Thursday, September 10, 2009

The Big Bad Wolf has Escaped!

Today is no more cerita Chenta..nanti bila mood chenta datang balik cerita lagi..today is cerita seram okayyy..the big bad wolf has escaped and running amok.Where??..It was at Laura Ashley!!!The big bad wolf must have something against the Brits that it ran amok there..ha,hah..hahh..haaa the big bad wolf is mama's shopping nafsu la..dah lama mama ikat kat dalam badan ni..ingat simpul mati tak keluar..rupanya simpul plastic teh tarik jerr..tapi hari ni memang berbaloi la shopping at Laura Ashley because it is not 20% or 30 % but selected items are up to 80% or 70%..so pants yang harga RM500 dah tinggal RM100++,blouse RMRM300 dah jadi RM90++..wahh so gumbira.Ye la kalau tak just imagine nak beli dua helai baju kat Laura Ashley Malaysia ni mesti jadi hampir seribu..memang lah too much for mama yang purse tak tebal ni..kecuali masa pregnant dulu..blame it on the hormones..masuk jer LA meleleh air liur, sebab takut you both meleleh airliur bila lahir mama pun beli&beli..now you' ve got to thank mama..tak de airliur meleleh..airmata papa jer yang leleh leleh..ha..haaa..

Gumbira hari ni..walaupun pocket dah kosong..

Sebab kak ikin tak sabar nak tengok..so mama tunjuk skett kat sini..the wide bottom pant ni is price at RM499 and the blouse is Rm299 now is less 70%..and bila pakai so nice and selesa..tak boleh resist.

Another pant yang tak boleh say no..mama match it with this red top,the material is soft and cooling..
The bootcut jeans..nasib baik ada size 10 lagi..kalo tak..leleh air liur..less 50% plus anonther 10 % for MJ cardholder...

Inilah hasil rembatan,tak sabar sampai jer opis terus tengok lagi..tapi kata kak ikin kalau sales pun tapi rembat 9 helai..tak do la jimat mana..ye ke..takkkkk laa..jimat ooo..sebab nanti 9 bulan tak payah beli baju..hehhh..hehhh..walaupun secara pahit mengakui memang pocket dah kosong..and there's no assurance on the 9 months holdback period tu..

(picture taken from kak ikin's blog..gambar masa bukak posa at pakchik house hari tu)

Perasaan tuan punya blog cam kat dalam gambar atas tu lerr..gumbiraaaaa jerrrrr...siap duduk terpusing badan..walaupun bukan duduk kat swivel chair:)hakikatnyke mall hari ni nak beli sepeket curry paste sebab sejak semalam teringin nak makan yong tau foo curry..tapi..apakan daya..terpesong sudah hala arah...tak pe nanti singgah pasar segar..buat yong tau foo curry yang kaw gilerr supaya perut papa penuh dan bila tengok shopping bag bersepah dia dia senyum jer..

p.s ingatan kat diri sendiri since semua baju beli tu looks nice kalau tak buncit so after posa tak boleh gumuk..makan lemang nanti kena ingat..nak slurrppp tulang pakai straw nanti kena remember..nak pulun nasik dengan sardin goreng pun kena sedar...
Nota kaki ; Salam to Gee Riyadh,Gee saya tak boleh tinggal komen kat FP awak ler..asyik not allowed jer..thanks for the wish and selamat menyambut hari raya kat gee&family yang jauh di perantauan okayy.

10 comments:

Ikin said...

wahhh...jeles...jeles...
grey pants tu cantekk nyaa....nak satuuuu
tapi jauhh...tak dapat nak curik masa pergi...tolong...tolonggggg
nak cardigan colour gelap satu...tolong....tolongggggg

Ikin said...

tolonggg...tolonggg...hahahhaa...kes jeles ngan tak puas ati...nak cardigan

MamaTiaMia said...

ha..haa..kena tunggu hari isnin ler..esok saturday nai pi collect biskut raya lak..cardigan banyak ler kena tengok sendiri..nanti la den beli satu..kalau tak suko nanti den pakai sendiri.

yatie said...

banyak2 nafsu bolan posa ni.. nafsu yang satu ni tak bleh tahan. Hik...hik..hik..

Drama Mama said...

wow! dahsyat nya banyak sungguh hasil rembatan big bad wolf, beraya sakan ehhhh. hehehe

bellanabel said...

ohoo..siri mama tia mia soping raya yer..
wah..bestnyer..susah jugak kalo dekat ngan mall ye kak..hehe~ sy faham apa perasaan nyer dpt soping baju,kasut n handbag ;P

fauziah said...

Wow!!! I love LA tooo.... WHI tak akan pernah abis dgn shopping kak zue..pastu hubby kita kena standby money bila kita dah kering.. hahah. Gee pulak dah gila Zara + next, sini kalau sale dasyat murahnya up to 85% can wait this october punya winter sale arrr..

Sis, thanks for the note here.. really appreciate it. No prob.. nanti dah ok, post la comment ye.Gee sini pun broadband teruk ni comment ntah berapa kali pun tak tahu.. manjang tak lepas.. tension den. Btw, i mmg follow ur blog.. esp. when come to ur ID entry.. i suka tgk... :-)

Gee juga ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Fitri utk Kak zue sekeluarga, semoga bergembira di hari lebaran.. & drive safely ok..

Salam dari kami,
Riyadh, KSA .

4 Kay-E said...

Azu,
the 'wolf' memang puas hati nampak! LOL...... Berbaloi if it's on sale 70-80%. LA stuffs mmg sgt cantik & berkualiti. tak tugi beli :P

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin.
dari kami sekeluarga,
Khai-Ita & 4E

nerry nerry strawbery said...

setelah sangat teruja dgn entry ni hari sabtu hari tu aku telah ke LA ni dah mmg betul best la sale dia.. tapi wolf aku x dapat lepas dah sbb dah terbelit dgn tali belati as sebelum tu masuk summerset nina demand jeans, gown, and blouse... so wolf nina je terlepas ish ish nina ada taste gown jusmica by jusco tak mau dia...arissa orait je brand tz di jusco tu.. mummy dan papa main bulu wolf jerrr

Ikin said...

Maksu, tq for the info.
Sabtu hari tu , dah beli wide bottom pant and top yang sangat cantik. Haha. TQ...TQ