Wednesday, October 7, 2009

Azyan NurAini pandai buat Cake!

Our Kak Ayan,mama's niece and your cousin sangat pandai buat cake,cake dia cantik2 dan sedap.So mama promote her latest invention kat sini,her super duper cute cake on a stick.Nanti mama nak suruh Kak Ayan buat untuk kita ngap,ngap okay,hari tu kak Ayan datang bawak her new cake called "red velvet".Kak Ikin pun pandai buat cake,biskut tapi business dia ikut angin:)Both of you are lucky you got talented cousins around and they treat you not like cousin but more like anak sedara or siblings. Mama ada ramai anak sedara,17 altogether tapi sebab jauh tak semua dapat jumpa,yang paling rapat dan dekat tu lah kak ikin,kak intan,kak nur,kak ayan,boboy and amir.Semua mama sayang, jauh di mata pun sangat dekat di hati.Jom kita tengok cake kak ayan ni.

Ni lah cake terbaru kak ayan,cakes on sticks..they are super duper cutes...yang belakang tu doll rabbit maklang,everytime we go there you both sibuk nak kelebek2..

The polka dots,heart shapes look too adorable to be eaten kan.

mama guess this gonna be one of your favourite,looks like an icream.

The cakes is dipped into good quality white chocolate.

They look so pretty..

Ni sorang lagi anak sedara mama,si kak Nur..berbakat makan kak nur ni..lucky tak cepat gemuk..hehh..hehh..gurau aje..kak nur pun banyak bakat,dean's list student,boleh jadi presenter,host etc..berkaliber jugak ni..now asyik attend PM punya function jer..untuk kita orang tak der apa2 ke kak nur.

camni lah rupa sebenar red velvet tu...gambar dari dari blog kak ayan yang source dia dari googles.

Ni pulak red velvet yang kak ayan buat..yang dah potong tu dah masuk perut kita..he..hehh

teringatlah masak2 buat cake kat rumah mama dulu with kak ikin,kak ayan and kak nur..walaupun first attempt and cup cakes senget benget tetap sedap makan panas2..bila nak buat lagi girls..suka lahhh..

Nanti mama miss dapur ni bila pindah rumah baru..apa pun mama rasa dapur ni paling best,my first proper kitchen,mama yang design sendiri,bergaduh dengan cabinet shop lah etc..sinilah tempat kita masak tiap hari..kalau boleh angkut mama nak angkut dapur ni..but i guess not so much of the dapur but hati yang telah terbenam di rumah pertama ni..

Give me 10! tu lah dia kak ayan masa raya dan buat lemang hari tu..you both pulak pakai baju princess maklang mama kak ayan yang beli..kak ikin yang buat business cake ikut angin tu yang sengih kat belakang..pakar buat cake paling sedap sebenarnya yang pakai tutup kepala baju oren mengadap belakang tu..uwan punya simple butter cake lah yang paling sedap dalam ini donia.Yang berdiri pakai baju belang tu suka scones with cream dari cake..eksen jer lebih mamat tu..
Alhamdulillah anak mama ni selain kuat makan cake..alim jugak orangnya..he..hehh..ada torberry lah kat tekung dia..cutenyerr..baca doa cikit Mia..

Eeyyyy bignyerr mulut..sebab tu kuat makan cake..ingat gosok gigi tau ..jangan asyik cakap "nak tooth paste,nak tooth paste jer"...
Siapa berminat nak tengok cake kak ayan boleh lah belayar2 di ayannmama.blogspot.com

13 comments:

annhuzi said...

best la tia mia,cousins pandai bake cakes.
creative la those lolly-cakes. gd for kids birthdays.

MamaTiaMia said...

auntie ann,bring your doter here we can main masak2:)

zubye said...

Itu cake kak Ayan memang sangat mengiurkannn.. so tempting sampai meleleh air liur auntie ni.. the cake on stick tu ada jual tak?? nak beli kot boleh buat goodies kat party pack.. nak buat party apa tak tau lagiii.. saja nak beli yang cantik2 sedap mata memandang.. perut pun kenyang... hehehhe..

nerry nerry strawbery said...

arissa dah bawak ke sekolah cup cake kecik cutie mutie kak ayan hari ni.. delivery sampai sri pentas lobby siap ada free gift hair band pink reben besar hasil kreativiti ayan yg dah bertahta di kepala nina...

MamaTiaMia said...

nerry ayan memang suka buat2 benda camtu..teddy bear tia pun dia letak ribbon kat kepala..arissa punya besday ke?

dear zubye..boleh aje order just surf her website at ayannmama.blogspot.com

Ikin said...
This comment has been removed by the author.
Ikin said...

Hahha..bagus2. Jangan buat bisnes ikut angin macam kak ikin. Kang buat full time, bos kat opis pulak naik angin. Hehee..

Tq maksu . Boleh aje buat kek lagi...jom jom. Kita try buat butter cake yang lembab melekit daripada uwan.Kita pakai Rinnai baru kat monterez nak? hehehee...

MamaTiaMia said...

ha,ha,ha..den tengah berusaha dengan gigih nak isi barang kat monterez ha..hari ni dah ado lcd 32 inch dah..dah pasang nampak kocik jo..,esok ado mejo makan.

KaklongNiza said...

wah..cik zue ada family buat & cipta mende2 makan nih...tp lagi shiok lepas makan2 besar, body semua masih boleh maintain lagik! jeles laa... nnt bebila nk order gak cake on stick anak buah cik zue tu..

ayan & mama said...

thanks maksu. Nampak macam ramai orang minat popcakes tu.nanti kita post harga dia kat blog. tak kira lagi lah hehe. Thank you to kak nerry juga. akak2 yang lain pun marila tempah cake dari saya. hehe.tumpang promosi sket maksu..

mak lang said...

kombang kuncup lah member tu..
wah dah ado lcd..dinning table..apo pikiak gi..masuk jo..
tak kenal maka tak cinta...
dah cinta baru kenal..

ayan & mama said...

mama ni..

MamaTiaMia said...

ishh maklang ni..chentaku pulak..tompat tiduq tak do lagi camano..ayan jangan lupa bagi kita orang rasa dulu cake tu.