Wednesday, June 17, 2009

Early HAPPY FATHER'S DAY WISH!

Papa we love you sooo muchhhh..muarghhh..muarghh..early wish from us as papa gonna be away this weekend during the father's day(hmmm..tak suka la..we cannot celebrate like last year..papa has to go bangkok with TPM entourage).So mama buat early entry ni..we thank papa for everthing, his love,understanding,patience and all the things dia buat untuk kita. Papa is a man of principle,he can be tough especially masa kerja but he got a special 'kesabaran" with mama as mama banyak pun keras kepala jugak..he..hehh..now that he got two daughters yang mewarisi perangai mama :) he got to panjangkan his kesabarannnn. Despites his kesibukan with kerja papa has always be there for us,penat macam mana pun dia balik lewat dari meeting tengah malam pun for sure pukul 12.00,3.00 pagi dia bangun jugak buat susu untuk you both,sebab tu mama tak dapat train you all supaya tidur through out the nite without susu,papa kesian takut anak2 dia lapar.Papa tak pernah hilang sabar, masa mama pregnant mama sakit teruk and life was miserable for the first 4 months,mama sakit kepala 24 hours macam nak pecah,mama always marah2,bad mood all the time,papa lah tempat mama melepaskan semua kemarahan,papa bertahan tak hilang sabar,masuk 7 bulan pregnant mama was so heavy,tak boleh buat apa,kaki bengkak macam gajah,papa kena buat semua untuk mama..whatever it is, every single pengorbanan,kesabaran is so worthy...there 4 of us now..some people would have to spend their life alone for the rest of their life..ALLAH has given us love,lets be syukur all the time,lets not forget. Again, Happy Father's Day Dear,Happy Father's Day papa.


Picture of you both with papa when you were 2 months old.

Papa loves you very very much..kalau ada nyamuk papa tak tidur until dia dapat bunuh nyamuk tu.

At DSH tunggu mama,papa tidur dan pergi office dari Hospital sebab mama kena masuk hospital awal lama before ceaser.

Long awaited has arrived..papa is so happy



Mia was so small and fragile..you were 1.7 kg only.

We took Tia back first,mia had to stay at special unit until she reached the ideal weight...mama and papa were devastated at that time..

Both bulat masa kecik..

HAPPY FATHER"S DAY PAPA..WE LOVE YOU SOOO MUCHHHH!





8 comments:

zubye said...

suwittt nya entry ni.. terharu lak tengok.. ye lah sebagai bapa walau camne penat sekali pun dia mencarik nafkah buat isteri ngan anak2, dia tetap akan penuhi permintaan kiter walaupun dia rasa susah nak tunaikan tapi dia tetap cuba sampai dapat.. esp for anak2.. sebab bagi dia itu satu tanggungjawab. i realized this start from my babah.. and now dah ada suami.. suami pun camtu.. then tengok father in law pun camtu.. walaupun dah tua.. tanggungjawab tu masih ada dalam hati mereka sebab dah biasa memikul tanggungjawab.. walau anak2 dah kawen nanti.. masih tetap ada kerisauan di hati mereka.. kalau boleh mereka nak pegang tanggungjawab tu sampai bila2.. sebab bagi mereka biarlah mereka susah asal anak2 senang dan bahagia..

Alamak.. i dah sedih.. as for us this weekend i dah kosongkan my photoshoot slot just to celebrate the father's day..tapi belum plan lagi nak buat apa.. maybe a special photoshoot of irfan and his dad.. perhaps :-) then banjer him makan2 kot :-)

ok.. to Tia & Mia's papa.. happy father's day to u :-)

nerry nerry strawbery said...

untie nerry dah dapat card invite birthday nonit comel.. nanti untie nerry poi boli gaun colorful summer bare back dgn topi anyam besar tutup satu badan mcm sangkar ayam...

Linda Latip said...

happy fathers day to papa tia n mia..mmg pgorbanan seorg ayah lain dr mak..tp nevertheless as much important as a mom is..

yginsaf4 said...

sweetnyerrrr kanns..

MamaTiaMia said...

untie nery,we tak sabar nak tengok untie nerry pakai bareback ni:)

annhuzi said...

ya tia mia ur papa does look like a very sabar person. both of u must learn sabaring skills from him ;)
mama tia mia untung tau dapat hubby penyabar and u all surely appreciate him.
tia mia u look so cute as babies. now pun stil maintain cute ;)
me pun kena sabar for the dream land ;)

Mummy Nini @ LyNN said...

speechless...

Nur-nba said...

Sungguh tersentuh dengan entri ni.. Tia dan Mia patut baca bila mereka dah pandai membaca..