Sunday, June 28, 2009

2nd Birthday Party at Monterez Golf and Country Resort

Alhamdulillah dan selesai majlis makan2 2nd Birthday Tia and Mia at Poolside Monterez Golf and Country Resort last saturday 0n 27.06.2009,their actual birthday was on 24.06.09. Mama suka hati sangat sebab kak ikin buat cake birthday yang sungguh cantik,fisrt time dia buat but it turned out to be so nice and beautiful,tak payah tempah kedai lagi dah masa depan:)Maklang pulak buat cup cakes yang sungguh cantik2 dan sedap,makcik goreng nugget dan pakcik baca doa.So rasa happy, apart from we ordered food from the club the rest semua buat sendiri both families mama and papa hadir and kawan2 mama and Tia mia too.Thanks to everbody yang attend, dapat jumpa triplets auntie linda,ghazi encem anak auntie linda photog dan semua wonderful people.Mama penat tak habis lagi,Tia Mia bad mood sikit masa awal takut belon meletup so berkepit mama papa.After event selesai at 6.00 semua family singgah rumah baru Tia Mia at Monterez untuk sembahyang asar,tak ada apa lagi kat rumah,no furniture etc except kitchen cabinets and few rugs mama bought from ikea but we had wonmderful and great time there,duduk kat verandah depan rumah sibuk bukak hadiah.Mama tak bagi bukak semua nanti Tia Mia tak appreciate,so bukak a few dulu,they really happy ,we dapat wonderful books,dresses,toys etc..and of course the bigger than life present is from kak ayan and maklang..2 hamsters..until today masih dapat lagi from auntie narimah (mama suka sangat),mimie,bie and roza..mesti tia mia happy lagi nanti,at least macam last year 5 months tak beli toys.To friends and families enjoy Tia Mia pictures below.

The girls with lovely hadiahs.
Cantik sangat cake kak ikin buat ni..we hias sama2 kat rumah.

Tia mia geram tengok the cute things on the cake..

kat dalam choc cake yang sedap kak ikin buat..

cake for twin girls..
cake on the table..ready to be cut
cuppies maklang yang yummy licious.

semua suka cuppies maklang ni..

makcik pulak goreng nugget

Tia takut kat belon meletup tapi sibuk pegang belon jugak

Tia khadeja with her summer dress and loafer..

Papa masa sibuk2 nak gantung belon..

the venue..

"ashik tia got eloon.."

the eloonn..
siap2 nak blow cut cakes

yey..we are ready to cut the cake

pakcik@ashik baca doa dulu..

thanks baca doa ashik..


panjang doa ashik ni...

Mia and papa..
Mama and tia..

kecoh2 ni..

tia and mama..the comot girls,

Tia asyik nak berkepit..takut eloon meletup
ashik layan the two girls..dapat hadiah hamster dari kak ayan..
ashik dokong dua2 sampai ashik sakit pinggang lahhh

girls and ghazi encem..
mama and auntie linda(mama's boss),she got triplet plus one 4 years old boy and mama got twins,we got pregnant dekat2 jer last time selang 3 bulan,so wonderful satu ofis,triplets and twins..

kael,the daddy,mila,tia,mama,ghazi,kyra,the mummy,mika,mia and papa

elonn..elonnn

uwan..makan time uwan..

auntie niza dengan budak wildan yang baru bangun tidur..bad mood sikit lagi ni..tapi jumpa cup cakes terus ngapp la wildan..
kat rumah monterez..tengah sibuk the girls nak bukak hadiah

"mama cepat2 bukak..cepat2.."

in front of our house..santai2 at our verandah yang belum ada handrails lagi..

duduk2 sini sampai maghrib...

kak ayan melayan tia and mia..

gambar belakang mama yang kureng senonoh sikt..garuk..garukk..

huishhh beriya kak ayan merobek..

kat our outdoor dining..kak ikin dah tersandar konyang..
the bigger than life present..2 hamsters from kak ayan..now tia mia panggil nama "doi"

the next day bangun tidur terus nak jumpa doi

17 comments:

nerry nerry strawbery said...

zue, cantiknye verandah tuuu aku dah terguling2 ni jeles... he he kak ikin punye kek superb betul ... best la...

MamaTiaMia said...

ishh ko nampak rumah jer kan..banyak tak der benda lagi ler..handrails tak der lagi,fan tak pasang lagi lah..apa pun alhamdulillah dengan yang ada.

