Tuesday, July 7, 2009

Michael Tak ada Budi Bahasa, Doctor Jahat baik layan Pizza.

Ha..Haaa..Controversy title kan..jangan2 nanti mama kena kejar dengan peminat fanatik MJ dah lah dalam keadaan yang sensitive sekarang kan:) Michael yang mama cakap ni anak kucing baru kita ler,mama jumpa kat fruit stall tepi jalan ambik bawak balik rumah dah you both suka sangat kat kucing rumah pakcik.Maklang dapat tahu kita dah ada kucing dia cakap kat mama " hahh..ambik kucing tepi jalan..heh kucing macam tu tu tak ada budibahasa"..Huh..mama cakap kucing macam mana pulak ada budi bahasa?Dia kata beli lah astu Persian cat nanti dia toilet trained etc..kucing macam Michael nanti berak rata2..Hmm..geleng kepala lah mama,mama kalau nak spend duit beli Persian cat ni kudukut skett..nama Michael tu pulak papa yang bagi since colour dia black and white.Dah 4 hari Michael duduk rumah kita,true enuf lah maklang cakap asyik berak kat verandah jerr..hmm pikir2 ni camana.

Hari selasa semalam,hantar 2 tuan puteri ambik injection Hepatitis 1 kat Dato' Dr Musa,Damansara specialist,susah nak dapat appointment Dr ni busy sepanjang tahun,tapi dah pead sejak baby kat situ so pergi situ jugak,so clinic suruh mama walk in ambik nombor jer,nasib baik pulak dapat no 2,org appointments tak turn up lagi,so cepat sudah..but both menangis teruk sangat..malas nak cerita..ikut siapa masa kecik agaknya:)

After injection promised both nak pergi Mc D tapi dua2 tidur kat dalam kereta,so tak pergi,petang pulak suruh papa balik cepat nak bawak both pergi Pizza Hut tapi papa pulak lambat,mama flu,tak larat..so this morning mama buatkan pizza..sedap sungguh pizza mama tu..heh..hehh.


Ni lah Michael yang tak ada budi bahasa..sian dia

Micheal jaga Doi sekarang..

Pizza mama..

Country Herb bread makan dengan black vinegar dan olive oil..sedap..

dah ready kat meja..

Budak kuat makan and sepah..

Sedap ke Tia...

eee..happy nyer saya.

minum pulak...
kat hospital..sebelum episode menjerit..

happy kat dalam kereta

Tia sibuk2...

Main sticker kat hospital...

Mia...

belum kena cucuk...

6 comments:

c a b b i e n a said...

salam...

mmg super duper comel la mia n tia tu...

MamaTiaMia said...

salam cabbiena,thanks singgah,tak boleh leave comment at your blog,hmm activenya pun super duper jugak:)

c a b b i e n a said...

:)
td xble ni da bole da... slh setting...
biasa la kan... anak2 nk membesar...
ni yg kt umh ni pun sm...
mcm2 perangai...
kdg2 leh naik gla...
hehehehehhe...

KaklongNiza said...

comel gak si-Micheal ni yee...kucing tepi jalan nih klu dari kecik boleh train le..tp klu dh besaq camnih susah skit...tp klu kat tangan cik zue menjd jek!..mak niza slalu bagi penyapu lidi je klu berak merata2...
TQ cik zue...roti tu sodap ek!

nerry nerry strawbery said...

base pizza tu buat kau uli doh ko...?

4 Kay-E said...

Alaa.. ciannye nangis kena cucuk!
Azu,
menariknye u nye pizza tu :)