Monday, July 11, 2011

Monday No Blues:)

Yeserday penat jugak seharian di office,ambik Tia Mia lambat dari kindy,dah hantar balik semua,capai file terus pulak masuk meeting..ingat dah terlambat tapi semua orang tak sampai lagi:) By the time habis meeting at 5pm lembik ajer berjalan turun dari meeting room..lalu kat our Human Resource,tinjau lah dua kerusi massage yang ada kat situ,jenis yang masuk duit tu..terasa menggamit ajer suruh duduk..tapi tak bawak duit pulak..then ada lah staff hR yang baik hati sponsor me for 3 mins..duduk dia masukkan duit lelap mata..aduhhhhh heavennya..so ekluar lah camera,snap gambar ingat nak lah publish kat entry..tengok gambar..haaaa..haaa so 18sx muka..macam berada di kayangan dengan dewa2 ganteng! kihhh..kihhh..so today i will go to HR again with RM5.boleh berurut for 15 mins:) That is the plus points working here..banyak yang seronok2:) On the way back fikir,tak nak masak lah malam tadi..fikir nak berenti Hassan ayam kampung ke,beli lauk kat Sari Ratu ke..tapi tak ada lah yg rasa selera..so balik masaklah jawabnya...ada yg bertanya sempat ke? tips nya kalau masak petang2 jangan masak yg complicated,tak perlu yang kena tumbuk cili bagai atau yang kena rebus lama baru nak empuk.


Terbaek dari ladang! Ahakkksss..yang dari ladang cuma daun kari tu..itu pun sedang menumis bawang and rempah kari teringat daun kari..suruhlah Tia pi ambik dalam pasu kat depan..uishhhh berlari dia seronok.Masakan yang senang dan cepat macam kari dan lemak putih ni lah..kari tak payah tumbuk2 apa,tumis bawang masuk rempah kari,serai,daun kari. santan,semua bahan hingga empuk dah siap.Lemak putih pulak letak santan,sayur,bawang bilis,biar mendidih dah masak,..buat sambal sikit,potong timun..selesai,masak at 7.00 by 7.25 habis:):)


All for One and One for All! The 88yr old and 4 yr old..Alhamdulillah masih dapat bersama..cermin besar kehidupan dua orang ni.




Uwan ni baru balik tidur 3 malam rumah maklang..rindu lah kat budak2 kenits ni:) dah tak boleh berpisah dah uwan and kenits:)


" Haaa what do you want from me..bleeeeee?..tu kerja dia orang ni..bergaduh tak habis2..kalau mama tak layan pi mengadu kat uwan..mesti dapat layanan punya..dia orang kerobek drawer uwan keluar segala benda pun uwan biar ajer..kalau dg mama  kenalah "semut api"


Macam2 cari dalam bilik uwan..jumpa tit bits uwan lah...Love,love ya:)

7 comments:

Hanis Azla said...

lepas rindu pada uwan time.. seronok tgk si kenits tu dgn uwan.. tia mia pun kena semut api juga from mama yer.. ingatkan anak2 i aje yg kena.. ha..ha..

Zoe said...

walaupun dah 88 yr,kecantikan uwan tetap teserlah

Mayyonnizz said...

hi, i rasa uwan nih dulu mesti cantikkan..sharp features... and u pun ada iras2 uwan tau... yerlah mana tumpah nasik kalu tak ke kuah kari tu kan..hehe... :P

tia mia baru 4++ kan..nampak mcm dah besar pulak bila bergaduh haha

Mayyonnizz said...

ada gambar uwan masa muda tak..ececeh..suka2 hati je nak request :P

Mamasya said...

Balik office masak mmg penatkan tp masakan di rumah wpun ringkas tp menyelerakan.MTM citer ttg pokok kari dr ldg...teringat pokok kari kat umah di Msia...apa jadi agaknya...jgn2 dah kering kontang.
Wan tia mia wpun dah 88 thn tp nampak cergas.Wan tak boleh pisah lama2 dgn tia mia ya....hari2 bersama,pisah kejap tentu rindukan.
mcm2 xtvt tia mia masa week end..tentu seronok hari minggu dihabiskan masa bersama...

Salmi said...

first nampak uwan senyum..sweet...happy tengok tiamia :-)

MamaTiaMia said...

hanis azla..memang kena semut api sekali sekala kan..kalu tak hmmm tak berapa jalan saikologi ajer;)

salam zoe..wahhh uwan said thank thank you:)

mayonniniz..tu lah gambar uwan masa muda2 sangat tak ada lah,my arwah father pun dah banayk hilang gambarnya,tapi selam i ingat rupa uwan macam tu ajer..and my arwah father handsome orangnya di mata kami.Alfatihah:)

mamasya..memang betul..kalau masak sendiri puas hati kan..simple pun sedap..beruntunglah mamasya boleh try macam2 resepi di sana.

salam salmi..dah tua ni kadang2 uwan nampak serious,kalau senyum tu memang betul2 happy lah tu:)