Ikin said...

Suka la everybody love the cake.TQ TQ.
Tapi fondant ready made... :)

Memang penat ari tu...penat makan and burak. Hehe. Rumah maksu macam resort la...cantekkk
Gambar dari depan tu cantik betul . Gambar ikin kekenyangan tu yang tak cantik. Muko golap berminyak...haha. den konyang makan cili kering sodap.

Tia ngan mia happy betul...dengar suara diorang je...'besh...besh''nanakk''cepat...cepat..'hihi
Ayan kena buli ngan budak tonit...

4 Kay-E said...

Happy Birthday again to Tia&Mia..

Azu,
cantiknye kek Ikin buat.. Boleh order plak pas ni :)
They are getting bigger & very sweet...

Good to see everyone is happy...

Till we meet someday :)

KaklongNiza said...

EpPy BesTdaY Tia Mia... (from Auntie Niza,Anis,CT&Wildan). TQ sbb jemput we all. Wildan lepas bangun tiduq..happy je nak makan ayam goreng fav.dia,nugget&cupcakes. Ciann dia nk mandi kolam tp x bwk seluar mandi dia.

Bday cake cantik le..tp rugi x sempat nk rase...mesti sodap!!

annhuzi said...

semua nya cantik. nampak best sangat the party. hadiah so banyak, best la tia mia. jaga hamsters baik2.
yang paling cantik, i must puji,
is the cake. my fav colour. i believe rasa pun tentu sedap. sure can make gd business.
and the verandah...ooh so cosy.

MamaTiaMia said...

ita, boleh aje tempah dengan ikin nanti,hopefully we met oneday.

ann,ikin likes to bake,her cake is sedap sebab tu tak tempah this year kat orang lain sebab kadang2 for birthday cake when they use fondant to decorate cake kat dalam tu jadi keras..hmm so much to do with the verandah ann:)

auntie niza, nanti mama tempah satu cake bawak datang office ok.

Linda Latip said...

Tia & mia..ops..salu la kan tertukar heheh sory sbb slh tag..tp msa di bday dah boleh cam mn tia n mia..dlm gbr acik fail lg hehehe.. anyway yes, thanks fr having us there. n for all the great food..muffin n kek yg sedap dan cantikkkk! pndi kak ikin wat! ehe

Ghazi dh bwk swimmin nappy sume..tp sbb ummeh tk bwk baju mandi so terbantut usaha Ghazi nk terjun dlm pool..

tp overall, Ghazi sgt enjoy the party tau..huhu Thanks sooo much! Ummeh pn enjoy!

Samcun said...

Wahhhhh sangat impressed dengan kek yang Ikin buat .. wowweeee!! boleh order ni :P
Anyway kak azu sorry sangat tak dapat menghadirkan diri.. bila lah agaknyer boleh jumpa si kecik Tia Mia comel nih

MamaTiaMia said...

tak pe la sam..ada rezki kita jumpa ok..sam jgn makan durian banyak sangat tau..panas tu.

fauziah said...

Hi Kak Zue, haaa...dah add link to my FP!!. OMG, Kak Zue cantiknya verandah.. so cosy, pandainya u ID' ke panggil ID dtg design? mmg harus simpan link you ni kak zue, utk idea yg baik.. ;-)

Happy 2nd Birthday to Tia & Mia.. Gif pun Aug ni nak 2yrs.. ntah sempat ke tidak la nak celebrate kat sini. Last saturday ramai rupanya yg celebrate birthday party. Linda pun ada tu with her triplet, so cute. Tia Mia pun..wow so cerdik tu.. read past entry berani ye dgn boys kat Mcdy tu main slide. :->

MamaTiaMia said...

gee, i tak pakai id laa..no money:) all from the heart:)

ins hassan said...

frust sb tak dpt join party org kaya!!!hehhehe...sory la mamatiamia,sb bondaku berada di sini dan dia tak brp sihat...HAPPY BUFDAY TIA & MIA!!!!

Drama Mama said...

wah bestnya birthday party! meriah

Nur-nba said...

Nice cake... Meriah sangat..!

Anonymous said...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You've done a formidable job and our whole community will
be grateful to you.

Also visit my blog: cheap fish aquarium decorations

Anonymous said...

Every weekend i used to visit this web site, as i wish for enjoyment,
for the reason that this this web page conations genuinely pleasant funny data too.


Also visit my web-site - Residential LED Lighting