Wednesday, December 5, 2012

Ayaya


Salam:)

Hi All, I promise to answer all your queries dan permintaan nak resepi soon:)

At the moment i am a bit tense up = Damsel in Distress/Rebel With a cause:):) Why? Because i am on my Macbook again,hari tu dia dah berehat lama,sebab full lah,crashed from dari travel hari lah etc etc..now i have sent to the clinic and it's working again.The problem is when i open my blog on this Mac i cannot go the the new gmail account that i had created to overcome the over limit pictures storage issue. I signed  in,signed out went to Blogger Dashboard masih stick account yang lama,so i cannot upload gambar kat blog through Mac,kena buat at my old HP..ayaya kita baru nak seronok dapat edit,enhance gambar dan macam2 at Mac ni...dah stuck pulak:(

So malam ni terbantut lah mood nak upload gambar dah kena pi kat HP again:( he he dasar tak kenang budi kan..hari tu Mac tak der si Tanduk HP ni lah segalanya:):)

Anyway ada orang tahu how nak buat.Sebab hari tu i create new account tu guna PC HP,so sekarang boleh bukak that new account kat HP ajer,kat Mac masih account lama,tengok new update boleh tapi nak upload gambar warning over limit pictures keluar balik sebab account lama:(

Anyway kalau tak tahu jugak nanti i update kat HP i lah..now maleh, eden..keciwa.

This week is a very busy week..a lot of changes and a lot of emotional things happen among people around me:) But Alhamdulillah good things happen- And as said by many this week " Things happen for a reason" If you are positive you ll see many good things and if you are negative white will look like black too.

Hopefully semua orang happy,semua orang lebih sabar,lebih tenang,lebih jujur dalam menjalani kehidupan.Sempurna itu memang sukar tapi tenang itu tidak mustahil kerana kuncinya di hati kita- pilih lah yang mana kita mahu:) Kalau berjaya merasa tenang sudah semestinya kita menuju kepada hampir sempurna;) Macam berteka-teki kan..well i received many complaints everyday- A complained about B, C not happy with D..etc etc..i have to find the best words to make them feel good, to keep motivating them..ha ha my work bukan lah draft agreement saja..itu tak sukar...yang sukar managing people..lebih ramai perempuan dalam satu tempat lebih banyak ceritanya..dan kalau in my case bila semua perempuan except one man...ha ha tiap hari ada drama,kadang2 cerita bahagia,kadang2 cerita airmata:) Kalau boleh saya mahu saja semua orang bahagia, hidup ini masa berlalu dengan pantas,jangan membazir masa dengan jiwa yang sengsara,tumpang bahagia lah kalau orang bahagia itu lebih baik .Ukurannya sangat senang kalau kita tanam padi,padi lah yang kita dapat jadi kalau kita tanam benci,benci lah kita peroleh:)

Selamat malam moga my Mac lebih tenang 'hati' nya dan esok menjadi lebih baik kepada saya.


Anyway this is the only picture budak2 kat clinic Mac tu dapat recover dari yang berpuluh hilang masa crashed kat Paris:( Jadi lah it's a nice one- Tia Mia with Annick Goutal at Champs Elysees,Paris;):)

Ta taaa.....:):)

P/s ayaya hari ni dah 3 kali saya kena delete comment yang letak porn website.macam mana nak block tu:(


14 comments:

Salmi said...

salaam azu, ayaya nie kali ke 3 antar comments..2 kali dah fail..part yg mac tu me surrender sbb tak pernah guna macs. part comments tu cuba tgk kst setting. ada 4 option rassnya..tapi yg layout baru nie tk jumpa features visible comments after approval

Salmi said...

salaam azu, ayaya nie kali ke 3 antar comments..2 kali dah fail..part yg mac tu me surrender sbb tak pernah guna macs. part comments tu cuba tgk kst setting. ada 4 option rassnya..tapi yg layout baru nie tk jumpa features visible comments after approval

Suraya said...

Kak zu...love Tia Mia punya cardigans.. comel sgt~!!! =)

kasihredha said...

Salam zu...Akak rasa zu Kena setting di bahagian comment supaya dapat le tapis Dulu komen mana yg nak di publish Dan mana yg Kena delete...Nanti Akak kasi tau.

Akak pun staff semua femfuan...manyak susahhhh oooo...Tp Kena Sabar Dan Sabar

kasihredha said...

Ok zu...cara nak setting supaya kita boleh pilih atau delete komen yg kita nak (zu approve baru comment tu dpt publish...pergi ke setting...klik post and comment....di comment moderation zu klik always.

The Singing Pilot said...

Eeeeeee spammer! Spam ke stalker. Makin hot akak nye blorg hahahaha. Akak sy nk kawen dh..

Sue Echan said...

Comel la cardigan the kids.. sweetnya *berangan nk pakaikan utk ank sndiri soon.. ;)

Nur-nba said...

Kak Zu, betul seperti mana Kak Kasihredha beritahu tu.. Lepas akak dah buat seperti yg Kak Kasihredha ajar tu, bermakna komen2 yg masuk tidak akan dipublish/ dipaparkan terus, akak kena 'moderate' dulu. Akak akan nampak ada tiga option kat situ yg akak boleh pilih..'Publish', 'Delete','Spam'..Jika ada komen yg masukkan link2 pelik dan porno, akak klik 'Spam'.

Nanti akak cuba tau..Hope it will help you.

Anonymous said...

Salam Zu,harap segalanya dpt diselesaikan secepat mungkin...
By the way,rasa2nya gambar Tia Mia tu masa kita kat Annick Goutal yg somewhere kat Rue St Honore tu.Kat area Concorde tu...kan?
Big hug for Tia Mia from Kak Lily and salam to Uwan from us.
From:KNur-Trg

cacah said...

kak zu, i've sent an email ari tu.
but not sure akak dapat ke tak... :)
feels like sharing something...

Anis Rafie said...

Assalam Kak Zu..

Nice Dresses of TiaMia.. Mana nak beli?? Cantiknya... :)

♥MAMASYAZA♥ said...

salam zu. cantik sgt tgk dress tia & mia. so cute

Mahsuri said...

Ayaya..patutpun me hadapi masalah utk drop komen.. Rerupanya ada juga kwn2 yg lain hadapi masalah yg sama ya.

Apapun, miss u sooooo much kak zu!!

eda said...

kak zu ,
berkenaan yg akak still ter"login" akaun yg sama tu kan , cer akak try guna browser yg berlainan utk setiap akaun gmail .. salu gmail tu dia suka save account kita kat browser , kalau tak logout dr browser , tu yg asik stick to the same gmail account kat blog tu ... depa duk link .. cer pakai browser yg berbeza utk dua account ye ..