Thursday, October 29, 2009

Chai Tea Latte & Pesto,Sundried Tomatoes with pasta and Grilled Seafood.


Pagi ni mama jalan kaki from office pergi Maybank nextdoor,5 mins from office jer,nak buat foreign transfer untuk heni..dia nak hantar kat anak dia kat kolej.Sampai maybank dah submit girl tu cakap Forex tak start lagi transaction so kena tunggu 15 mins nasib baik dalam bank ada "Gloria Jeans cafe" so duduk order Chai Tea latte,mama memang tak berapa suka coffee..chai tea latte ni..macam milk tea biasa tapi dia taruk spices and cardamon seed tu...kalau kita pergi makan fine indian cuisine especially the nothern one..ada lah tea ni dalam menu.Start suka tea ni bila travel2 dulu..especially in Europe..bila sejuk nyaman jer minum tea ni.Duduk minum tea fikiran pun menerawang macam2 fikir..sampai teringatt cerita Tamar Jalis..haa..haaa..


Tengahari mama macam lapar sangat tak sabar nak pi lunch..tadi berangan macam nak makan nothern indian bila dah minum chai tea lattee tu..tapi kat this area susah sikit nak makan fine indian cuisine kalau mamaks banyak ler.So lunch keluar dengan auntie Su,dia cakap nak makan rojak buah mama kata okay lah..we nak pergi Penang delights,tiba2 menyimpang kat "Pick N Brew" terus datang semangat italian balik..so order Ceaser salad and Pesto and sundried tomatoes & pasta with grilled seafood. Not bad..the salad is nice and pasta is yummy too..makan grilled salmon kat atas pasta teringat twins mama,hari tu both makan salmon macam tak puas..pagi tadi mama dah buat carrot and potato soup suruh heni tambah goreng kan Dhori Fish Fillet untuk lunch dia orang..but still teringat bila makan ni..tak pe nanti mama singgah supermarket beli salmon okay.


mama pun pergi beli Salmon for tia mia..beli kat jusco japanese section,mahal sikit tapi good quality,ikan kat japanese section semua fresh dan cantik..nanti nak grill dalam oven jerr..malam ni boleh makan puas2.


Salmon bone and head memang sedap kalau kita grill...isi jer jadi muak kalau banyak..so bone and head ni after dah cuci,sapu garam, letak dalam oven,grill sampai crispy sikit..wah sedap betul..tia mia suka sangat.Harga dia murah sikit,kalau isi Salmon satu slice tu harga RM15 to RM18,the bone and the head ni satu packet is RM10 to RM 15


Mama bought this for you? beautiful crayon ke..


Nampak macam crayon betul kan..japanese is so creative and good at this..dalam dia milky chocolate..tia mia sukalah makan 'crayon' ni..satu lagi yang mama suka beli chocolate gambar girl..hari ni dah habis..siapa yang berminat boleh beli kat japanese section kat jusco..choco dia orang sedap but a bit pricey.


Auntie linda sent this latest photo of her triplets: mila,mika and kyra,cute kan,half irish and chinese parentage..mama pregnant dulu, bila cakap kat dia " i am pregnant with twins",she said "my gosh zu,i don't know how you going to cope"..ha,ha,ha 3 months after that she came with white face and told mama " i am pregant with triplets!"...so kelakar,she already got one son,so it is triplets plus one.


Ini lah bebudak "macam mana nak cope tu"..alhamdulillah semua okay now dah 2 years,4 montsh, ni picture amongst mama's favourite,masa umur 6 or 7 months..girls in jeans..so cute


Suka jugak gambar ni..kat depan restaurant Bubba Gump..masa ni tak banyak hal lagi kena pegang tak boleh lari:)andddddd rambut tak curly murly lagi lahhhh...

3 comments:

MamaTiaMia said...

hi gee..since still i tak boleh nak tinggal komen kat fp you..jawab kat sini jer ler:)i zodiac leo,lahir bulan july..sama ke kita? tu lah i yg kecik2 tu particular lah..tapi tak lah menyusahkan orang,kalau dah cakap banyak kali tak faham i buat sendiri jer lah.Your budak kenit so cute sekarang,..bijak pulak..mesti dia happy mommy everday ada rumah kan..lucky him.

annhuzi said...

cute chubby babies tia mia and yay mama copes very well. for us, we find 1 oredi too much too handle but the truth is whatever package we get, double or triple we'll manage insyaAllah with lots of love :)

izan ishak said...

k.zu...ingatkan crayon tadi...rupa2nya coklat...
so cantikk...sayang nak makan!