Friday, April 8, 2011

Precious.

Salam Jumaat:);) Thanks for the lovely comments and emails;):)Really appreciate it:) And he..hee..ada yg cakap jangan kurus sangat..thanks Nadiah..bukan nak kurus sangat,cuma lately ni makan banyak sangat pulak,so cepat2 sedar and kawal lah makanan,harapannya dapat lah pakai baju2 lama dgn selesa ..kan jimat:);) Yang utama adalah sihat mintak pada Allah Sbt sihat sentiasa dapat menjaga diri sendiri dan the loved ones..health is really precious..once tak ada,semua duit, harta tak lagi berguna.

Oklah gambar penutup untuk Jumaat minggu ini..semoga semua orang dapat berehat di hari minggu ni..spend your time with the loved ones..time flies so fast okayy..today is already 8/4/2011..in no time puasa,raya.then habis tahun 2011..moga kita panjang umur,sihat dan dapat bersama org2 yg kita sayang..do things that you wanna to do..don;t tangguhkan..luahkan kasih dan ucapkan sayang sekarang jugak..pegang tangan dan beri pelukan,sangat seronok bila dapat balasan..beban yang berat terangkat dengan hanya satu senyuman atau pelukan.If you are reading my blog and you are next to your loved one,gim him/her a hug and a kiss now!!!..Does it feel good?Can you see the look on his/her face and can you see your own face..it is glowing with love..blood circulates perfectly..good for heart too:):)




Morning breakfast at Office..lots of fruits for me,lucky kat cafe ada jual pagi2 tu..sprouted bread and my "little indulgence@kuah dhal with hardboiled egg"...cicah sprouted bread..sedap jugak.



Uwan pagi2 bangun mesti nak nescafe secawan..sebelum goreng nasi kat uwan,uwan makan lah mat salleh breakfast dulu.mushroom soup with buttered toast.


Ada yang tanya pasal popsicles moulds ni..beli kat RM5 shop,kedai jepun tapi bukan hinenedo tu..kedai jepun yg jual barang plastic tu..kalau kat OU ada outside cold storage..


Bagus sebab dia ada water spout,bila dah terbalik kan ice tu bila cair sikit,kids boleh hirup dari spout tu..more fun.


Ada tanya pasal the stars..ini lah yg saya letak..stars utk letak dalam cup cakes tu..saja nak bagi Tia Mia extra happy:)


And saya tak gun air bila buat just guna fresh milk,macam yang ni beli fresh milk perasa strawberry,tambah honey sikit sebab pop ice nak manis lebih sikit kan...at least bebudak hisap fresh milk and bukan ice ajer.


he..heee ini gambar today..ada rasa kurus sikit lah lepas seminggu lebih kawal makanan..so saya posing boleh nampak semua muka..kih..kihhh..perasan lebih ni..timbang belum lagi..tapi rasa bagus bila pant dah longgar sikit..jeans lama boleh pakai..duduk depan cermin bersila muffin top pun macam dah hilang..bila tahan nafas tu nampak macam flat perut..cewahhhh..kihh..kihhh..bottomline whatever made you feel good, is good for you..bukan untuk org..tapi utk kita sendiri..kebahagiaan yg kecik2 macam ni..tak impossible..so kita buat dan tunaikan;):) happy weekend everybody.

3 comments:

zeta said...

hepy weeknd mama & family.. :)

Umi & Famili said...

i really feeling good bila baca blog ni.thanks for the inspiring entry...happy weekend jugak buat tia mia n family..

Salmi said...

havee a good weekend..:-)