Monday, July 30, 2012

Special Entry&Terima kasih to Kak Nur Paris/Trengganu:)

Salam Mamasyaza,kasihredha(bila nak pi paris:);),susumanis (terimaksih byk2,ingat my birthday ye..Alhamdulillah moga kita sama2 diberkati)aeinio(insyallah),greetingsfromengland(i love your lovely entries!),Hanis azla,pacific blue:):)

And To Kak Nur;this entry is specially for you! Terima kasih Kak Nur,budi baik di kenang sampai bila2;) Tia Mia misses her kak Lily:);)
Ini cerita meeting an online friend,which turned out to be so great and wonderful as the people we met there so baik dan berbudi bahasa:) Actually selama ni tak lah kenal sangat Kak Nur ni,she is my silent reader kan Kak Nur tapi bila Kak Nur found out that we are going to Paris she sent email to me,kita berbalas email,then sms and phone..finally kita berjumpa di Paris:) First day jumpa we pergi Angelina cafe..tapi banyak gambar dalam macbook saya lah Kak Nur and my Macbook crash kena hantar kedai utk retrieve dulu..hopefully okay banyak gambar dalam tu.
So the follwoing pictures were from our second last day in paris,we went to kak nur's apartment at Puteaux La defense utk tumpang our luggages,sebab nak bawak naik train semua ke Geneva susahlah.

So jom see our great day together:)


After our outing to Rue Cler market we took a cab to Kak Nur's apartment kat Puteaux (susah lah nak pronounce ni..kalau silap bunyi mencarut kata kak nur,sebut yg betul "putu") kat La defense,area ni banyak new and tall buildins,office building,more like KLCC area.So ni dah sampai apartment Kak Nur dia tunggu kat bawah,Tia Mia pun bersantai2 kat apartment dia yang luas:)


The girls making themselves comfortable.


Awesome lah view kat kitchen Kak Nur..rasa nak masak tiap2 waktu kalau macam ni;)


Potong bawang pun seronok kan:)


Boleh nampak kindergarden dari kitchen Kak Nur..seronok kalau hantar anak kat situ.,..boleh nampak dari dapur kalau dia ada outdoor activity.


Area kitchen Kak Nur.


Masak apa tu Kak Nur bau sedap:)


Hmmm no wonder it smells nice,sup daging trengganu rupanya;)::) sedapnya nak makan sejuk2 ni:)



Dua orang tak malu menunggu makan...cepat lah kami mesra,padahal inilah kat paris ni baru jumpa..tapi dah rasa selesa)


Menunggu sambil menengok view di luar.


Sandwich sedap kak nur beli di kedai arab.


Eclairs yang memang sedap,my favourite ni..lembut with chocolate in the middle..yummmm


ni cherry kat rumah Kak Nur kami pun ada bawak dari market.


Pemanis2 mulut


Tia Mia suka lah tarlets ni semua.



Ini Lily anak tunggal Kak Nur yang sangat lampai dan manis;)


sedaplah sup Kak Nur.


Tia berangan..Kak Nur buatkan Tia Mia special tea;)


Ada special kids tea perasa gummy bear kak nur beli di outlet;)


View yang cantik dari verandah tingkat 14 kak Nur..tapi seram lah Tia Mia berdiri kat situ.


Jom masuk girls..mama seriau..i am always scared of high;) tapi nanti kat switzerland we naik mountain okay:)


These two girls bukan tau seriau;)


Lovely river view.


Tia Mia adore Kak Lily very much.


haaaa Kak Nur nak tunjuk apa tu? nak start runaway show for handbags already?


Wahhhhh Tod's..telan air liur;)


Okay model are you ready? First with Dior okay;) Ohh Tia loves this one,she said matches her socks and dress..berangan ajer lah Tia;)


Then Chanel..wahhh Tia black suits you well..hee..hee


Ohhh yeahhh i ll go for YSL:)


After makan we jalan2 ke area office daddy lily not far from the apartment.


Jom jalan2 La Defense.





