Wednesday, November 18, 2009

Dah cuti?

Hmm cepat betul masa,hari ni dah khamis,busy betul sepanjang minggu ni..kerja bertimbun,dari kiri kanan masuk..hmm dan macam2 perangai orang..kadang2 rasa nak marah,kadang2 kelakar..perkara2 macam budak2 kena selesaikan...ada manusia sangat pandai berbuat apa saja demi mencapai matlamat tapi bila terkena masih tak sedar salah sendiri...hai so vain lah..Bottomline dia kita ni kena sincere,kena hormat orang..barulah hidup aman,hati pun tenteram..kalau tidak perkara kecik pun nak meloncat..tapi manusia tak semua hati macam kita..so kalau dah nasihat perangai masih tu..kita tengok jer lah.

Sibuk2 ni tak sempat mama nak snap apa2..dah 3 hari mama balik lewat,papa hantar kereta service tak pergi ambik2,so share kereta..mama kena tunggu papa datang ambik kat office..huishhh lambat sungguh..bila balik mama&papa kena marah dengan dua2 orang budak kecik " dua2 lambat,baru balik,dark already"..ha..haaa..so cute anak2 pandai dah marah papa mama. Semalam mama suruh papa instruct workshop hantar kereta dia kat office mama,haaa..boleh pun, papa ni kan kalau dia busy dia tak boleh nak pikir sangatlah..so semalam orang workshop datang lobby office hantar kereta...so kelakar, lama betul mama tak drive kereta papa..nak drive dari lobby tu pi basement terhencut2..tak jumpa tempat nak adjust seat lah..tak jumpa wiper punya button etc..ada kereta Tv9 kat belakang yang really means siap hon2 lagi..hishh sakit hati.Apapun balik rumah suka hati..jumpa budak kenit2..sibuk tanya "mama dah cuti?..esok office or not?"..haaa..haaa..tak sabar nak cuti budak 2 tahun 4 bulan tu..kesian betul..nanti next week kita balik kampung raya qurban okay.Malam tadi kita baca buku cerita baru.."The ugly duckling"..both suka..mama seronok betul musim hujan2 ni..bila sejuk kita duduk nyorok bawah blanket..dua2 himpit mama so rasa panas..Mia malam tadi ambik extra teddy bear bagi mama pegang macam dia orang,cakap "mama pegang" sambil dengar cerita kejap2 dia check nak tengok mama pegang tak teddy tu..kalau tak dia cakap "mama pegang bear mama macam Mia"..kisss..kissss sayang nya dua orang ni.Itu je lah cerita minggu ni, so busy,banyak plan..plan yang sangat rumit papa buat..hmm papa ni kan walaupun penyabar orangnya kadang2 buat plan yang too daring..orang lelaki memang macam tu kadang2..mama pulak tak suka nak pening kepala but kita doa yang terbaik je lah... apa pun mama nak sangat nak pergi bercuti dengan kenits&papa..hopefully by next year boleh pergi somewhere. To auntie Rufa pulak: ufa bila nak jumpa i ni..bila nak dapat bear hugs from you?..

Haaa..si Tia baca sampai2 kat cover lagi..Mia pulak dengan blanket kesayangan dia di import dari Kuala Pilah..uwan punya..lembut dan sedap..kalau tak der mesti menjerit.So sweet lah malam tadi,Tia baca (ikut versi dia lah)..Mia tukang dengar dan buat sound effect.

Syian ugly duck..alone..alone dia..

Nite,nite darlings..sweet dream..nanti kita baca cerita lagi okay.

8 comments:

Idida Aziz said...

tia mia nk berenti ke kalu dh mula layan baca buku ngn diorg....nafisa tamo...abih satu satu buku yg dibw kuar....aduiii ponek ummi...tp kene lyn gak la...kalu tidak rajuknya panjanggggg

MamaTiaMia said...

samalah idida..sebab tu bawak amsuk bilik satu buku jer..yang lain simpan..tak larat nak ngemas..si tia pulak kadang2 action nak baca sendiri..siap cakap "mama go away"..hisshhh eksen..

nerry nerry strawbery said...

patut senyap kena timbun dgn file rupanyaa sabar2 TV3 mmg ramai cam tu... x de kete lain kali swift merah boleh antar la... call je. aku rempit kejap

Miss Anatomy said...

kdg2 terpikir cmne ade hamba Allah yg sanggup menganiaya insan2 comel like T&M...very innocent n cute

4 Kay-E said...

Kelakar Mia tukang buat sound effect. mesti gempak je cite tu w/pun the ugly duckling. hahaaa..
so cute!

MamaTiaMia said...

thanks pada yang singgah..our mama is stilled busy,when we have time we will read story to aunties okay...we are very gud at telling stories oredi:)

Tia & Mia.

cippa said...

Tu la Azu, life is quite frustrating bila ada orang macam ni dalam dunia,asyik pikir agenda sendiri.On, the good side, you ada si kenits untuk kiss away your troubles...kalau hak hugs dari I, tutup mata...nanti rasa...heheh.

annhuzi said...

wah tia mia dah pandai baca! Good girls. Fun kan to read bedtime stories together. Then sleep get sweet dreams :)