Wednesday, April 6, 2011

Makan Apa tuuu??..Cakap nak kurus:);)

Pulut kuning with Sambal Udang Petai Meruntun Jiwa.

Heappppp..what are you eating mom?? You said you are on diet!!..he..hee not to worry dear,these are for uwan darlings.Sabarrr..me masak tapi me tak makan,cukup lah makan udang sekor:) lagi pun bau nya tak "Office friendly" lerrr..nanti masuk meeting habis orang nyorok bawah meja bila kita sembur nafas Naga Petai.sekarang musim lah org nak kurangkan berat badan..kat office pun macam2 product lah,i don't feel like buying products to slim down enough with kawal makan ajer lah..itu pun kalau sabar kan:):) Insyallah:):)


These are Tia Mia's breakfast,packed ready to go to kindy.

The two girls tak lah makan sambal potai but they have : Honey Stars cereal with fresh milk, runny boiled eggs and strawberry with cream..cewahhh strawberry with cream lagi pagi2 dua orang ni:)




These are yesterday's picture, i made pink ice popsicles..they loved it very much,sayang nak makan tu..pegang jer dulu;)


Pink strawberry milkshakes popsicles with stars on top..i put in some "stars" for cuppies inside the popsicles..so it is really "amazing' to the girls..they said "It is so beautiful mama, we loveeeee it very very much"...Thanks girls:)


See sayang nak makan pegang ajer dulu:)


These are what i have on my office table for the kunyah2 craving: dried Apricot and kekacang:):)

Nak start exercise entah bila2..my office has gym on the top floor,those who really discpline will go there during lunch time and work out:) May be i shud activate my treadmills balik lah..Today already Thursday,time flies do fast kan..macam tak terkejar:) No complaint,Alhamdulillah Allah,we gonna be busy this year,so many events to celeberate:

May: My Anniversary, June : Tia,Mia,Uwan's birthday, July : My Birthday, August : Papa's Birthday..then puasa, raya and we really looking forward to September..it's going to be Spring in Australia and we wanna go thereeeee..huishhhhh penat lah kerja rasa tak sabar nak cutiii ni..tapi kena kuruih lah dulu..baru ambik gambar pun senyum:) happy Thursday Everybody..To those tinggal comments and tengah usaha nak kuruih jugak..GO,GO Girls..lets get kuruih after that we reward ourselves okehhh;);)

9 comments:

Idida Aziz said...

azu...dh ok dh tuh...sodap pulut dgn sambal tuh...hehehe...makan ler :D....kita lak tang makan yg pyh nk kontrol tuh...bf lagi pon, lg cepat lapor...exercise lg la tade masa...part lain tade prob sgt wpon ikut usia lengan pon dh besar skit...hehehe...tp tang porut tuh aduiiiihh sudah kembang 3 kali mmg pyh pulak nk kempis...

hmmm....nanti nk cari gak la popsicles molds tuh...menarik sungguh...mesti nafisa dan uwais suka gak...

Idida Aziz said...

ohhh kedai RM5 Hinode la tuh.....mmg menarik sgt tuh...pica tgk gambar tia mia nih pon dia dh sibuk nk aiskirm mcm tuh jugak...best ni tak sabar nak tunggu husband ajak kuar nak gi beli...ada bb kecik ni kalau tak kene bawakkan mmg tak keluar la kan...hehehhehe

eB ezrin said...

singgah sini pas bacer intrend... like it.. polo u :)

zeta said...

wahh..senyum uwan makan pulut ngan sambal petai tu..hee..telan liur i kat sini..
i kat ground floor ofis pon ada gym..dulu blehla g exercise time lunch..now dah xboleh..gym hanya bukak lps office hour..sbb ada kecurian alatan masa bukak time lunch dulu..so sad..xdpt pergi lg sbb after office hour..nak kejar blk amik yaya..

Hanis Azla said...

klu i mesti cuit juga sikit pulut & sambal udang petai tu.. he..he..

4 Kay-E said...

Nak kurus juga............. heheeee..
tapi nak makan mcm2.. :P

Nadiah said...

Zu...tak payah la kurus sangat.Badan you dah cantik sangat,sesuai dengan tinggi and mother for two.
Just maintain saja ya.

MamaTiaMia said...

Hi idida, bukan kedai hinoneda tu,tapi kedai jepun yg jual barang2 dapur tu kat OU,outside Coldstorage ada.

MamaTiaMia said...

hi eb ezrin,thanks follow ya,salam and selamat berkenalan.

zeta,tu lah gym ni memnag nak displin betul,otherwise tak pergi lah jawabnya kan.

hanis,i makan gak udang tu he..hee and the petai of course.

ita,you mana gemuk,cantik and molek sajo:)

nadiah,bukan nak kurus mcm model tu haaa..itu memang dah melampaui zaman,cuma nak ringankan badan sikit supaya boleh pakai baju2 yg lama..jimat gitu;)