Sunday, October 31, 2010

Merisik Gadis Abang.

 Sabtu,kita ke Rembau rumah paktih,abang anak paktih yang kecik tu nak merisik dan bertunang and paktih buat sekali kenduri arwah.Tia Mia pulak tidur dah dekat nak sampai,bila sampai buat perangai pulak,keluar kereta malu dengan semua orang..macam ostrich sorok muka kat mama,satu benda tak dapat buat,gambar pun ambik2 dari fb kak yus ni.hissshhh sampai hilang subang mama..dah nak balik baru warm up "i like paktih's house"..aiyaaa dah terlambat.To abang yang masih budak kecik buat mama,selamat bertunang,mama doakan yang terbaik..puas mencari gambar budak abang dalam computer ni nak upload tak jumpa.

 Ni Mia yang snap gambar..kesian dia kena ban lama dari guna camera sejak jatuhkan camera dulu..ke rumah paktih penuh kenangan sama macam rumah paklong,mama masa kecik memang kerap ke rumah paktih,belajar naik basikal pun dengan anak2 paktih..mama ingat tiap detik kalau tutup mata terus terbayang masa dulu..so clear..pernah masa kecik mama nakal..pergi tempat sembahyang india...mama buang semua peralatan sembahyang..dah tu seharian mama tak keluar rumah paktih takut..nasib baik bukan zaman arwah sosilawati:)kalau tak parah mama..

Dua wanita dah sama di makan usia,sama tak ada suami..masa kecik berkawan,umur sama,dah ada anak dia orang jodohkan anak masing2..tu lah uwan dengan besannya yang baju kuning..besan uwan emak maktih ni dah bertongkat..Alhamdulillah masih kuat..cuma ingatan lupa..seronok uwaan ke Rembau jumpa sedara2..ni masih tinggal di rembau ni..bising Tia Mia uwan tak balik..nanti uwan balik okay.

Amboi along..bukan main hijau lagi..duduk tersipu malu macam dia nak bertunang ni:)

 Ini anak abang helmi. Yazmin.sebaya TiaMia..masa kecik rupa hampir TiaMia..tak smepat jumpa hari tu..gambar ambik dari fb mama dia si Yuzz..

Nak ambik gambar paktih pun tak sempat..Tia asyik bergayut kat mama,paktih pulak sibuk sana sini..mama snap gambar paktih di dinding masa terima Anugerah aje sebelum balik.Sangat seronok dapat berjumpa sekejap pun banyak kenangan lama timbul..banyak rindu,..makan sentiasa sedap di rumah paktih,sejak dulu..maktih pandai masak..nanti mama cari gambar di Fb abang hafiz..nanti kita share sini...nak tengok jugak Gadis budak abang yang dah di risik..after rumah paktih we went to a Famosa resort..check in one night there..they celebrate Halloween besar-besaran..ada orang yg tanya mama tengok gambar Halloween "you celebrate Halloween ke..of course lah tak kan..kita kan tahu apa budaya dan pegangan kita..hanya setakat melihat,berada dalam suasana tu tak der salahnya..lebih baik tahu dari tak tahu kan..semuanya pembelajaran:)..nanti kita buat entry pasal A Famosa pulak:)

3 comments:

Uncle Lee said...

Hi MamaTiaMia, nice pics. Enjoyed looking at them.
Incidentally, looking at the pics of your two dolls eating ice cream, how you tell them apart? Ha ha,
Thats a very nice pic of you, handsome hubby and your doll.

I looked and can't see any difference. But you sure got 2 dolls there.
Have fun, Lee.

ayan & mama said...

hehe..klakar tgk budak2 tu excited dapat scarry cuppies..

Drama Mama said...

nice hantaran..blue and silver eh? :-) budak2 kalau baru bangun tido confirm lambat sket nak warm up kan. hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com