Sunday, October 25, 2009

OUR WEEKEND'S DIARY

Seronok weekend ni..hari sabtu mama papa bawak the girls and uwan pergi rumah baru..papa ada urusan somewhere near..so we duduk kat rumah tu tunggu..stayed there until 1.00 before balik rumah and get ready for Shichida Class.Mama tengok bowling complex pun dah nak siap next to our club nanti adalah activity boleh buat.seronok jugak kalau dapat main bowling yang hanya a walking distance dari rumah.Banyak banglo baru dah nak siap..macam2 design..masing2 berduit buat macam2 tapi semua nak maximise the house sampai sacrifice their garden..rumah really besar sampai kat pagar..kalau mama mesti nak garden besar kan...Hari Ahad papa kerja mama ingat nak keluar sorang2 nak jamu mata tengok2 furniture,massage,facial etc..tapi tak sampai hati nak tinggal the girls..always like that..hmm macam mana setengah kawan mama boleh pergi cuti2 without thier kids..mama kesian lah.Tia pulak dah mentioned few times.."nak pergi ashik"..so mama pack our things and of we go to Ashik's house in Cheras,seronoknya dua2 orang..main ngan kak ikin,makan2,pergi park,jumpa kak intan..terinagt nak pergi rumah maklang,tapi pack lah semalam..nanti kena pergi satu hari khas untuk rumah maklang..aNd CONGRATS to Kak Ayan dia dah convo hari sabtu.It was a lovely weekend and mama tak regret sacrifice masa mama outing mama nak facial,cuci mata..biarlah the girls,uwan so seronok..that's more than enough.Mama ada banyak gambar ni..lets see our photos during the weekend.

SATURDAY - AT TIA MIA'S SANCTUARY TO BE.


Bila agaknya nak pindah rumah Tia Mia ni..kalau tanya.."whose house is this?".."Tia/Mia house.."dia orang jawab..


Ini second living room kita..kosong jer tak der apa selain lampu..mama dah suruh papa letak the arm chairs dari dining set kita sebab arm chaisr tu lengan dia tak leh masuk bawah meja so makan space yang besar..nanti ganti dengan yang lain..


Since dua Arm Chairs untuk dining mama dah suruh papa angkat turun..so kerusi dining tak cukup lagi..nanti tambah lagi..masih kosong jer..tak duduk lagi mama malas nak letak hiasan2 nanti berabuk..


Kalau duduk kat luar boleh jugak nampak Tv..kita dah fixed tempat Tv adjustable kat dinding..


Dah banyak pokok hijau kat rumah jiran..dulu kosong jer..kita pun tumpang segar jugak..


Berendam tak ingat tu..main air seronok..mama ada plan nak buat deck kat situ..nanti kalau ada rezki nak buat embedded bath tub..letak garden chair..tia mia mandi mama papa boleh supervise duduk2 sambil minum..yey berangan..banyak betul..sekarang dah ada pokok redup kat situ..nyaman jer duduk..


ini kat dry kitchen..dah berendam lama lapar lah pulak dia orang..nasib baik dalam fridge ada drummet ayamas,mama pun goreng..buat ribena ice..wahh laju lah 3 beranak makan..uwan ambik angin kat luar..tu ala2 picnic dalam rumah..tak payah mama kemas meja..kih..kihh..trick tu..


Sedapnyer dua beranak makan..duduk bawah pun tak pe la..ha,ha..kejam mama kan..


Duduk kat outdoor dining main masak2 dengan uwan..

SUNDAY- VISIT TO PAKCIK'S HOUSE..YEYYY HAPPY NYERR..


Aduhh berangan nyer Tia duduk rumah pakcik..seronok ke..happy dapat jumpa ashik..


kak ikin dan kak intan masa kecik..tomel kan..kak ikin kuat berdukung masa kecik..dah la nomok..penat orang nak mengheret dia..kuat ketawa dan mulut lebar..hee..hee..


Gambar yang sungguh bermakna buat pakcik dan makcik..kawin dulu2..both handsome and gorgeous..he..hee..mama kecik lagi masa pergi wedding ni..ingat lagi dulu2..