Modern and high tech structures here.


With some unique landscape.


many highrise modern building totally different from central paris.


Then the girls jumpa carousel terus meleleh airliur.



happy us:)


We found the giant thumb.


Nice place to shop and hang out.


We minum petang kat dailymonop while waiting for kak lily's papa nto finish his work and come see us.


The girls tak berenggang dengan 13 yr old Kak Lily.


The two papas finally met and they clicked well;);)


We had a great time..muarghh muarghh hug hug Kak Nur and Lily..ada rezki we jumpa kat Malaysia raya pulak ye:):) we brought back sweet memories from Paris and La defense;):)

11 comments:

kasihredha said...

Bestnya dapat jumpa org msia di Paris...suka apment kak nor juga.

Kalau di trengganu, kami panggil singgang daging ..sup tu :)

susumanis said...

salam mtm, org baik insyaAllah jumpa org yg baik juga kan, suka singgang daging tu, mmg best hirup panas panas, hirup pulak kt paris kan, cantik tol view dapo k nur, mmg yg x suka masak pun sure suka dok dapo berangan, hehe, model kecik ada gaya la :-)

mamalisa said...

salam terliur singgang daging...dap dap nyer

nak cherry
nak strawberry
nak cherry
nak strawberry

melelehssss

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. dpt bertemu dgn keluarga yg baik2 lagi manis.. mmg nmpk close sgt tiamia dgn kak lily yg sg sweet tu.. semoga persaudaraan yg terjalin berkekalan hendaknya.. kak nur, i adore ur apartment.. suka sgt..

shamsuhada said...

salam azu... happy belated 45th birthday..semoga di bawah berkat & rahmatNya sentiasa..masih lagi look young..bukan hanya TiaMia rambang mata..aku pun sama, boleh meleleh air liur tgk berry2 tu semua dan view yg cantik2...bila nak sampai Paris ni?????

shamsuhada said...

azu...lupa pulak nak tanya... handbags yg Tia Mia gayakan tu bukan u yg punye ke? hihihi...hadiah besday kut...

kaezrin said...

saya pegi La defense tgk ofc hubby ari tuh..oklah quick impromtu trip...

i wish i can have more time..nnt nak kena berguru ngan kak zu...

Anonymous said...

Salam Zu...wahhh bukan main,ada special entry for me?TQ TQ TQ...ok,sebelum lupa,happy birthday Zu,semoga panjang umur dan di bawah lindungan Allah sentiasa...stay sweet,ok..
cantik pulak rumah dlm gmbo ni ya..hehe..and river seine nampak sgt cantik..Zu tak amek gmbo eiffel tower from my balcony eh?dapur punya view tu,hari2 knur snap gmbo during sunset,maklum le,time tu lah bergelut masak for berbuka,and sunset view change everyday.
Zu,TQ very much for visiting us,memang sgt seronok bila jumpa sesama Malaysian ni.and you,Azam and the girls are very nice.We really miss you guys,kak Lily sentiasa sebut2 the girls..jumpa lagi nanti ya..sure everytime masak soup daging akan ingat you..TQ Zu..
From:KNur-Trg

greetingsfromengland said...

lovely entry! especially the warm hospitality of fellow malaysians! next time visit cotswolds singgah my place pulak okay, close enough to pop by. happy belated birthday to my dearest blogger friend, may Allah bless you always!

PINATBATE said...

Orang yg baik akan dipermudahkan Allah..bertemu dgn orang yg baik juga..;)

Nur-nba said...

Happy Belated Birthday Kak Zu.. (Nur memang tersangat lewat nak wish akak ni.. maklumlah baru jumpa blog akak ni bulan September).

Suka melihat kemesraan akak berdua.. Layanan Kak Nur pada akak macam dah lama kenal je.. Bertuah akak dapat rakan blogger baik dan ikhlas bersahabat seperti beliau.. Suka kami membaca dan melihat gambar2 pertemuan akak ni.. View rumah Kak Nur memang cantik.. terpegun kumelihatnya.. :)\