pelajar Cemerlang Tajaan TNB"..mestilah dia proud sungguh..Kak Nur dapat 4 flat 3 tahun berturut-turut.
 Half of Embong cucus..they are all doing okay..Alhamdulillah..

 Alhamdulillah..Kak idah(anak sulung) and kak Nur (anak bongsu) and Abang Az(anak lelaki ke dua) embong dapat menjejak kaki ke tanah suci..Hari Jumaat yang mulia ni Alfatihah pada arwah Atuk and Paklong ya..moga kedua orang yang meyanyang mama ini di tempatkan di tempat orang2 yang beriman.Amin.

5 comments:

Ikin said...

Al Fatihah buat arwah Paklong. Sayu la pagi-pagi jumaat ni. Dah la renyai2 je hujan. Teringat kasih sayang Pak Long.

Tapi takpe, rindu terubat bila jumpa mak long, nur dan yang lain-lain.

**Nur , tiba-tiba rindu kat budak mata hijau yang cantik ni. Jom la jumpa ...

MamaTiaMia said...

Alfatihah..sama2 kita doakan Arwah atuk pun..nanti kita jumpa2 lah ye..maksu buat makan2 sikit masa lunch time kat rumah nanti.

nur aishah said...

mksuuuuu..cedeyyyyyy sgt la..
abahhhh.. i really need u now!
diam xdiam bln 10 thn 2010 ni genap 10 thn abah dah xde..
thax mksu 4ur luvly entry..luv u..thax all my family..
mak,my sisters&brothers..my alang&mksu..my uncles..kak ikin,kak intan,ayan & all my cousins..masa abah xde u all la obor kekuatan sy..
doakan sy terus kuat utk capai impaian sy&keluarga.amin.

annhuzi said...

InsyaAllah Kak Nur u will be berjaya cos ur big family is behind u :)
kak nur pretty macam model arab :)
yang telah kembali berbahgia dengan doa dan kejayaan anak2 :)

MamaTiaMia said...

hi ann..Thank You and InsyAllah..moga orang2 yang telah tiada Di berkati.Amin.