Ready nak makan..nyumm.nyumm ikan bakar,fresh ulam,sup tulang,siput sedut..wahh semua sedaplah..


Ulam dan sambal belacan mangga yang sungguh kaw kat rumah pakcik..


Lepak2 time after lunch..


Macam2 having fun kat rumah pakcik..main torchlight lah..


Siap sedia nak pergi Park..Pakcik bagi pakai hat takut nanti hujan..


Seronok baru sampai..


Amboi cik Mia bergaya betul la..grrr Tiger hat pakcik tu..


Amboi kak ikin,badin..terror betul tu..


Macam ni Tia..mari kak ikin ajar..


Posing time..'click..click..


ewahhhh..main badminton dulu ye..nanti switch to squash or tennis pulak..baru banyak duit..haa..haa


Seronok dengan kak ikin..


"Wind,wind ..banyaknya wind..."


The two girls..


Tia bergaya lah tu..tapi serious ni..


Busy betul cik kak dua orang ni..nak bergambar macam model..nak main badminton


Mama Tia nak gaya jap okay..macam ni haaa..


Jalan2 nampak bride and groom jalan2 shooting kat park..


The couple so happy to pose for us..congrats!


Ice cream time..bagi treat sikit after dah penat main badminton..


Mia..so leka menjilat ice cream..habis jatuh semua kat skirt...


Seronoknya makan ice cream..after this hujan and Tia bising kat kak ikin "cepat-cepat nanti demam"


Bye Bye Park.. You look a bit like Hyde Park from this angle..so we dah berangan go London..He..heee and thank you kak ikin and badin bawak we all pergi park.Both seronok dapat badminton racket dari badin and kak ikin pagi2 lagi dah sibuk main..it was a very good and happy day for both yesterday.

12 comments:

c a b b i e n a said...

cantiknya umah tiamia ni...
bila nk pindah???
sab je da lm berangan bila la menetap kat umh sendri... asyik pindah randah jeee...
:)

annhuzi said...

tia mia very nice ur sanctuary, itu pun belum fully furnished, nanti with the embedded bathtub..ooh soo coool.

yatie said...

kalau nak buat swimming pool pun boleh lagi depan tu... boleh ler ktorg tumpang mandi..he..he..

ambik gambo pengantin ke... ambik gambo pagar :).

re: tu la dia.. sib baik ada lagi stock quaker oat puasa aritu.. ha..ha..

Idida Aziz said...

nanti dh pindah rumah baru mesti la lg best den melayan blog ni azue...nih best layan citer rumah dr dulu...kira nk amik semangat bila dh ada rumah sdr nanti pulak...hehehe

hi tiamia...dh makin cantik skrg nih...tp acik nih msh konpius mana satu tia mia nih

MamaTiaMia said...

ann, we angan2 so many thing first..it will lead to reality..hee..hee

cabienna : tak pe la..banyak berjalan luas pemandangan.

yatie : mano nak cekau duit swimming pool lak..bek pi mandi kat club yo tu..oarng pun sediakan towel..hee..hee

idida ; alaaa acik ni asik conpius..tia bulat sikit lahh..

yatie said...

ala.. duit banyak2 tu.. tak baik simpan ..he..he..

re: type la balik...

MamaTiaMia said...

hantar sini bubur quaker oats taruk ayam,cendawan,lobak jeruk..baru kita type balik..he..hehhh

RnZ Photo JB said...

Cantik lagi indah rumah baru !
beruntung tuan tanah . . .

Anonymous said...

maksu , mcm kenal je pengantin tu...huhuhu..kawan keje hazril tu...ari tu gi kenduri rumah dia

MamaTiaMia said...

along ke hazril ni?..tu la hari tu tak nak ikut pi main badminton kalau tak boleh lah galmour sama pengantin haaa...

Anonymous said...

ni hazril lah ..mcm mana nak gi, melayan adik angkat along yg kuat tergolak tu....hahahaha

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社